jordanp Публикувано Септември 22, 2015 Публикувано Септември 22, 2015 Здравейте, търся някакво устройство, нещо като тунер-генератор (все още не знам как се казва). Трябва ми да мога да определя даден звук с каква честота е, на колко херца вибрира. Искам да определя някои музикални инструменти какви тонове изкарват с по-голяма точност. Примерно, при кавала един и същ тон може да се изсвири с 2-3 пръстовки, като при всяка има малка разлика във височината, мога ли с абсолютна точност да определя всеки един от 3-те тона колко херца е (освен че по слух усещам разлика)? Взех си този тунер, който определя какъв тон издава инструмента, но търся малко по-прецизен метод, като ми показва и херци. Или ще ми помогне някакво устройство, което издава звук хроматично през 1 Hz, така по слух чрез сравнение мога да определя разликата. Цитирай
Лими Отговорено Септември 22, 2015 Отговорено Септември 22, 2015 Повечето тунери имат възможност да се калибрират през 1Hz и да издават основен тон. Така че ако променяш калибровката ще можеш и по слух с точност до 1Hz да определиш честотата на някои тонове, но това е бавен и досаден метод. Провери за някакъв прост софтуер. Аз имам един евтин 10лв цифров волт - ом уред, който има функция за определяне на честотата по електрически път и съм включвал китарата в него. Потърси такъв в магазин КОНРАД. Цитирай
Demiurg Отговорено Септември 24, 2015 Отговорено Септември 24, 2015 Аз имам един евтин 10лв цифров волт - ом уред, който има функция за определяне на честотата по електрически път и съм включвал китарата в него. Потърси такъв в магазин КОНРАД. И как по-точно ще си включи кавала ? С микрофон, усилвател и колони ? Далеч по-добра работа ще му свърши някой хроматичен тунер: http://www.musicworld.bg/bg/c_2044/i_49313/Fender_Accessories_FCT_012_COLOR_CLIP_ON_TUNER.html Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 24, 2015 Отговорено Септември 24, 2015 Със някакъв скайп микрофон, включен в звуковата карта, можеш да ползваш софтуер и да гледаш честотата. Ако си свалиш програмката AP Guitar тунер, можеш да наблюдаваш тона и центовете отклонение (за честота не съм сигурен). Но има много софтуери за спектрален анализ, където можеш да наблюдаваш честотата на основния тон. Цитирай
Лими Отговорено Септември 27, 2015 Отговорено Септември 27, 2015 Някой знае ли, дали има хроматичен тунер масово производство, който показва и честотата в Hz, освен името/буквата на съответният случайно мерен тон? Цитирай
presly Отговорено Ноември 12, 2015 Отговорено Ноември 12, 2015 http://lmgtfy.com/?q=frequency+meter+with+tuner Цитирай
Recommended Posts