Evtim Djerekarov Отговорено Юли 8, 2015 Отговорено Юли 8, 2015 ^Има уговорки. Примерно, състейна на китарата, трудно ще го оцениш "акустично", освен ако не държиш, да си я опираш в ухото, особено в малко по-ошумена обстановка. Цитирай
DaftFunk Отговорено Юли 8, 2015 Отговорено Юли 8, 2015 ^Има уговорки. Примерно, състейна на китарата, трудно ще го оцениш "акустично", освен ако не държиш, да си я опираш в ухото, особено в малко по-ошумена обстановка. Естествено Евтиме ;-) Въобще няма спор за това. То е абсурдно да си говорим, че може да се сравняват ел.китари ако не са амплифицирани ;-) В днешни времена се правят китари за всеки джоб. Ръчната работа още си я има и въпреки машините. Идеята е,на сейлс мениджъра на Фендер за ниския клас евтини и предимно на машина изработени китари беше, че ако едно хлапе поиска от родителите си да му купят китара, то ще е доста неподходящо да налеят 1500 долара в нещо което може и утре да иска да замени със скейтборд. Евтините нисък клас китари се правят за подрастващи и начинаещи. Опитен музикант няма как да е удовлетворен от евтина китара. А и когато вече знае какво иска ... отива и си купува качеството което си представя за да може да прави с удоволствие любимото си занимание. Цитирай
DaftFunk Отговорено Юли 8, 2015 Отговорено Юли 8, 2015 Сега прочетох, че е добре да дадем лични примери. Аз имам китара от най-ниския ценови клас / наистина ниския ! / и съответно китара на същия производител от средния ценови клас. Мога да кажа спокойно, че откакто имам средния клас китара, евтината ми създава усещане като за "детска" и някак инфантилна.и доста дрънклива на звук. Наистина човек трябва да има и двете за да направи разлика. Спирам да пиша, че станах досаден ;-) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 9, 2015 Отговорено Юли 9, 2015 ^^ И това са генерализации. Евтините китари просто се правят за хора, които не искат да харчат пари за това. А иначе, много пъти сме обсъждали - няма такова нещо, като "задължително започване с евтина китара, защото може да се откажеш". От всеки според възможностите, на всеки според потребностите, хехе. Цитирай
DaftFunk Отговорено Юли 9, 2015 Отговорено Юли 9, 2015 ^^ И това са генерализации. Евтините китари просто се правят за хора, които не искат да харчат пари за това. А иначе, много пъти сме обсъждали - няма такова нещо, като "задължително започване с евтина китара, защото може да се откажеш". От всеки според възможностите, на всеки според потребностите, хехе. Абсолютно. Обикновено децата започват с по-евтин инструмент точно заради финансовата страна и не заради друго. Иначе е прекрасно да започнеш с хубав инструмент. Желая на повече начинаещи да започнат с качествен инструмент още от самото начало. Даже бих казал, че това е най-доброто. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 9, 2015 Отговорено Юли 9, 2015 И какво като Роб Чапман е объркал Скуайър-а с Къстъм шоп Фендър? Ти Къстъм Шоп Фендър пипал ли си? Супер куца работа. Аз скоро пипнах и ако не знаех, че е такъв, не бих го оценил на повече от 1000-1200 лева (нищо, че струва 5х). Просто ужасно завишена цена за супер смотано звучаща китара с посредствено качество на изработката. Ма УЖАСНО! Изобщо не си струва парите. И ако не гледаш какво пипаш като нищо можеш да я объркаш с некое Скуйерче. Ма като нищо! Цитирай
DaftFunk Отговорено Юли 9, 2015 Отговорено Юли 9, 2015 Не! Къстъм шоп не съм хващал. Хващал съм винтидж телекакастери- reissued и съм възхитен. Месест гриф, алнико 5 магнити.... разкош! За къстъм шоп не мога да кажа, но съм сигурен, че един Classic player Baja Telecaster може да засенчи много делукс и къстъм модели. Цитирай
