maringtr Отговорено Февруари 5, 2007 Автор Отговорено Февруари 5, 2007 Имаш ПМ За кви пари ти я боядисаха? Щот и аз съм се наточил на една стара акустичка тука ама незнам колко трябва да приготвя Цитирай
spineless Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 Някой знае ли дали човека още е лютиер и кажи колко пара ти струва реставрацията, моля. Цитирай
vlex Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 Аурелиано си е още лютиер, да. За всеки ремонт интервенциите, съответно цените са различни. Ти от какво се нуждаеш? Поздрави, Влад Цитирай
spineless Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 (Редактирано) Напукан лак, тук-таме пукната, но звучи по-добре от Стага. Аз искам сам да се заема за да и нарисувам едни нещица по тялото с акрил и отгоре паркетен лак, ама ме е страх да не се прецака нещо и мисля по-добре специалист да пипне да фане.... Ето ако искаш виж тази по средата е: Редактирано Април 11, 2009 от spineless Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 Е, ако наслоиш лак по нея, най-ветояно след процедурата вече няма да ти звучи добре. Цитирай
spineless Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 Е, първо ще я шлайфам естествено, няма отгоре. Ма по-добре лютиер........ Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 (Редактирано) Имам предвид, че акустичните инструменти не се боядисват с твърд лак. Рисунка+лак е по-подходящо за електрическа китара. Ако искаш да запазиш звука, по-добре е да се пръсне с нитроцелулозен лак, или още по-добре - да се боядиса с шеллак, въпреки, че последното е твърде голяма врътня за толкова непретенциозен инструмент. Редактирано Април 11, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
vlex Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 Това ми прилича на един модел орфей - ако е той много приятно звучи. Единственото, което мога да ти предложа е да рисуваш с байцове, понеже предната царга е от липа струва ми се и всякакви байцове биха изглеждали много ярко на нея. Въпросът е, че не е толкова лесно за рисуване. Наистина е добре да се сложи някакъв лак, който да не убива трептенето на царгата. Дерзай. И аз съм против рисуването, не че не са го правили или че си няма методи, коиот да доведат до успех, но все пак... Дерзай! Поздрави, Влад Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 А бе царги не им ли се вика на страничните стени, а на предните и задните - капаци? Цитирай
vlex Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 Мисля, че царги са отпред и отзад, а отстрани - страници. Може и да бъркам естествено. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 Май страните са царги: http://www.penev-guitars.com/page.php?3 Цитирай
vlex Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 Значи аз съм бил в грешка Ок, тогава трябва да се сложи лак, който да не пречи на трептенето на капака Поздрави, Влад Цитирай
bmo Отговорено Април 17, 2009 Отговорено Април 17, 2009 аурелиано в кой град работи? в сайта му пише, че е от търново, на мен ми трябва някой в софия или пловдив. Цитирай
olia Отговорено Януари 21, 2012 Отговорено Януари 21, 2012 търся лютиер за оценка на цигулки, Полянич и Hopf . olia pufi1956@abv.bg Цитирай
Recommended Posts