Jump to content
Българският форум за музиканти

Има ли значение какви са кабелите


mupcku

Recommended Posts

кабел с моно жакове от двете страни!Имам в нас 10 метра коксиален кабел имам и от тея тънките (дето се използват за 2 чинча и стерео жак) кабел, и искам да си направя моно кабели с моно жакове щото в магазина ги няма готови апък от сервиза ми искат по 50ст. на жак!Благодаря ви много!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За един кабел оказва значение неговото съпротивление, капацитет, и ако е екраниран кабела колко ширмовката му екранира жилото от външни лъчения.

 

Не случайно се продават low noise кабели. Те са с добре направена ширмовка (уплетка) която е уплетена (за по-добро екраниране) а не е просто усукана около вътрешното жило.

 

Друго, винаги зависи за какво се ползва един кабел. Ако искаш да го ползваш за телефон, да си пуснеш светодиод или за някаква неангажираща и непретенциозна цел, то няма нужда да му се завишават параметрите на кабела.

 

До колкото разбирам (съдейки, че ще слагаш жакове) искаш да го ползваш или за инструмент или за синтезатор.

 

И в двата случая е желателно да се използва хубав кабел.

 

И на края: колкото по-дълъг кабел имаш, толкова повече ще се скалва звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха.....50ст. жак+40ст. НА МЕТЪР коксиален кабел+50ст. изработка!мен ми трябват 4 кабела(2метра) това прави......:2.80 х 4 = 11.20!А мен не ми е въпроса толкова за парите а просот защото имам всички необходими материали!та значи....имам сравнително дебел кабел (дето се използват за кабелната) които ми трябва за за синтезатор да.и е доста добре оплетен така като гледам....просто ме притеснява това че е доста дебеличък и не толкова гъвкав, за това питам дали има значение.

Редактирано от mupcku
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен кабелите са важни колкото всеки друг компонент от китарното обурудване и вобще не са за пренебрегване! Ако питаш дали ще свирне с кабелите който си изброил, отговора е да, но качеството вероятно ще е доста компромисно. Освен това трудно може да се съди за кабел по външния вид, а така както си ги описал..."ония тънките..." много не става ясно какви точно са.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, ясно....ае начинаещ съм бе хора!кво да направя, баси грубите подигравки дето отнесох :D хахах...благодаря на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пичове,моля ви,дайте по-леко с момчето,аз оня ден му показах как да си включи дека в миксера,така че нека му помагаме колкото можем.Относно кабелите-изобщо заеби тия за кабелната,ако в сервиза ти излизат на тая цена там да ти направят,иначе щогоде хубав кабел е над 1,50лв метъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всъщност,братле,кажи откъде си(най-добре с ЛС) и ако си от моя град ще те светна къде продават най-евтино и качествено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя кабел (от кабелната) трябва да е 75 омов с единично жило и изобщо не е подходящ за аудио връзки...отделно ще го мръднеш 2-3 пъти насам-натам и жилото се къса. А как ще го вкараш в леглото за жака (да не говорим пък за чинч)....хич не ми е ясно... :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.