Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Благодаря за подробните обяснение, но още в самото начало на темата споменах, че знам за споменатия метод, но просто по една или друга причина НЕ МОГА да се оправя сам и затова търся СПЕЦИАЛИСТ (илипоне претендиращ за такъв).....така че се въртим в кръг очевидно :cheers:

Освен в неделя подмишница с китарата да се допързаляте до Плиска. Струните обаче трябва да са нови.

Отговорено

Като един виден барабанист, да се изходя и за китарите, щот съм бачкал с много китаристи..... :cheers:

Може свободна и на октава да строи,пък на квинтата/примерно/ да не строи....секцийките на магарето са важни....и за всяка струна са на различно разстояние

Пък дори и всичко да е наред, съм виждал стари струни които изобщо не могат се настроят....та ако са стари, смени ги с нови и качествени :cheers:<_<

Отговорено

така,незнам кво има на Плиска,щото съм от Пловдив,но ще се опитам най-елементарно да ти обясня и да те посъветвам:

1-определи си дебелина на стуни,с които ще свириш.напр.0,9-0,42 или0,10-0,46 и т.н. или има доста къстъм комбинации

2-ползвай винаги каквото си избрал-най-добре на една и съща фирма.

3-използвай тюнър винаги-ухото често лъже.

4-настрой струните от 6-та надолу няколко пъти,докато разликата изчезне.

5-настрой всяка струна(от 6-та надолу) на октави-свободна струна и натисната на 12-то прагче(тюнъра да показва едно и също),ако показва по-ниско-сваляш машинката към грифа,ако е по-високо-вдигаш я обратно(уточнение-досега не съм срещал ФЕНДЪР,на който може да се настрои 6-та струна)

6-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!повтори операция 5 след 7 до 10 дни,тогава струните са улегнали.

ДОПЪЛНЕНИЕ-ако тремолото ти(без значение какво е-VINTAGE,FLOYD ROSE,WILKINSON и др.)не е настроено,горните ми съвети нямат смисъл

още нещо-при всички условия налице пак имаш проблем,но КИТАРАТА ТИ Е ПРАВЕНА-разбий я на майстора в главата!!! :virtuoz:

Отговорено

абе човече, какво тремоло какви 5 лева, т.нар. ми китара е едно адски старовремско инструментче, на което дори магаренцето му няма ясно установено положение, но не ми се дават пари за нова китара, щото и тая си ми върши работа за малко домашен шум и затова бих искал просто да не ми дразни ухото с фалшивеене .....

Отговорено (Редактирано)

Добре, за акустична китара ли става въпрос или за електрическа? Утре е събота, другиден-неделя - ако искаш, може да се видим. Проблем със слуха ли имаш, щом чуваш, че е фалшива, значи най вероятно - не. Вземи и нови струни, обаче, да кажем Queen фосфор-бронз(ако е акустична), или никелови ако е електрическа(има ги в xxxx). Около 5 лв струват. Вземи комплект 0.09-0.42 ако е ел. китара

или 0.09-0.46(ако имат може и 0.42, но не мисля, че имат такива за акустична), изобщо най-тънките възможни за ак. китара.

Редактирано от Evtim Djerekarov