maringtr Публикувано Ноември 19, 2006 Публикувано Ноември 19, 2006 Какви са предимствата и недостатъците и по какво се различават ceramic и alnico пикъпите. Правилно ли разбирам, че алнико са по-шумни, но имат повече състейн, а при другите е обратното или греша? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 19, 2006 Отговорено Ноември 19, 2006 На мен лично алнико адаптерите ми звучат по-меко и звънко, докато керамичните - по- грубо и ясно. Като цяло аз бих предпочел керамични адаптери на бридж позиция, и алнико на нек или/и мидъл. Иначе като цяло алнико е малко по-силен магнит. Разбира се, има много различни варианти на адаптери и с двата типа магнити, и е доста трудно да се предцени дали даден адаптер е керамичен или алнико. Цитирай
maringtr Отговорено Ноември 19, 2006 Автор Отговорено Ноември 19, 2006 Хммм не са ли керамичните магнити по-силните? Силата на алникото е около 0,15 тесла, а на керамичните 0,35 или бъркам? Иначе май и аз съм се спрял на керамични за бриджа... Цитирай
Smokejack Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 Хммм не са ли керамичните магнити по-силните? Силата на алникото е около 0,15 тесла, а на керамичните 0,35 или бъркам? Иначе май и аз съм се спрял на керамични за бриджа... Разбира се,че керамичните са по силни!!!Керамичният магнит е естествен и образува по силно магнитно поле и е по издръжлив.AluminiumNickelCObalt от тези метали се правят AlNiCo магнитите.По принцип е глупаво да се каже,кои са по добри,така че според звука,който търсиш би могъл да си направиш съответната комбинация или пък да си сложиш само керамични или само ALNICO Цитирай
maringtr Отговорено Ноември 20, 2006 Автор Отговорено Ноември 20, 2006 Ами аз по пътя на логиката стигам до заключение, че ceramic-а имат по-малко състейн, защото магнита е по-силен и струните по-бързо спират да трептят, но сигнала е по-силен - следователно по-брутален звук, а при alnico е обратното. Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 алнико са по-слаби и звучат по-мелодично и звънливо, по-приятно за клиин, или малко драйв - за блус или класически рок примерно керамичните звучат глухо и с по-неясни високи на клиин, не харесвам изобщо керамични сингли, хъмбъкерите на клиин звучат среднисто и глухо, но като пуснеш дистера и става Цитирай
metalhammer Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 алнико алнико и алнико предпочитам дори алнико хъмбъкери Цитирай
maringtr Отговорено Ноември 20, 2006 Автор Отговорено Ноември 20, 2006 В такъв случай мисля да сложа керамик на бридж, и алнико на нек позиция. Това добра идея ли е? Цитирай
TONY Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 поне е интересна идея - някой не е ли пробвал досега? за мен за сингьл койл - мяма сьмнение - само алники(ама сьм попадал и на добри керамични-чат пат) за хамбекьр - май керамичните са по често използваните на гибсьн 495 -т -какви бяха - много са добри иначе сьм пробвал айбаниз артист сьс супер 70 адаптерите - който май са алнико и нека определено кефи но бриджа - доста по малко от нека така че идеята ти Дарк - не е лоша - ама трябва проба Цитирай
maringtr Отговорено Ноември 20, 2006 Автор Отговорено Ноември 20, 2006 (Редактирано) Ами ще се пробва няма как Ами някой да знае кво значи vintage wound coils? Редактирано Ноември 20, 2006 от dark Цитирай
fluti Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 ^ Това са сигурно тия, дето ги е навивала бабата във Фендер Цитирай
maringtr Отговорено Ноември 20, 2006 Автор Отговорено Ноември 20, 2006 ХАХААХА добре казано Не сериозно някой може ли да ми обесни повече за различните видове навиване на намотките... vintage, over-wound и т.н. Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 алнико алнико и алнико предпочитам дори алнико хъмбъкери И аз съм на това мнение. Цитирай
de4o Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 Ами някой да знае кво значи vintage wound coils? скивай тук http://www.vintagevibeguitars.com/pickup_sc.html Цитирай
de4o Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 аз лично пердаша с alnico humbucker single coil size за bridge на Stratocaster Цитирай
Recommended Posts