mitko221 Публикувано Декември 19, 2014 Публикувано Декември 19, 2014 Здравейте, предстои ми да си купя аудио интерфейс ,но се чудя какъв и се колебая в избора. Спрял съм се на няколко варианта .. Главно ми трябват 2 изхода , midi (не е задължително, изход за инструмент , по възможност да е с phantom power . Картата ще се свърже с Rode Nt2a или Nt1a..... Ето ги и вариантите - Focusrite Scarlett 2i2, Akai EIE Pro, steinberg ur22 ..... Ако имате други предложения - давайте бюджетът ми е около 250 лв . Благодаря предварително Цитирай
G.Varbanov Отговорено Декември 19, 2014 Отговорено Декември 19, 2014 (Редактирано) Над бюджета ти е със 100лв, но имай едно на ум, че Scarlet 2i4 има потенциометър за контрол на това от къде идва звука към монитори/слушалки, от сухия сигнал или от плейбек. За мен това е абсолютно задължителна и безценна опция без която няма как да записвам вокали/китари прецизно. На снимката, черния потенциометър Input/Playback - най-използван при мен. Редактирано Декември 19, 2014 от G.Varbanov Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 19, 2014 Отговорено Декември 19, 2014 mitko221, това, за което говориш са входове, не изходи! Цитирай
mitko221 Отговорено Декември 19, 2014 Автор Отговорено Декември 19, 2014 Да това имах предвид а какво мислите Akai EIE Pro ? Цитирай
filip.guitar Отговорено Декември 21, 2014 Отговорено Декември 21, 2014 Аз също обмислям закупуването на аудио интерфейс и съм се спрял на тези два: http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_48258/BEHRINGER_UMC_22.html и http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_29372/Tascam_US_144_MkII.html Сравнявайки ги по характеристики Tascam-а е по-добре, но има много противоречиви мнения из нета (прочел съм почти всичко) някои се оплакват че се разваля бързо, други че има пукания при въртене на потенциометрите, трети че няма драйвери, четвърти пък казват че са супер доволни. Берингера изглежда си върши работата перфектно; простичък, включваш и записваш без проблеми. Scarlet 2i4 има потенциометър за контрол на това от къде идва звука към монитори/слушалки, от сухия сигнал или от плейбек Това по принцип не може ли да се регулира от компютъра и без да има потенциометър на самия интерфейс. Питам както за по-евтината серия на скарлет, така и за тези които съм си харесал. Цитирай
axel Отговорено Декември 23, 2014 Отговорено Декември 23, 2014 Няма как в софтуера да посочиш, че искаш да чуваш нещо, което още не е стигнало до него. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Декември 24, 2014 Отговорено Декември 24, 2014 (Редактирано) ^Абсолютно прав е човекът. Лично аз винаги си набирам да чувам звука от китарата през мониторите/слушалките вързани към Scarlet-a, защото ако слушам през DAW винаги има някаква латенция. При Scarlet тя е наистина минимална, но все пак леко ме дразни. Редактирано Декември 24, 2014 от G.Varbanov Цитирай
Recommended Posts