Gluhia Публикувано Януари 14, 2015 Публикувано Януари 14, 2015 Здравейте Моля за няколко бързи съвета относно покупка на барабани. Целта е барабани за репетиционна която в процес да се ползва и за лични непрофесионални записи. От години не съм се занимавал с музика и съм позабравил доста неща. Работата е там че си правя малка репитиционна за разпускане с приятели и едвали ще се превърне в нещо професионално Но все пак искам да купя нещо което да си заслужава! Спрял съм се на следните марки и сетове: Sonor Smart Force Series, Studio Model, Color: Black, Set containing 20"x17,5" Bass Drum (with Bracket), 10"x08" - 12"x09" thomann Tom Toms, 14"x14" Floor Tom, 14"x5,5" Snare Drum, DTH Doubletomholder, 4-pcs doublebraced Hardwarepack containing Hi-Hat Stand (HH174), Snare Stand (SS177), straight Cymbalstand (CS171), Bassdrum Pedal (SP273), 9-layer 7,2mm thickness Poplar Wood Shells, Sonor Designs Tune Safe Tuning Lugs, Ball Clamp Doubletomholder. YAMAHA DRUMS GM 2 F5 GIGMAKER BLG - Black Glitter 22"x16" 12"x9" 13"x 9,5" 16"x16" snare 14"x5,5" HH stand, snare stand, foot pedal and cymbal standGigmaker series is a full kit of drums – complete with hardware – all at a price that makes owning a set of Yamaha Drums easier than ever. The 5-piece set includes drums that are going to make you look and sound great whether you`re playing rock, country or jazz.Shell Construction: Basswood Poplar 1.0mm x 7ply (Bass Drum), Basswood Poplar 1.0mm x 6ply (Floor Toms, Tom Toms, Snare Drums)Hoop: Regular TypeHead (Top): Clear Type with Yamaha LogoColor : BLG - Black Glitter Главния въпрос е дали си заслужава парите или да взема нещо по-евтино и какво да е то? Кой от двата сета е по-добре според вас? А ако ми препоръчате нещо хубаво в рамките на 1000-1800 лв за което няма да съжалявам след време ще супер Цитирай
zdravko0o Отговорено Януари 16, 2015 Отговорено Януари 16, 2015 Този сет на Sonor не съм го пробвал, но на тази Yamaha съм свирил. Мога да ти кажа, че като настроиш Йамахата и звучи убийствено, аз лично много харесвам този модел на Yamaha. Ако не си сядал на тия сетове да ги видиш как звучат, мисля че ги има в Yamaha Store, Дружба 1. Цитирай
Gluhia Отговорено Януари 16, 2015 Автор Отговорено Януари 16, 2015 Чуденето продължава с лека крива към един сет на ТАМА http://www.thomann.de/gb/tama_is72zhmnm_double_bass_rock_se.htm моля моля моля за коментари че нямам търпение да се здобия и да потропам Все пак до колкото знам ТАМА си е една стара световна марка която не вярвам да се изложат. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 16, 2015 Отговорено Януари 16, 2015 Кофи за 1000 лева са си кофи за 1000 лева. Ако мислиш, че за тез пари ще си купиш нещо кой знае какво... Цитирай
Gluhia Отговорено Януари 16, 2015 Автор Отговорено Януари 16, 2015 Е да, наясно съм но тия са 1000 euro Все пак всеки си има предел на паричните възможности. Просто искам да купя оптималното за този бюджет 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 16, 2015 Отговорено Януари 16, 2015 Да, за съжаление всички имаме... Цитирай
Akerfeldt Отговорено Януари 20, 2015 Отговорено Януари 20, 2015 (Редактирано) Здрасти, колега! Ако ще се свири рок музика и ще се настройват по тонове в квинтов кръг, аз бих заложил на Ямахата заради по-големите гърла. Имам сет с 20" каса и 14" флор том и звучи тънко и сватбарски. Не позволява особено ниски регистри. Имам впечатление от Silverstar (каса 22", томове 10", 12" и 16", соло барабанче 5") на TAMA и звучи приятно на сцена. Цената: около 900лв без чинели. От Imperialstar нямам впечатление, но е по-нисък клас барабани от Silverstar-а, за който говоря, а и дървото е друго (. Ако не държиш на 2-те каси.. може да спестиш пари от барабани, за да си вземеш един среден клас чинели. Давам пример: Tama Silverstar + Paiste PST5 + стойки (евентуално) = около 1700-1800 лева (и още малко за транспорта на барабаните, че трябва сам да си ги вземеш, понеже не са в България на тази цена). Това май се вписва в бюджета си, но ще имаш само 1 каса. Решението си е твое, разбира се Редактирано Януари 20, 2015 от Akerfeldt 1 Цитирай
