IgniteAll Публикувано Ноември 26, 2006 Публикувано Ноември 26, 2006 Проблемът се появява когато посвиря известно време или директно при включванто на басчето. Все едно обръщам пул ъп бутона на активната електроника. В смисъл: пускам баса и при ключа на включено състояние ми е изгасена електрониката, а ако го сложа в спряно положение ми се пуска електрониката... Изваждам буксата и я включвам пак и това се оправя... понякога след няколко такива интервенции. Нямам идея дали ме разбирате, ако се налага ще обяснявам още... За мен това си е проблем Всякаква помощ ще ми е УЖАСНО полезна, защото това ме изкарва от кожата ми... Проблемът е налице малко след момента, в който купих баса. Нищо не съм пипал по нея като ъпгрейди или поправки, защото не смея поради незнанието си... Цитирай
makermusic Отговорено Ноември 27, 2006 Отговорено Ноември 27, 2006 Здравей!!! Не се тревожи, проблемът ти е никакъв... Просто си смени женският жак на баса с по-качествен и няма да имаш дертове... Тези жакове които идват с повечето от басовете, средна ръка като цени, са много некачествени... Явно пластините на жака са се разхлабили и някоя от тях не контактува с включеният мъжки жак... Вземи си по-добър женски жак и го подмени... Това е... Успех!!! Цитирай
IgniteAll Отговорено Ноември 27, 2006 Автор Отговорено Ноември 27, 2006 Ще, само да събера смелост да пипам аз! Цитирай
makermusic Отговорено Ноември 27, 2006 Отговорено Ноември 27, 2006 Няма нищо кой знае колко сложно... Просто внимателно си отбележи кой проводник от електрониката на кое "ухо" за запояване на женският жак отива!!! Препоръчвам ти предварително да "калайдисаш" местата за запояване на новият жак с малко количество тинол... Така ще ти бъде по-лесно!!! Действай смело и безотговорно... Наздраве!!! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Ноември 27, 2006 Отговорено Ноември 27, 2006 Ако е от жака, може и да не сменя, а с отверка и клещи да се пригодят пластините му за правилна работа - те и новите жакове, понякога, се нуждаят от това Цитирай
makermusic Отговорено Ноември 27, 2006 Отговорено Ноември 27, 2006 Да, така е, прав си... Но ако жакът е изработен от некачествен материал, какъвто е случаят, дори и да "понатегнеш" пластините му съвсем скоро те пак се отпускат и общо взето ефекта е нулев... Затова моят съвет още от самото начало беше настоящият жак да се подмени с КАЧЕСТВЕН НОВ жак... Това е... Цитирай
Свилен Бас Отговорено Ноември 27, 2006 Отговорено Ноември 27, 2006 Не става въпрос за "натягане", а за наместване/поизкълчване Цитирай
IgniteAll Отговорено Ноември 28, 2006 Автор Отговорено Ноември 28, 2006 Като си знам нежните ръце, по-добре е да купя нов, качествен жак, за да не се налага да сменям баса след това... Не съм чак толкова скаран с подобни оправяния, но за такава електроника не смея много да пипам, защото съм нервак и лесно минавам границата... А ТОВА С ЧУК НЯМА ЛИ ДА СТАНА ПО-БЪРЗО??? Мерси за съветите! Аз ще се помъча да видя на кофа валидол дали ще се справя Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 пусни басо с отворен капак. като изчезне басо само го обърни и почни да ръчкаш тук и там за да видиш от къде ти глъхне. Пипай по потенциометрите, по жака. Така ще откиреш най- вярно какво ти прави проблем. А отстраняването на проблема е вече друга работа Цитирай
IgniteAll Отговорено Ноември 28, 2006 Автор Отговорено Ноември 28, 2006 Ами според мен, Никсън, проблема си е изцяло от буксата... Скоро ще се види в чудо този бас... харесах си чук Само да се видя в смени, различни от нощни и ще го разкостя :killyou: Цитирай
cecko_affection Отговорено Декември 3, 2006 Отговорено Декември 3, 2006 Ни съ притиснявай колега и аз имах същия дерт(на същия бас)-опраих го за 2 минути,ма и аз докат разбера къде е спекъл,ми изгоряха бушоните напрао Сменяй жака и толкоз BTW ти май имаше дертове и с батерията-опраи ли се? Цитирай
IgniteAll Отговорено Декември 3, 2006 Автор Отговорено Декември 3, 2006 Да, те вече не ме притесняват Само това с входа на буксата още не мога да проумея кога ще имам време да го подредя... Цитирай
cecko_affection Отговорено Декември 5, 2006 Отговорено Декември 5, 2006 ...Че се сетих- жак-а е стерео Все пак да кажа Поздрави Цитирай
IgniteAll Отговорено Декември 6, 2006 Автор Отговорено Декември 6, 2006 Знам Може да съм рус по душа, но за такива неща се сещам Цитирай
Recommended Posts