Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Пореден вариант на захранване с галванично разделени източници на захранване за педалиера.

Въведени са подобрения касаещи функционалност, параметри и сигурност.

Минимизирана разсейвана мощност,

интелигентна защита с контрол на тока в режим на претоварване,

минимален ток при късо съединение в изхода (няколко милиампера),

автоматично връщане в работен режим.

Частична блокова схема

Vhrxes3.png

dvJjOOj.jpg

HhIdCx1.jpg

c1hrjiR.jpg

Отговорено (Редактирано)

Не се съмнявам в доброто изпълнение и високите стандарти по отношение на разделяне, филтриране и защита.

Имам следните забележки относно функционалността на изделието:

1. Свързване на захранващите проводници. Изпълнението с един многопинов конектор не е удачно. Първо, всички 13 на брой кабели са постоянно свързани, което създава ненужно "изибилие" от кабели в педалиерата, което всячески се опитваме да избегнем. Второ, не е възможна лесната замяна на един или повече кабели с по-подходящи такива, например с различна дължина, с ъглови конектори (за ефекти, които се захранват отстрани) или  за ефекти, които все още използват различен тип конектор/поляритет (напр. ProCo Rat).  Трето, ако всички линии са под напрежение се създава опасност за опиране на някой от конекторите  в метални части на борда и/или някой от корпусите на ефектите, при което може да се получи много неприятно, силно пръщене. Вероятно при тази реализация на устройството, това няма да е проблем, но няма да е лошо да се изясни. Четвърто, при повреда на един от кабелите/конекторите, не е възможна лесна и бърза замяна с конфекционирани кабели. Пето, използването на нестандартен за музикантите многопинов конектор  никак не се приема добре, особено при преносими инсталации, където вероятността за повреда на кабелите е по-голяма, а смяната трябва да се извърши бързо (например преди/по време на концерт).

Далеч по-удачно, практично и елегантно решение е широко използваното свързване с отделни изходи, т.е. на устройството да има отделни 2,1 мм конектори, за които да се свързват 2,1-2,1 мм кабели.

2. Размер на устройството. Въпреки че размери не са посочени (а би било добре), мащабирайки на око някои от компонентите по задния панел оценявам височината на кутията на около 75-80 мм. Това прави невъзможно монтирането и от долната страна на повечето педалиери (напр. Pedaltrain, Palmer...).  Поставянето и от горната страна ще намали площта за ефекти. Не съм сигурен и до колко възможността за монтиране в рак-система е необходима в този случай. Вероятно, само в случайте когато ефектите ще се поставят в т. нар. "тави" в рак, което аз не съм виждал да се практикува в България.

Редактирано от blr
Отговорено

Устройството е Custom решение и не е предназначено за широка публика.

Търговският момент не е заложен в идеята му.

Съобразявам се само с желанията на конкретен потребител.

Има достатъчно търговски захранвания на пазара, които да се предпочетат. Всеки има право да избира това, което му импонира.

Отговорено

Съжалявам, не съм разбрал. Тъй като изделието имаше номер на модел, предположих, че ще се предлага по принцип. След като е клиентска поръчка, честито на собственика му, да си го ползва със здраве.

Отговорено (Редактирано)

Може би няма да е зле, ако се има предвид "масов" модел, да се заложи принципът с отделните конектори. Все пак, освен гореизброените аргументи, аз бих добавил и естетическия, чието преследване както знаем, при някои музиканти граничи с болестно състояние.

Иначе, предвид кой е автора, не се съмнявам в техническите показатели на устройството.

Редактирано от Evtim Djerekarov