ultramega Отговорено Юли 9, 2015 Отговорено Юли 9, 2015 Сега да не обидя някой , но среден клас е не съществува Продават боклуците и на високи цени 1 Цитирай
Ламби Отговорено Юли 10, 2015 Отговорено Юли 10, 2015 Тук не става въпрос за обиди,но среден клас си има и си го бива.Това,че ползваш ефтинджос и се самозаблуждаваш си е твой проблем.В ценовия клас 1000 2000 има супер инструменти независимо къде са произведени.Дай конкретен пример за боклук на висока цена и обратно. Цитирай
Fashion Отговорено Юли 10, 2015 Отговорено Юли 10, 2015 (Редактирано) Мога да споделя от личен опит, че категоризирането е много трудно! Основно е базирано на цена и външен вид. До 1500лв. разновидности много, съотношения цена-кацество, качество-цена , също. Нагоре става още по-сложно! Човек трябва да е наясно какъв точно инструмент му трябва и в това е проблема! Предлагането в Бг вече се е повишило и може този проблем да намелее, но пазаруването и ползването на различни инструменни е незаменим опит, ако няма някой с опит да съветва безпристрастно. Скоро попаднах в спор относно една китара с младеж, като му казвам ,че имам над Х-годишен опит и над Х-бона изхарчени за инструменти, а той ми заявява ,че е свирил на над Х-китари в магазините и знае повече(въпреки,че преди две години му обяснявах основни неща за китари и усилватели)! Край на спора! Та, купуваме си първа китара за около 400-500-600лв., много и се радваме и свирим всичко с нея, повече свирим по-малко я гледаме и в един момент идва време за среден клас инструмент(примерно над 1000лв.). Голямото избиране и пазаруване започва, докато разберем ,че не всико е до повечето пари. Идват първите разочарования и открития. Тогава решаваме да пазаруваме за над 2000лв., че нещо не сме толкова доволни.След като наринахме толкова пари се оказава, че с тая китара не може да се изсвири всичко! А колкото е по-скъп един инструмент е по-профилиран, по мое мнение. Ако не открием своя с иинструмент , започваме да си правим къстъм. Като прибавим и апаратурата, край няма. В заключение, всеки сам си решава до какво ниво ще стигне, колко китари в какъв клас ще притежава и ще им се радва или ще ги колекционира! Според мен в ценови клас около 2000лв-2500лв.(най-точно $1000-$1500 в USA) рядко ще има неприятни изненади. Това са моите 5ст. по темата ( другите ги похарчих за китари), от гледна точка на човек, който се занимава като хоби с музика. Редактирано Юли 10, 2015 от Fashion Цитирай
DaftFunk Отговорено Юли 10, 2015 Отговорено Юли 10, 2015 Тук не става въпрос за обиди,но среден клас си има и си го бива.Това,че ползваш ефтинджос и се самозаблуждаваш си е твой проблем.В ценовия клас 1000 2000 има супер инструменти независимо къде са произведени.Дай конкретен пример за боклук на висока цена и обратно. Не че нещо искам да кажа, но изчетох доста негативизъм и критики по адрес на LP 2015 ;-) особено за новите модерни самонастройващи се ключове, Демек нещо на висока цена за което мнението е с две думи : не се доближава до Лес Полите от предишни години. Но това е критика конкретно към Лес Пол и конкретно за най-новите серии с логото 120 години gibson на 12-та позиция. и холограмните стикерчета "тип бандерол" на гърба на хедстока. Цитирай
Ламби Отговорено Юли 10, 2015 Отговорено Юли 10, 2015 Според мен трябва да имаш ясни приоритети после да те вълнува от коя марка,клас и т.н. да ти е китарата.Иначе може да пробваш в магазина каквото има.Може след време Скуайер и Корт да станат много ценни,като фендер.С Кремона и Орфей не се случи но знае ли човек. Цитирай
Recommended Posts