Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте, по принцип съм китарист, но имам интерес и любопитсво към бузукито като музикален инструмент и от доста време искам да си намеря такова, но до сега няколко човека ми обещаха, че ще ударят едно рамо да се сдобия с едно ама греда на всякъде... и за това реших да си помогна сам. Гледах в он-лайн магазина на Thomann, макар, че хич не ми се иска да купувам нещо по интернет без проба, но при този магазин поне всичко винаги е точно...

Въпроса ми е може ли някой да ми каже някакъв отзив за марката на това бузуки (мисля, че правилното произношение на марката е Мацикас):

http://www.matsikas.gr/en/Product-%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9-%CE%9D%CE%BF2-%CE%92-8%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%BF_765

ето и линка от он-лайн магазина:

http://www.thomann.de/gb/matsikas_greek_bouzouki_no_2b.htm

Порових из интернет, но всичко е на гръцки и там съм безсилен :) Благодаря предварително! :)

Редактирано от urgent
  • 9 years later...
Отговорено

Γεια σας φίλοι μου -

Είμαι κιθαρίστας, μπασίστας και μπορώ να παίξω λίγο ντραμς.

Име китаристас, басиста, ке борО на пексО лиго драмс.

казвам, че свиря на китара, бас и малко на барабани....

напоследък  слушам лаико и почва да ми се свири и на базука, нееее - на бузуки.

Поназнайвам малко и гръцки, та ще се поразровя из гръцки сайтове, но ако случайно има някой тук да даде насоки.

Преди 9 години не е имало...

Насоки - примерно магазин в Тесалоники, където има хубави бузукита, не много скъпи, може и втора ръка.

Някой сайт за учене на тетрахордова музика и изобщо гръцка.

Намирам разни материали по нета, ама нищо, което да е подредено и систематизирано.

Η καρδιά μου είναι στο Αιγαίο.

Χλωμό σεληνόφως
και παίζω μπουζούκι
παλιό τραγούδι
για αγάπη και για χωρισμό.

• 3 weeks later...
Отговорено

В тази връзка се присетих, че бях гледал Phil X при Рик Биато, който макар и канадец е от гръцки произход, та беше показвал някои интересни хватки, които са вдъхновени имено от този инструмент.

Отговорено

Аз сега не съм на тази вълна, но съм проверил - читави бузикита са 500 евро.

Независимо дали ще ги купувате от Томан или от Солун.

Ако някой може да намери по добри оферти, да сподели.

( не съм чеквал Али Баба експрес, но по прицип съм скептичен)