Jump to content
Българският форум за музиканти

nikodin

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Bass guitar

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male

nikodin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Обществена Репутация

  1. Благодаря за отговорите.
  2. Спрях се на EMG-тата, но възникна следващ въпрос, активне или пасивни да са адаптерите? На баса ми в момента имам електроника която е превключваща активна/пасивна. Не знам дали сегашните ми адаптери са активни или пасивни, но по пътя на логиката предположих, че са пасивни, защото могат да минават в пасивен режим, а и от тях излизат само 2 проводника. Дефакто имам бас с активна електроника и пасивни адаптери? Другият въпрос е дали ще мога да сложа активни адаптери и да ги свържа към активната електроника или ще се наложи да я сменя и нея?
  3. Да да имаш право. Ами баса е Cort C4h и ми е изключително удобен, за това не искам да го сменям, а само да го ъпгрейдна. Предимно свиря с перце, но и доста с пръсти. Като струни досега съм останал най-доволен от Dunlop hevycore. Свиря в ре и дроп до. Като цяло търся по "ярък" звук с ясно отчетливи средни и баси. Не знам дали това описание ще помогне, но се надявам колегите, които имат опит и с двата вида адаптери да споделят мнението си.
  4. Здравейте решел съм да се подменям адаптерите на баса(2 хъма), но не мога да преценя какво да сложа-EMG MMCS (MMTW) или Seymour Duncan SMB4D (SMB4A)? Искам да докарам звук подходящ за метъл и корове. Какво бихте препоръчали?
  5. Привет и двата адаптера са Дънкан и цветния код е спазен при запояването, а относно пуш/пуловете, те бяха първото нещо в което се усъмних и веднага проверих и при тях всичко е наред.
  6. Здравейте преправям си електрониката на китарата която е с 2 хъмбъкара 2 волиума 2 тона и 3 пътен суич. Избрах си този вариант http://www.seymourduncan.com/wp-content/uploads/2015/05/2H_3G_2VppSPL_2T.jpg ,но възникна проблем - след като запоя всичко, така както е на схемата, получавам 2 волиума ,които си сплитват нормално, но тоновете ги няма(превръщат се във волиуми). Когато включа на Нек работят само потенцометрите за нек,но няма тон. Когато е на Бридж си бачкат потенцометрите за бридж,но пак няма тон.Когато включа на мидъл работят и 2-те двойки потове, но щом намаля единия волиум, намалявам цялата китара. Има ли грешка във схемата и ако няма къде може да се крие проблема?
  7. Привет и от мен Като човек завършил "Технология на дървесината" и изучавал "Дървесинознание" мога да потвърдя думите на jorog ,че дървесината е или Тополова или Липова. За съжаление е трудно да се каже какво точно е само по снимка. Тополите са с плътност варираща между 450-550 kg/m3 зависи от конкретния дървесен вид. Липите са по-близка плътност 530-550 kg/m3. Но съдейки по личните ми наблюдения и опит най-вероятно използваната дървесина е от Липа.
  8. Привет ,взех да си събирам от тук от там ефекти и то взе, че си стана цял педалборд Дойде и нуждата да си улесня още малко живота (нали така и така съм басист), реших да си направя Line selector, който да сменя между 2 канала - дърти и клийн. Поразгледах, помислих и реших, че ми трябва нещо такова: http://www.tonebone.com/images/bigshot-efx-3d-setup-1.jpg Принципната схема я открих в нета: http://1.bp.blogspot.com/-2i1aE_BOWcw/U3YTys4oWbI/AAAAAAAAAVE/pDqZvCrojpA/s1600/Effect-Order-Switcher-Wiring-Diagram.png Но възникна малък промлем! Не мога да открия 4PDT суич по нашите магазини, а доставката от чужбина не си заслужава, по-добре да се купя готов Line selector. Та понеже няколко глави мислят по-добре от една сещатели се как може да се замени 4PDT с някакъв или два други? Мисля си два суича за А и В канал, но трябва когато единитя се включи, другият да се изключва сам.
  9. nikodin

    Смяна на адапрера

    Благодаря ти за съвета ще обмисля още малко кое от двете ще е по-разумно.
  10. nikodin

    Смяна на адапрера

    Привет решил съм да сменям адаптерана стария Стаг със Seymour Duncan SMB4D .Прочетох ,че се препоръчва да се комбинира с електроника Seymour Duncan STC-3M3(3M4). Мога ли обаче да сложа Seymour Duncan STC-2P ? какви са разликите? благодаря.
  11. Искам да имаиндикатори и на 3-те бутона. Иначе да прав си незадържащи са. Това е видео на суича и на кубето На кубето има индикатори които светят при включен канал.
  12. да така е, извинявам се не се е качил линка... ето го http://www.cosmicandroid.com/foto/FS3X-copy-schematic.jpg
  13. Здравейте, преди няколко месеца си направих футсуич за бас комбото(TCelectronic BG250), който бачка перфектно, но с времето установих, че без лед индикатори на педала е доста неудобно. Някой може ли да ми каже как да свържа диодите ,така че да светят при включен канал. това е схемата по която съм направил суйча.
  14. nikodin

    мнение за кубе

    ами Фендъра е около 760лв. , а Тц-то е към 780лв.
  15. nikodin

    мнение за кубе

    Благодаря за бързия отговор май ще се спра на ТС-то .
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.