Mar4enko Публикувано Март 30, 2015 Публикувано Март 30, 2015 Здравейте. Интересува ме, ако някой има опит с този или подобен пулт : - УСБ -то позволява ли запис на всеки канал на пулта по отделно - ако да това само с приложения софтуер Cubase AI4 ли може да стане или с всеки DAW ? Благодаря предварително ! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 30, 2015 Отговорено Март 30, 2015 Нямам миксера и не съм пробвал, но прочетох упътването и според мен отговорите на въпросите ти са както следва: Наведнъж можеш да запишеш само 1 стерео канал (или два моно); Може да използваш кой да е DAW. ЮСБ интерфейса му поддържа само 16 бита, 44/48 кХц и работи по спецификацията 1.1 (от зората на ЮСБ-тата). Това загатва за невъзможността да се записва всичко едновременно. Описаното в менюала отваряне на мултитрак проект е само за да е по-лесно да се нагласи рутирането, а не че може да запише всичко мултитрак в реално време. Това е малко подвеждащо. От страница 13, точки 6 и 7 обаче става ясно, че процедурата е да се записват каналите последователно. 2 Цитирай
Mar4enko Отговорено Март 30, 2015 Автор Отговорено Март 30, 2015 Ясно. Четох го и аз. Подведе ме обяснението за избиране на режим (например) " 8 моно и 4 стерео' в кюбейса. Логично беше да се предположи че може ама с това 16 бита и 44/48 КХц наистина беше съмнително. А и в схемата на пулта сигнала за УСБ то се взема от стерео изходите. Дали ще работи с всяка програма се съмнявам защото стейнберг пише за този Кюбейс че е разработен заедно с Ямаха специално за нейте джаджи. В ръководството не видях да пише за драйвери и др такива и оттам си мисля че няма да се разбира с други програми. Но при по-гореописаното положение на пркатика УСБ-то е излишна екстра при тези параметри. Благодаря и лек ден ! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 30, 2015 Отговорено Март 30, 2015 Съмнителното е по-скоро ревизията на USB протокола. 16-бит 44/48 КХц е по-скоро ограничение за достатъчно добър запис (по-малка динамика заради липсата на 24 бита), макар че върши работа долу-горе. В случая файдата от ЮСБ-то е, че можеш да го плъгнеш директно в компа без аудио интерфейс (може и да нямаш). И да го ползваш вместо такъв. Плюс някакви хардуерни корекции/компресор. Цитирай
Recommended Posts