cri64an23 Отговорено Януари 20, 2015 Отговорено Януари 20, 2015 Според мен не трябва да вкарваш чак толкова пари само в барабани, така или иначе се целиш в нисък клас, каквито и да са с хубави кожи ще звучат добре за целите ти. Има Мапекси по 5-600 лв. Инвестирай повече пари в чинели, щото при тях има много по-осезаемо значение дали са евтини или не Цитирай
Akerfeldt Отговорено Януари 20, 2015 Отговорено Януари 20, 2015 Колега, и така не върви. Едни скъпи и добре звучащи чинели за 1000лв няма да оправят звука на Мапексче за 600лв. Това си е почти стартер сет. Да не говорим за хардуера (фус машина, педал, столче).Освен това (ако се не лъжа), Тамата, която аз споменах, идва с REMO... някакво си, не помня кой модел беше. 60/40 е едно нелошо съотношение за харч при покупка на барабани и чинели и това не съм го измислил аз, а са го споменавали многократно по света. Дървото на корпуса е особено важно за звука на барабаните, както и дебелината, дълбочината, диаметър, общо взето всичко. Така че каквито и кожи да сложиш, няма да звучиш добре ако си с много евтини барабани. Казвам го от собствен горчив опит. Но моят бюджет си беше по-скромен, затова си сърбам попарата. Цитирай
cri64an23 Отговорено Януари 20, 2015 Отговорено Януари 20, 2015 Човека не е тръгнал да си купува амати на 58 години. Аргументът ти е невалиден. Да не говорим, че повече философстваш отколкото да даваш адекватен съвет, а с тва съотношение ме утепа :д. Сносни барабани + хубави чинели за мен е много по-изгодна схема от 15 % (кат' сме почнали с математиката) по-хубави барабани и чинели, които ще живееш с мисълта, че някога все трябва да смениш Цитирай
evans Отговорено Януари 21, 2015 Отговорено Януари 21, 2015 Значи аз харесвам по-старата серия на сонор 705,томовете са по-дълбоки и едни хубави кожи вадят невероятен звук.Тук в Анлия един пич ми продаде същата серия: 2BD 22" 10,12,14TT 14,16 FT 14sd Плюс целия хардуер с чинелите пайст-краш,райд,фус,китаец,сплаш,столче,колбел,на цената от 290 паунда.Барабаните са чисто нови,просто човека си чисти къщата Забравих да спомена с сменени кожи Evans genera Цитирай
Akerfeldt Отговорено Януари 21, 2015 Отговорено Януари 21, 2015 cri64an23 Нищо лично, но с оглед крехката ти възраст и изказването за "сносни" барабани (ако визираш мапексите от 600лв), имаш доста лош поглед върху това кое е "добро" и колко пари струва това добро. Не философствам, братле, никак, защото съм му дал марка, модел, размери, впечатления и ЦЕНА, която е достатъчна за бюджета му. И сега ако кажеш, че Paiste PST5 са лоши чинели, а Мапекс за 600лв са сносни барабани, аз спирам да пиша в тази тема. Цитирай
gopa Отговорено Януари 21, 2015 Отговорено Януари 21, 2015 Здравей колега! Интересна тема, аз имах същата дилема. Така всичко е относително, не е важна марката а настойката и кожите и най-вече озвучаването. Свирил съм и на 3 комплекта и са си добри, ако ги пипнеш. С 20 каса и 10 том имаш по-лесна настройка и чист, ясен звук, но за рок малко не стига и звучи модерно. Големи барабани по-трудна настройка но по-масивен звук ако не ги натегнеш прекалено. С маслени кожи повече обем и мекота, по-малко ринг и дърво. Тънки кожи повече джаз и чувствителност, но винаги едно бгххгхгх. Важно е педала да е удобен и да се вдигат томовете високо, защото