Deep Purple Публикувано Юни 22, 2015 Публикувано Юни 22, 2015 По принцип ми допада повече рока (хардрок, класик/мелодик рок), но с китарата нещо не ми потръгнаха нещата, пианото ми е по на сърце. Та, кажете групи свирещи рок с преобладаващо пиано (в някои песни). Искам да получа малко инспирация, докато прохождам на пианото. Може и 1-2 бг групи. Знам, че Тото, са много добри в музикално отношение, нещо с по-малък състав може би... Също и джаз! Може би от там трябва да започна или да се върна до класическата музика, няма начин. Благодаря Цитирай
НиколайGK Отговорено Юни 22, 2015 Отговорено Юни 22, 2015 Примерно тази група: https://www.youtube.com/watch?v=paCyQA3ZyUc Ако искаш рок групи с преобладаващи клавишни инструменти вместо китари (т.е. може и орган, електрическо пиано, синтезатор и т.н.) - мога да ти напиша още много. Цитирай
Koobenot Отговорено Юни 23, 2015 Отговорено Юни 23, 2015 Бих препоръчал да се слушат джаз триа, свирещи стандарти и най-вече боса-нови - красива мелодия и разчупена хармония. Да се обърне внимание на обръщения, в кои октави се свири, кога се импровизира, кога се акомпанира, как пианото се сработва с контрабаса и барабаните. Давам два примера като отправна точка. Всичко подобно би свършило работа. Цитирай
Recommended Posts