Jump to content
Българският форум за музиканти

Смяна на адапрера


nikodin

Recommended Posts

Привет :) решил съм да сменям адаптерана стария Стаг със

Seymour Duncan SMB4D .Прочетох ,че се препоръчва да се комбинира с електроника Seymour Duncan STC-3M3(3M4).
Мога ли обаче да сложа Seymour Duncan STC-2P ? какви са разликите? благодаря.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 срещу 3 честотни ленти за коригиране, освен това вероятно имат разлика в честотите на които работят и в кривите на намаляване/усилване. 
 

Един съвет - посвири на баса си в тиха стая без да го включваш в никаква апаратура. Пробвай с различна атака на звукоизвличане (силно, много силно, слабо), в различен регистър, един и същ тон в ниските и виските позиции и т.н. Слушай за разликите в тембъра, в силата и в дължината на звука. Ако имаш възможност се разходи до някой магазин и повтори същото упражнение с инструмент от поне среден клас ( т.е. с цена нов над 1000-1200 лв) за да имаш сравнение. След това помисли дали наистина ще си доволен ако смениш адаптера и дали няма да е за предпочитане да проявиш търпение и когато имаш възможност да смениш целия инструмент (тук изхождам от разсъждението, че след като можеш да отделиш нужната сума за нова адаптер и електроника вероятно би могъл да си позволиш и цял инструмент).
Адаптерът и електрониката ще възпроизведат това, което " подават" грифа и тялото. Напук на някои твърдения звукът започва от акустиката на дървените компоненти, струнника, ключовете и т.н. Няма как да постигнеш добър звук без инструмента акустично да звучи добре - стегнат, с ясна атака, с равномерно затихване, изравнен като сила в отделните регистри и т.н.
Край на офтопика, надявам се да съм ти бил полезен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не го мисли, а послушай какво е написано по-горе. Поставянето на звънец на прасе води до... на свинче-звънче. Така или иначе, ако си решил да се занимаваш сериозно, след време ще смениш инструмента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.