Parni_Valjak Публикувано Юни 18, 2015 Публикувано Юни 18, 2015 Пореден вариант на захранване с галванично разделени източници на захранване за педалиера. Въведени са подобрения касаещи функционалност, параметри и сигурност. Минимизирана разсейвана мощност, интелигентна защита с контрол на тока в режим на претоварване, минимален ток при късо съединение в изхода (няколко милиампера), автоматично връщане в работен режим. Частична блокова схема 3 Цитирай
blr Отговорено Юни 19, 2015 Отговорено Юни 19, 2015 (Редактирано) Не се съмнявам в доброто изпълнение и високите стандарти по отношение на разделяне, филтриране и защита. Имам следните забележки относно функционалността на изделието: 1. Свързване на захранващите проводници. Изпълнението с един многопинов конектор не е удачно. Първо, всички 13 на брой кабели са постоянно свързани, което създава ненужно "изибилие" от кабели в педалиерата, което всячески се опитваме да избегнем. Второ, не е възможна лесната замяна на един или повече кабели с по-подходящи такива, например с различна дължина, с ъглови конектори (за ефекти, които се захранват отстрани) или за ефекти, които все още използват различен тип конектор/поляритет (напр. ProCo Rat). Трето, ако всички линии са под напрежение се създава опасност за опиране на някой от конекторите в метални части на борда и/или някой от корпусите на ефектите, при което може да се получи много неприятно, силно пръщене. Вероятно при тази реализация на устройството, това няма да е проблем, но няма да е лошо да се изясни. Четвърто, при повреда на един от кабелите/конекторите, не е възможна лесна и бърза замяна с конфекционирани кабели. Пето, използването на нестандартен за музикантите многопинов конектор никак не се приема добре, особено при преносими инсталации, където вероятността за повреда на кабелите е по-голяма, а смяната трябва да се извърши бързо (например преди/по време на концерт). Далеч по-удачно, практично и елегантно решение е широко използваното свързване с отделни изходи, т.е. на устройството да има отделни 2,1 мм конектори, за които да се свързват 2,1-2,1 мм кабели. 2. Размер на устройството. Въпреки че размери не са посочени (а би било добре), мащабирайки на око някои от компонентите по задния панел оценявам височината на кутията на около 75-80 мм. Това прави невъзможно монтирането и от долната страна на повечето педалиери (напр. Pedaltrain, Palmer...). Поставянето и от горната страна ще намали площта за ефекти. Не съм сигурен и до колко възможността за монтиране в рак-система е необходима в този случай. Вероятно, само в случайте когато ефектите ще се поставят в т. нар. "тави" в рак, което аз не съм виждал да се практикува в България. Редактирано Юни 19, 2015 от blr 1 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 19, 2015 Автор Отговорено Юни 19, 2015 Устройството е Custom решение и не е предназначено за широка публика. Търговският момент не е заложен в идеята му. Съобразявам се само с желанията на конкретен потребител. Има достатъчно търговски захранвания на пазара, които да се предпочетат. Всеки има право да избира това, което му импонира. 1 Цитирай
blr Отговорено Юни 19, 2015 Отговорено Юни 19, 2015 Съжалявам, не съм разбрал. Тъй като изделието имаше номер на модел, предположих, че ще се предлага по принцип. След като е клиентска поръчка, честито на собственика му, да си го ползва със здраве. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 19, 2015 Отговорено Юни 19, 2015 (Редактирано) Може би няма да е зле, ако се има предвид "масов" модел, да се заложи принципът с отделните конектори. Все пак, освен гореизброените аргументи, аз бих добавил и естетическия, чието преследване както знаем, при някои музиканти граничи с болестно състояние. Иначе, предвид кой е автора, не се съмнявам в техническите показатели на устройството. Редактирано Юни 19, 2015 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
Rumen.Kolarov Отговорено Юни 19, 2015 Отговорено Юни 19, 2015 Предвид, че е предназначено да захранва педалиера, защо кутията му е такава? Ще влиза в custom рак? Цитирай
Recommended Posts