stratocaster Публикувано Февруари 10, 2005 Share Публикувано Февруари 10, 2005 така значи. китарата ми е jackson js 30 dinky. флойда е лицензен. имам следния проблем с него: когато го натисна наодлу и кокато го пусна си е ок. ОБАЧЕ :wall: :wall: когато го повдигна с ръчката и когато го пусна не се връща в нормалния тон ами с 1/4 или 1/2 тон по-високо. и за да се върне трябва да го натисна. просто не се връща в нормалния тон, ами си остава по-високо. пробвах всякакви комбинации от пружини - по2, 3, 4....нема резултат. пробвах да отпусна пружините - флойда се дигна от задната част доста. проблема изчезна, обаче ръчката пада много ниско и е неудобно. и се наложи пак да го върна водоравно. моля кажете какво да правя че ще полудея вече. посъветваха ме да сменя пружините - да взема по-твърди. моля даите съвет. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The_Boss Отговорено Февруари 10, 2005 Share Отговорено Февруари 10, 2005 Пружините трябва така да ги настройш, че металната плочка (това дето на него се завинтва ръчката) да е успоредно на тялото. Незнам дали много ясно го обясних. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
killer Отговорено Февруари 10, 2005 Share Отговорено Февруари 10, 2005 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=784 и http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1528 Там има полезни съвети от различни хора от форума които могат да ти помогнат. :twisted: Марио Анкона :twisted: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Февруари 10, 2005 Share Отговорено Февруари 10, 2005 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1212 Same problem with me. Ма аз сега така и така не моа да свиря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ba6 maistora Отговорено Февруари 10, 2005 Share Отговорено Февруари 10, 2005 абе и аз имам тоя проблем Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Февруари 11, 2005 Автор Share Отговорено Февруари 11, 2005 е не става и не става. и с други пружини пробвах - нъцки :wall: :wall: от тия болтове не е. стабилни са си. иде ми да се метна през прозореца вече. каквото и да правя, както и да правя се съчата история. тремолото е водоравно спрямо тялото! а тремолото е ново. китарата е купена преди 5 месеца. просто струните не се разстроиват една спрямо друга. само че при ПОВДИГАНЕ тремолото не ги връща на точния тон, ами с почти половин тон по високо. което е непрактично при свирене, щото кат повдигнеш трябва после да го натискаш пак надолу за да се върне където трябва. от този флойд мисля да патентовам система за бързо преминаване от Е в F :wall: :wall: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Февруари 11, 2005 Share Отговорено Февруари 11, 2005 Проблемът се казва Jackson Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bigjav Отговорено Февруари 11, 2005 Share Отговорено Февруари 11, 2005 Stratocaster, ...а па и останалите, слушайте сега, махнете задния какпак на китарата, там където са пружините и вижте дали при повдигане на Флойда (ръчката нагоре) бриджа някъде не опира или дращи!? Може да е съвсем леко докосване до дървото на китарата или нещо друго, което вече обърква цялата хармония. Втори съвет: Проверете да ли на остриетата на Флогда или на нътовте няма някаква фабрична шупла. Остриетата трябва да са добре заострени (но не да режат, разбира се), а на нътовете на Флойда сложете вазелин за устни, от тези като червила, дето ги продават по аптеките. В кратце: проблемите могат да бъдат два: 1. Опиране някъде 2. Негладко триене на остриетата на Флойда в нътовете. Ако това не помогне, да не се казвам Явор!!! Успех и пишет какво е станало!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Февруари 11, 2005 Share Отговорено Февруари 11, 2005 Втори съвет: Проверете да ли на остриетата на Флогда или на нътовте няма някаква фабрична шупла. Остриетата трябва да са добре заострени (но не да режат, разбира се), а на нътовете на Флойда сложете вазелин за устни, от тези като червила, дето ги продават по аптеките. мое и глицерин - пак от аптеките...(по-тънко излиза) хехехе а може и да се натърка с молив (графит демек), ама малко зор и мърляво става. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Февруари 11, 2005 Автор Share Отговорено Февруари 11, 2005 извинявам се за невежеството ама what is this НЪТ? сори ама да питам се пак. а тои капака си ми е постоянно отворен. не допира никъде. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chacho Отговорено Февруари 11, 2005 Share Отговорено Февруари 11, 2005 (Редактирано) ако имаш pickguard- тая пластмаса, дето уж пази китарата от перцето, ама в повечето случаи само осира пейзажа провери дали трем-а не ти закача отпред някъде по ръбчетата в пластмасата. тва го имаше някъде на картинка ама нещо не мога да го намеря ся. иначе не става дума за НЪТ ами за СТЪД- тия болтове, дет се държи на тях целия трем. нът е тва горе при главата, дет се залкючват струните на него edit: намерих и картинките http://www.ibanezrules.com/tech/setup/contact.htm where the trem is touching the pickguard, not only squeaking when moved but also keeping the trem from returning to pitch freely, causing more erratic tuning return from a pull-up Редактирано Февруари 11, 2005 от chacho Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bigjav Отговорено Февруари 11, 2005 Share Отговорено Февруари 11, 2005 chacho, прав си., може и на пикгарда да оприра нейде. А също така НЪТ е мгарето при клиучовете, а другото е СТЪД, браво на чачко! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistopheles Отговорено Февруари 11, 2005 Share Отговорено Февруари 11, 2005 Проблемът се казва Jackson Ауууу богохулник Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rimo Отговорено Февруари 11, 2005 Share Отговорено Февруари 11, 2005 Аз имам същата китара и нямам такъв проблем ! Jackson rulz !!! (много баби - хилаво бебе) модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bigjav Отговорено Февруари 11, 2005 Share Отговорено Февруари 11, 2005 E, па, твоята няма шупли, затова е така! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts