machoka Публикувано Януари 2, 2015 Share Публикувано Януари 2, 2015 Здравейте, чуденката ми е между Korg Krome и Yamaha MOXF 99,9% ще се използва в студио в комбинация с DAW, което отчасти ме навежда към ямахата. Отделно от ревютата, които съм виждал, някак си звуците в ямаха ми харесват повече, а пък и цялата база от мотиф ... . Имате ли преки наблюдения в/у някой от двата .. отделно се двуомя между 61 и 88 версиите, като цяло съм по-пианистично настроен, но при положение че няма да се използват за жива музика, не знам дали 88цата няма да е по-неудобна за студио.. а и дали на ямахата 88цата си заслужава от към качество на клавиатурата.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Януари 2, 2015 Share Отговорено Януари 2, 2015 Навярно качеството на клавиатурата е еднакво при 61 и 88. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dontwarrior Отговорено Януари 3, 2015 Share Отговорено Януари 3, 2015 Yamaha. Нямам преки наблюдения обаче, просто предполагам. Както и че единствено 88 клавишната версия е с hammer механика докато по-малките са semi-weighted. Все пак ако не си пианист, не е толкова важно, но пък много зависи кой искаш да свири на пианото в студиото, ако ще викаш пианисти, леките клавиши няма да им харесат толкова. Ако ще го взимаш по участия и не ти се мъкнат 30 кг, тогава играй по-малка версия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
machoka Отговорено Януари 3, 2015 Автор Share Отговорено Януари 3, 2015 (Редактирано) Аз самият съм пианист, за това съм настроен към 88клавишите. Просто се чудя какво толкова ще записвам в студиото, което да изисква всички клавиши и хамер клавиатура, при положение че не забивам на живо..(а в студиото има вече пиано с 88хамера за репетиции)) няма да записвам клавирни концерти със сигурност, чисто практически по-малкия инструмент ще ми е по-практичен, но знам ли.. ще се мисли... но връзката му с DAW, наличието на Cubase AI7 в комплекта, цялата банка на мотиф и слота за допълнителна памет със звуци... мамка му и дисплей, заради който единствено заглеждам корг-а.. в крайна сметка съм на 99% за ямахата ) Редактирано Януари 3, 2015 от machoka Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dontwarrior Отговорено Януари 4, 2015 Share Отговорено Януари 4, 2015 Е ако имаш мастер киборд. тогава вземи най-малката ямаха Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
machoka Отговорено Януари 8, 2015 Автор Share Отговорено Януари 8, 2015 Имам един голям проблем. Бях решил - YAMAHA, НООО се появи нов играч на хоризонта. и това е Roland FA-06 / 08. Моля дайте мнения за него. Операционната система, 'екстрите', интуитивната работа с него, удобството на секвенсера и екрана да работиш на инструмента дори без компютър и после само да експортваш много ме спечелиха. Само звука сякаш ми отстъпва от енджина на ямаха... разбира се това на база само ревютата, които изгледах. . не знам защо, ямаха ми звучи много по-добре нооо всичко останало в роланд-а ме спечели.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bmo Отговорено Януари 9, 2015 Share Отговорено Януари 9, 2015 http://www.musictech.net/2015/01/ks-5/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
machoka Отговорено Януари 16, 2015 Автор Share Отговорено Януари 16, 2015 Край. И Kronos влезе в полезренеието. Сега стана сложно... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bras72 Отговорено Февруари 6, 2015 Share Отговорено Февруари 6, 2015 (Редактирано) Е къде е kronos къде са Korg Krome и Yamaha MOXF !? имам korg kronos 88 и yamaha motif xs и разликата между двата е голяма в полза на kronos ,а ти правиш сравнение между кон и кокошка Редактирано Февруари 6, 2015 от bras72 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts