asan79onbashi Публикувано Юли 16, 2015 Публикувано Юли 16, 2015 Еиии.... никой нищо не пише тука вече,айде да разбутам пак кошера с пчелите аз.Искам да разлая пак кучетата и да подразня някой хора.Вижте колеги какво може да се направи със корг па 800. Антика,стар.... и какви ли не думи от завистници ама дали е така наистина? Насочвам вниманието на колегите клавирджии собственици на въпросния па 800 към един пореден мод на о.с-а му от нашите турски приятели. па 800 към па 3 х Цитирай
Губерков Отговорено Юли 18, 2015 Отговорено Юли 18, 2015 (Редактирано) Това не е нищо ново под слънцето, а как го понася PA800 с неговият си хардуер, и дали неговите DA/Converters звучат по-същият начин като на Pa3X е друга манджа Редактирано Юли 18, 2015 от Губерков Цитирай
petko82 Отговорено Юли 18, 2015 Отговорено Юли 18, 2015 Да така е колега Губерков, ето една друга манджа https://www.youtube.com/watch?v=6CFcANjovzg https://www.youtube.com/watch?v=5lBxwAij-R8 Цитирай
asan79onbashi Отговорено Юли 18, 2015 Автор Отговорено Юли 18, 2015 Не знам но знам друго.Знам ,че се влагат много време и усилия от страна на голямите играчи и корг за да ни накарат да копуваме не нужни багаж.Защо е нужно да се вкарват нови и нови кодеци (стилови и незнам си още какви)във операционните системи на всеки нов корг аранжор?Искат се от нас много пари и да копуваме всяка нова корг играчка а в същото време тя си е на 90% старата добре позната на всички със малки незначителни промени.Как го понася този мод самия хардуер на па 800?Ми мисля,че ако се работи от професионалист и човек които знае какво прави няма проблем.Скоро ще бъда компетентен да дам някакво мнение по въпроса.Защо не попиташ как понасяме цената на корг па 3 х?То преди време никой не вярваше,че па 800 може да работи със 128мб или 256 мб рам,ама на примене е 256 и бачкам си тука без никви ядове.Казаха хора : - "Асане не е само рама,трябва и синтез!" И това ще се нареди само почакаите и ще видим Цитирай
musicman Отговорено Юли 18, 2015 Отговорено Юли 18, 2015 На вас ви затвориха предишната тема и вие се пренесохте тук? 1 Цитирай
asan79onbashi Отговорено Юли 19, 2015 Автор Отговорено Юли 19, 2015 (Редактирано) Да така е колега Губерков, ето една друга манджа https://www.youtube.com/watch?v=6CFcANjovzg https://www.youtube.com/watch?v=5lBxwAij-R8 Добре де не се ли питате защо след всички тези манджи и клипове в нета,корг си траят все така .Защо не ги направят тези манджи те?Защо не пуснат един ъпдейт на о.с-ите на па 800 или па 600 с които да освободят ограниченията в рама а защо не при па 800 както сами виждате в моя линк покажат истинската сила на па 800 и дадът на безброи техни потребители малко радост и светлина. Ето още един клип Защо един турски музикант с малко компютарна грамотност и с малко технически познания е по-напред със манджите от корг готвачите? Редактирано Юли 19, 2015 от asan79onbashi Цитирай
petko82 Отговорено Юли 19, 2015 Отговорено Юли 19, 2015 Такава е политиката на KORG. никога няма да пуснат такъв ъпдейт, всичко се прави за пари!!! като за бедни и богати, но си има хора за тая работа, напреднали,специалисти, хакери. Цитирай
Губерков Отговорено Юли 19, 2015 Отговорено Юли 19, 2015 Не знам вие какво чувате и какви звучат еднакво PA800 и Pa3x , но аз не намирам особенна прилика в звученето. Pa3X определено има защо да струва колкото 2 броя PA800. 1 Цитирай
asan79onbashi Отговорено Юли 19, 2015 Автор Отговорено Юли 19, 2015 Губерков ако ти сложа един па 800 във кутия от па 3 сигорно ще ти звукне както ние го чуваме.Семпъла си е семпъл освен всичко па 3 х няма говорители и винаги е включен във някакви апаратури.Не ми е нужно на мене да съм 1/1 със па 3 х достатъчно ми е да ползвам неговите газариики и кодеци за всичко вложени още във о.с.Да мога да компресирам и да съм в крак с корг новостите.Стига ми да ползвам нещата които са ми ясни и които уж ги няма при па 800.След като имаме един и същ софтуер със едни и същи надстроики и семпли не знам как ви се слушат различно?Блендите всичко е едно и също само котията и името е друго.Едната машина е на цена 2 000 лв а другата 6 000,кажете кое е това нещо което вдига толкоз цената?Аз знам но има хора които не го разбират това.Иискат да ни убедят в тази заблуда и да продължаваме да снасяме златни яица.Имам си рам имам си и софт със синтез,защо да не поработя така и да почакам времето когато па 3 х ще стане 2 000 лв?За каде да бързам?Никои не те пита с какъв клавир свириш. Ако имам па 3 х какво ще се промени в картинката?Нищо,всичко е в разбирането . Цитирай
