Rising_Force Отговорено Октомври 16, 2005 Отговорено Октомври 16, 2005 Моля, кажете как да превърна едно Миди в Уейв чрез Кюбейз СХ. Благодаря предварително. Цитирай
BlueZone Отговорено Октомври 16, 2005 Отговорено Октомври 16, 2005 Трябва да нагласиш саундкартата да ти записва от Midi/Synth и после да солираш миди трака и да го пуснеш да се записва на аудио канал. Направи няколко проби преди това за нивото щото много лесно може да премодулира. Цитирай
Jordan_J Отговорено Октомври 16, 2005 Отговорено Октомври 16, 2005 РОЛАН САУНД КАНВАС СЦ-88 рендира директно от МИДИ към .УАВ Но много по-добър резултат ще получиш ако си инсталираш ЕДИРОЛ ХИПЕРКАНВАС като ВСТ инструмент и рендираш през него в Кюбейс. Цитирай
Rising_Force Отговорено Октомври 16, 2005 Отговорено Октомври 16, 2005 Трябва да нагласиш саундкартата да ти записва от Midi/Synth и после да солираш миди трака и да го пуснеш да се записва на аудио канал. Направи няколко проби преди това за нивото щото много лесно може да премодулира. А понеже съм малко новак в звукозаписния софт. (за което моля да ме извините), не знам как да променя настройките на Саундкартата... От къде става това? Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Октомври 16, 2005 Отговорено Октомври 16, 2005 Импортваш миди-то в Кубейса, даваш му през какво да се чува и експортваш. Нема по-лесно от това Иначе, момче, много неподходящ ник си си избрал за тук Цитирай
Rising_Force Отговорено Октомври 16, 2005 Отговорено Октомври 16, 2005 Справих се, благодаря на всички за помощта. ПП: Какво не харесваш на ника ? Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Октомври 16, 2005 Отговорено Октомври 16, 2005 Ника ти е много як, просто хората като го видят ще се сетят за една фирма (която между впрочем си върши работата много добре), но тук не винаги е уважавана Цитирай
BlueZone Отговорено Октомври 17, 2005 Отговорено Октомври 17, 2005 Импортваш миди-то в Кубейса, даваш му през какво да се чува и експортваш. Нема по-лесно от това Иначе, момче, много неподходящ ник си си избрал за тук Директното експортване не зависи от това какво ще се чува и какво не и не може да стане без да е с VST инструмент. Ако се ползват звуците от саунд картата - тогава трябват настройки какво да се чува, или по-точно откъде да се записва и тогава да се запише мидито на аудио трак. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Октомври 17, 2005 Отговорено Октомври 17, 2005 Напълно си прав, грешката беше моя! Цитирай
BlueZone Отговорено Октомври 17, 2005 Отговорено Октомври 17, 2005 Напълно си прав, грешката беше моя! No problem Цитирай
Elmo Отговорено Октомври 18, 2005 Отговорено Октомври 18, 2005 Аа аз не разбрах нещо Значи, като импортнеш миди трак, пуснеш го да свири и го запишеш през миди аута или стерео миксера, ще запишеш това, което изсвири звуковата карта. Т.е. в моя случай гадното миди Аз искам да му пооправя звученето малко. Едно време ползвах една програмка, която сменяше уейв таблиците на звуковата карта с малко по-добри, отново стандарт миди и правеше известна латенция, но за сметка на това зазапис вършеше някаква работа. Понеже и аз несъм работил с кюбейс, въпросат ми е: Има ли подобен начин за промяна на стандартните миди таблици с някакви по-свестни, но на всичките инструменти, а не с VST само за един канал за един инструмент. Аз ще намеря как даси го запиша нататък Благодаря! Цитирай
BlueZone Отговорено Октомври 18, 2005 Отговорено Октомври 18, 2005 Най-лесно става с VST, иначе има разни саунд фонтове, но няма смисъл според мен да се занимаваш с тях, щото много товарят рамта. Цитирай
Jordan_J Отговорено Октомври 18, 2005 Отговорено Октомври 18, 2005 Аа аз не разбрах нещо Значи, като импортнеш миди трак, пуснеш го да свири и го запишеш през миди аута или стерео миксера, ще запишеш това, което изсвири звуковата карта. Т.е. в моя случай гадното миди Аз искам да му пооправя звученето малко. Едно време ползвах една програмка, която сменяше уейв таблиците на звуковата карта с малко по-добри, отново стандарт миди и правеше известна латенция, но за сметка на това зазапис вършеше някаква работа. Понеже и аз несъм работил с кюбейс, въпросат ми е: Има ли подобен начин за промяна на стандартните миди таблици с някакви по-свестни, но на всичките инструменти, а не с VST само за един канал за един инструмент. Аз ще намеря как даси го запиша нататък Благодаря! Плейвай/рендирай през ВИРТУАЛ САУНД КАНВАС (директно МИДИ файла. тази програма си работи StandAlone, така 4е, с не яможе и без Cubase) или ЕДИРОЛ ХИПЕРКАНВАС като ВСТ инструмент в Cubase Май не 4етете много-много какво е написано по-горе ... :read: ... Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Октомври 18, 2005 Отговорено Октомври 18, 2005 Само да вметна, че самият Кубейс си има 1-2 вст-та, така че не е необходимо да инсталирате друг софт ако ви трябва за нещо минимално. Цитирай
Jordan_J Отговорено Октомври 18, 2005 Отговорено Октомври 18, 2005 Само да вметна, че самият Кубейс си има 1-2 вст-та, така че не е необходимо да инсталирате друг софт ако ви трябва за нещо минимално. На него както разбирам му трябва готов сетъп по подредбата на GM/GS (General MIDI) за отделните инструменти. Т.е. като пусне МИДИ файла да не се налага да донагласява бленди и т.н., а направо да си тръгне от раз. Затова най-безболезнено и бързо 6те е със VSC (Virtual Sound Canvas). Цитирай
Recommended Posts