Гигмастер 20 каса има много къси железа и ако си висок, се гърбиш яко. После малки томове се целят трудно, малко е смешно, но е така. За мен Тама е най-добро, пробвай соло барабана да е отчетлив, да не маже. За кожа препоръчвам Ремо Емперър здрава, мазна, хрупкава и ЕВТИНА. За томове става също. после лепенки с за махане на онова бгхгхб което имат всички барабани. Заложи на настройката и кожите, моя пасифик е канадски клен и като го купих правеше бйхдгхдфгхл, мислех отврат. след 3 дни настройка и псувни,имах най -мазните и пълни с дух барабани. Играй си до милиметър с настройката и на двете кожи, супер важно е. Успех от сърце. Цитирай
gopa Отговорено Януари 21, 2015 Отговорено Януари 21, 2015 Здравей колега! Много интересна тема, аз имах същата дилема преди време. Така не е важна марката а кожите и настройката, ама вчрвай ми. Когато купих моят Пасифик от канадски клен звучеше бббнффггхгхгх, мислех край минах се. След 3 дни настройка и мъки имах най-мазните и пълни с дух барабани. Същото ми се случи с един Пърл Форум на който свирехме, най-гадните барабани с тухла за педал, собственика ги барна един ден и купи кожи, ами не можех да повярвам на ушите и ръцете си, супер чувствителни и лесни за свирене. Така малки барабани повече чувствителност и по-лесна настройка,конкрети са, но за рок малко слаби и високи. Звучат кристално и модерно. Големи барабани, повече обем , е ако не опънеш като циганин на свадба или негър от 50 година, трудна настройка, но минаваш от високо към ниско. С 10 том трябва на настроиш соло барана винаги високо. Кожи- много важни, маслени-повече обем по-малка чувствителност ,ринг и дърво. Тънки кожи чувствителни,но чупливи и за джаз, повече бгхгхгх, трудна настройка. Препоречвам Ремо Емперър-здрави,мазни ,хрупкави и Евтини. Свирил съм и на 3 сета барабани, но всичко е относително,казах го. Ако е ниска касата гледай да се вдигат томовете високо, на гигмайкъра са му къси железата и се гърбиш яко. Педала на вкус, Малък том трудно се цели от метъляга. Гледай солото да е отчетливо, хрупкаво да не маже, да прави пррррррррррррр при малък допир. Сложи лепенки или салфетки да оберат всичкото гхгхгхг. Тама империал са много добри, ама педала е много плавен и мазен, труден е.Чинелите са по-важни, залегни на тях.Вземи 2 ръка барабани и хубави чинели,не бързай.аз купих клен със събиан за 300 евро в Испания. После озвучаването прави чудеса, вяврай ми. Успех!!! Цитирай
cri64an23 Отговорено Януари 21, 2015 Отговорено Януари 21, 2015 (Редактирано) @Akerfeldt Зависи какво имаш предвид под сносни. За мен това са барабани, които могат да се настроят (с хубави кожи) и не звучат зле след това. За томове и каса, според мен ниските класове на мапекс, дори и стартови, отговарят на тези изисквания. Барабанчето наистина едва ли ще е задоволително и смятам, че само то трябва да е по-висок клас от стартов. За пст5 съм имал "удоволствието" да свиря само на краш 16 и китаец 18 и да, не са 101, но убиват кефа. Попринцип свиря на ААХ, Пайст Сигничър, зилджан А и знам какво е хубаво, може и затова да съм толкова груб към пст5. Не казвам че няма разлика между евтини и скъпи барабани, но смятам че тя е най-забележима при барабанчето, заради което няма смсл да купуваш цял сет по-скъпи барабани.Съвета ми към човека е - сносни барабани (предвиди 200 лв за кожи), хубаво барабанче (най-добре да се пробват повече варианти и да си намери най-пасващото на неговите изисквания) и яки чинели. За мен лично чинели като пст5 и прочие много по биха ми редуцирали кефа от свирене, отколкото факта че барабаните ми не са от 7 слоя клен И да не съм бил полезен Поздрави и добри чувства :д Редактирано Януари 21, 2015 от cri64an23 Цитирай
Recommended Posts