ПЕЙЧ Отговорено Юли 19, 2015 Отговорено Юли 19, 2015 Не знам вие какво чувате и какви звучат еднакво PA800 и Pa3x , но аз не намирам особенна прилика в звученето. Pa3X определено има защо да струва колкото 2 броя PA800. Аз чакам с нетърпение Pa4x Не знам вие какво чувате и какви звучат еднакво PA800 и Pa3x , но аз не намирам особенна прилика в звученето. Pa3X определено има защо да струва колкото 2 броя PA800. Aз съм един от заблудените,който чака с нетърпение Ра4х. 1 Цитирай
Губерков Отговорено Юли 19, 2015 Отговорено Юли 19, 2015 (Редактирано) Губерков ако ти сложа един па 800 във кутия от па 3 сигорно ще ти звукне както ние го чуваме.Семпъла си е семпъл освен всичко па 3 х няма говорители и винаги е включен във някакви апаратури.Не ми е нужно на мене да съм 1/1 със па 3 х достатъчно ми е да ползвам неговите газариики и кодеци за всичко вложени още във о.с.Да мога да компресирам и да съм в крак с корг новостите.Стига ми да ползвам нещата които са ми ясни и които уж ги няма при па 800.След като имаме един и същ софтуер със едни и същи надстроики и семпли не знам как ви се слушат различно?Блендите всичко е едно и също само котията и името е друго.Едната машина е на цена 2 000 лв а другата 6 000,кажете кое е това нещо което вдига толкоз цената?Аз знам но има хора които не го разбират това.Иискат да ни убедят в тази заблуда и да продължаваме да снасяме златни яица.Имам си рам имам си и софт със синтез,защо да не поработя така и да почакам времето когато па 3 х ще стане 2 000 лв?За каде да бързам?Никои не те пита с какъв клавир свириш. Ако имам па 3 х какво ще се промени в картинката?Нищо,всичко е в разбирането . Асане жестоко грешиш като твърдиш, че синтеза ти бил идел от рамта ти, кощеш и 2gb я направи Не напоследно място спри да лансираш само Os и софтуера. Много си сигурен гледам с това, което твърдиш че едва ли не KORG мамят клиентите си и пазара само с нов дизайн,визия и софт, и видиш ли-на не правят никви промени в хардуера... който точно синтезира истинските натурални звуци и бленди а софта само улеснява управлението на клавира. Асане ти въобще правиш ли разлика между цифров- синтез,генериран в реално време звук , и бозав-семпъл записан като wave,mp3 и така нататък.... Аз забравих че ти основно със записани бленди работиш - Един съвет от мен - Купи си Juzisound Плеър ва уейвчета- точната работа за теб. Редактирано Юли 19, 2015 от Губерков Цитирай
asan79onbashi Отговорено Юли 20, 2015 Автор Отговорено Юли 20, 2015 Кажи кой от корговите модели които обсъждаме работи със този твои синтез?Па 3х,корг м 3,кронос,па 600,па 800,2 х всички тези са семплери и работят със записани аудио(wav|фаилчета (семпли).Дай ми онези хубави семплирани инструменти от кронус и м 3 и ще видиш ,че пак ще си вървят хубаво и при па 800.Нали софтуерно се вкарват ефекс и всичко нужно от па 3 х защо да не свирят файловете по същия начин?До голяма степен съм убеден ,че има доста излишни ресурси в клавирите и в па 800 и в па 3 х.Определено се спекулира със цените на новите модели да бяха златни за тези пари.Цифров синтез,аналогов синтез всичко е в раката която борави със семпъла и клавиатурата.Дай и кронос на някой който не умее да свири пак няма да блесне. Juzisound е добър инструмент със прост хардуер както ти сам каза.В моя краи има доста колеги със корг па 3 х и пак си купиха Juzisound семплера. Много колеги си нямат хабер от семплиране и пр. и пак работят професионално със готови неща от продукти като Juzisound.Добрия клавирист не му трябват 1000 звуци а 10-20 добри и практични бленди.Виж за ритмите са необходими повечко друмово разнообразие,перкус,бас и т.н. То ,че е по -добре да си със па 3х пред па 800 никой не го слага на въпрос но мисълта ми е ,че и па 800 докарва стиловете и звуците и всичко останало като него.Стига да знае човек кое как да се направи.Виждаш сам че всичко от па 3 -ката ти е вкарано в па 800 със операционната система.Ди ен ес си е стария ер хикс със два бутона блокиращи динамиката на клавиатурата в определен участък.То след като пише на дисплея,па 3 х предполагам разбираш че всичко е тука със малка разлика във хардуер.