urgent Публикувано Март 20, 2015 Публикувано Март 20, 2015 (Редактирано) Здравейте, по принцип съм китарист, но имам интерес и любопитсво към бузукито като музикален инструмент и от доста време искам да си намеря такова, но до сега няколко човека ми обещаха, че ще ударят едно рамо да се сдобия с едно ама греда на всякъде... и за това реших да си помогна сам. Гледах в он-лайн магазина на Thomann, макар, че хич не ми се иска да купувам нещо по интернет без проба, но при този магазин поне всичко винаги е точно... Въпроса ми е може ли някой да ми каже някакъв отзив за марката на това бузуки (мисля, че правилното произношение на марката е Мацикас): http://www.matsikas.gr/en/Product-%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9-%CE%9D%CE%BF2-%CE%92-8%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%BF_765 ето и линка от он-лайн магазина: http://www.thomann.de/gb/matsikas_greek_bouzouki_no_2b.htm Порових из интернет, но всичко е на гръцки и там съм безсилен Благодаря предварително! Редактирано Март 20, 2015 от urgent Цитирай
TONY Отговорено Май 21, 2024 Отговорено Май 21, 2024 Γεια σας φίλοι μου - Είμαι κιθαρίστας, μπασίστας και μπορώ να παίξω λίγο ντραμς. Име китаристас, басиста, ке борО на пексО лиго драмс. казвам, че свиря на китара, бас и малко на барабани.... напоследък слушам лаико и почва да ми се свири и на базука, нееее - на бузуки. Поназнайвам малко и гръцки, та ще се поразровя из гръцки сайтове, но ако случайно има някой тук да даде насоки. Преди 9 години не е имало... Насоки - примерно магазин в Тесалоники, където има хубави бузукита, не много скъпи, може и втора ръка. Някой сайт за учене на тетрахордова музика и изобщо гръцка. Намирам разни материали по нета, ама нищо, което да е подредено и систематизирано. Η καρδιά μου είναι στο Αιγαίο. Χλωμό σεληνόφως και παίζω μπουζούκι παλιό τραγούδι για αγάπη και για χωρισμό. Цитирай
Koobenot Отговорено Юни 11, 2024 Отговорено Юни 11, 2024 В тази връзка се присетих, че бях гледал Phil X при Рик Биато, който макар и канадец е от гръцки произход, та беше показвал някои интересни хватки, които са вдъхновени имено от този инструмент. 2 Цитирай
TONY Отговорено Юни 11, 2024 Отговорено Юни 11, 2024 Аз сега не съм на тази вълна, но съм проверил - читави бузикита са 500 евро. Независимо дали ще ги купувате от Томан или от Солун. Ако някой може да намери по добри оферти, да сподели. ( не съм чеквал Али Баба експрес, но по прицип съм скептичен) Цитирай
Мартин Петров Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Здравейте, Ние предлагаме такива възможности. Аз съм преподавател по бузуки и често купуваме инструменти за нашите ученици. Ако имате нужда от съдействие, пишете. Това е моят сайт: Гръцка Музика на Живо и Уроци по Бузуки | Greek Essence Цитирай
Recommended Posts