Слагаш си рам 256 и може да има малък компромис със някои неща и външен вид но това си е па 3 х със всичките му екстри и газарии.Това което ще пускаш от па 3 на стил плей го има и тук нали?Заложено в самия о.с.Каквото и да пипнеш при па 3(портаменто,осцилатор филтър,ефекс и т.н)вече е тук. Все пак съм на твоито мнение ,че па 3 х е снабден със по-висок клас хардуер.Почваме от процесори,бутони,плъзгачи и всичко.Но според мене па 800 не е за боклука и може да върши работата на па 3 на 90% само дето цената не е в такова съотношение.Според корг,па 800 (и всичко продадено е за боклука)Само техните боклуци са нещо.Всички корг семплери от па серия,корг м 3 и кронос са просто казано преър с малко повече опции и надстроики. Цитирай
Губерков Отговорено Юли 20, 2015 Отговорено Юли 20, 2015 (Редактирано) Кокошката или яйцето е по-първичното? Един звук за да стане семпъл,бленда и каквото е да било там винаги се синтезира ако е синтетичен процес който протича изцяло в хардуера, ако пък е жив звук и съществува в природата се записва като звук - Това не е СИНТЕЗ !!! Никой не казва, че PA800 е за боклука, напротив в ценовия си клас е безценен и ще си остане класика във времето сред аранжорите , както макар и смешно да звучи но и PA50 и PA80 си останаха класика с автентичното си звучене особенно на някои емблематични бленди за народната и сръбска музика през 90те , така че дори и новите синтезатори и аранжори го докарват близо , но не съвсем като оригинала Така, че на друг език казано и накратко, основен фактор за спецификата на звученето е хардуера , когато синтезираме звук с осцилатори,генератори,ефекти и всички останали хардуерни компоненти. Когато просвирваме със семплера wave-чета с резолюция на семпъл-рейта 44100khz или 48khz вече генерирани синтетични звуци и записани - това не е синтез и е с много по-ниско качество като звучене и зависи както от хардуера на семплера, така и от качеството на записаните вече семпли. За Асан само да кажа тук е и момента: Знаеш ли че в Kronos освен архитектурата като хардуер на KORG - аудио-хардуер ,борд на който е процесора с рамта - има и цял компютър под формата на Mini-ITX дъно с процесор,рам и всичко което има една стандартна PC конфигурация , даже и огромният дисплей с тъча не са подкачени към борда на KORG , а към mini-ITX дъното в клавира. Така че не е толкова лесно да се говори, че всичко е софтуер,ос и дизайн - има разлика в цената и в това дали клавира ти е затворена стандартна система на KORG със Семплер в него, или дали освен тия неща има и цял Компътър в него. Много ясно че цената тройна, и това което получаваш за нея ще е съвсем-друго нещо като краен резултат. Иначе казано и наречено с истинските му думи : Никога снифната-записана цигулка,гадулка,кавал,акордеон и какъвто друг инструмент искате обърнато в семпъл и заредено в семплер няма да звучи както истинският инструмент в цялата му детайлност и резолюция , тук не говориме за техниките на свирене характерни за всеки инструмент като Глисандо,Стакато,Портаменто и така нататък , а за звученето. По същият нячин, генерираната в реално време от хардуера бленда, винаги е по-звучна от същата записана и заредена и просвирена от какъвто и да е клавир със семплер в него. Е никой не може да ме обеди в обратното... Редактирано Юли 20, 2015 от Губерков 1 Цитирай
CyberGene Отговорено Юли 20, 2015 Отговорено Юли 20, 2015 Разликата между синтез и семплинг е фундаментална наистина. Един прост синтезиран звук може да се семплира и да се зацикли, така че да го наподоби, но когато говорим за сложен синтезиран звук, който се променя във времето и зависи от много фактори, което го прави "жив", тогава просто няма начин това да стане. Учудва ме малко упоритостта на Асан да твърди обратното, но предполагам просто не е наясно с някои неща и затова така си говори. Няма лошо, човек се учи постоянно Само не трябва да си заравя главата (и ушите) в пясъка 1 Цитирай
Губерков Отговорено Юли 20, 2015 Отговорено Юли 20, 2015 (Редактирано) Това е като да сравняваме качеството на звучене на нещо просвирено с Компакт-Диск плеър от CD , записано на дори и от най-висок клас Касетен Дек , и после да твърдим че няма разлика Възможно е някой да твърди и такова нещо, ако си е седнал на ушите , или пък ако са му такива и критериите че да не може да открие минимум 10-те разлики... Редактирано Юли 20, 2015 от Губерков Цитирай
Recommended Posts