Jump to content
Българският форум за музиканти

Подобряване звука на ел.китара включена към компютър


zivoroka

Recommended Posts

Здравейте,искам да Подобря звука на ел.китара включена директно към компютър (с Guitar Rig 5 или Ampltube) ,каква външна/вътрешна аудио карта е за препоръчване до 100/150 лв. ,аудио системата е стар 5.1 Creative и китарата е калпав Washburn X и китариста също :)

това 

BEHRINGER UM 2

подходящо ли е или това 

 

M-AUDIO AUDIOPHILE 2496

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих препоръчал да се инвестира във скромен, но качествен предусилвател за китара, който да обработи звука преди да се преобразува в цифров вид (от звуковата карта в компютъра). Самата китара няма сигнал, който да има сериозни изисквания към звуковата карта, но пък за да се извади максимума от китарата, тя трябва да е добре съгласувана със следващото устройство. Ако китарата се вкара директно във евтина карта, ще се влоши качеството на сигнала (звука) и каквато и карта да се сложи, няма да се възстанови.

При наличие на предусилвател с висок входен импеданс, евентуално добър тон-контрол и нисък изходен импеданс ще стане добро съгласуване с китарата и звуковата карта. Това ще осигури добро качество на звука.

Що се отнася до възпроизвеждащата част, там също трябва да се инвестира, защото евтина система 5.1 е абсолютно неподходяща за китарен звук. Тя реално за никакъв звук не става. Скромно маломощно усилвателче(крайно стъпало, примерно 5W) и разумно озвучително тяло със подходящ високоговорител би свършил значително по-добре работата.

Двете неща трудно ще се вместят в спомената сума, но постепенно може да стане.

Има и още по-скромно решение, предусилвателят да се замени с преобразувател на импеданс, но ще се опре до "къстъм" (по поръчка) решения, защото евтини и качествени устройства на пазара просто няма.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубави неща и верни неща е написал , колегата Парни Валяк , но вероятно по инерция , защото си го знаем , че е маниак на тема качествен звук , е пропуснал първото и най важното , което следва от въпроса ти - там е споменато да се свири с софт за китара - Гитар риг 5 и Амплитюб 3 и прочие - първото и най важно условие за свирене със софт е ...картата ти да няма закъснение на обработения сигнал , или ако има такова то да е по малко от 8-10 милисекунди за да не се усеща . За тази цел е нужно  да се купи карта , в описанието на , която изрично се споменава , че няма закъснение - тази карта за , която питаш на Бериднжър пише - with ultra-low latency to your computer , което означава точно това - няма закъснение и ще може да свириш в реално време със софт процесор от компа . И да тази карта ще ти свърши работа , освен ако нямаш претенции към по качествен звук - ако имаш тогава нещата са пряко свързани с бюджета , който може да отделиш . В момента по бг сайтовете има поне 5 - 6 модела външни аудио карти в ценовия марш от 180 -до около 280 лева , които вършат прилична работа , имат си инструментален вход с гейн и прочие всичко необходимо ..а ако искаш нещо по така трябва да отделиш над 300 - 350 лева , но като гледам с каква китара ще свириш , най вероятно няма да ти трябва скъпарска техника , така че Беринджъра е приличен .Някой ден ако смениш китарата и решиш да записваш по качествено ще смениш и картата - ако въобще този ден дойде . Така , че действай смело . Още повече , че в ценовия диапазон  - 100  лева няма друго без закъснение освен Беринджър . Относно другата карта на М аудио - тя определено е по добра , но не намирам в описанието изрично споменато нещо за закъснението на сигнала освен това - 2 x 2 full-duplex audio performance - дали това на техен език означава - да , няма закъснение - не знам , но факта че има и миди може би означава това - не е лошо да се пита в магазина или някой , който има такава карта да пише нещо по въпроса за латенцията на сигнала . иначе определено картата е с нива над Беринджъра .Недостатък е че входовете са чинчове и трябва да си правиш кабел , за разлика от беринджъра в който може да се включваш директно със стандартен китарен кабел . Избора е твой в крайна сметка . Успех  :metalist: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

M-audio 2496 има цифрови входове и миди. Не видях да пише нищо за Hi-z. Няма и преампи, така че едва ли ще му свърши нужната работа....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр. След ''M-AUDIO AUDIOPHILE 2496''

Препоръчвам ето този двуканален предусилвател M-Audio / Audio Buddy 2-channel mic/instrument preamp

http://bad_link/m-audio-audio-buddy2-channel-mic-instrument-preamp-i32293901

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

M-audio 2496 няма инструментален вход и не става за тези цели. Инак латенцията е съвсем ОК, свирил съм с МИДИ клавиатури с нея.

 

Бери-то май ще стане, макар че не пише изрично Hi-Z, нито има стойност за Input impedance. Можеш да прочетеш в нета за нея, мнения на вече закупилия. За инструменталния вход дали става за китара, а и за латенцията. Относително нов продукт е, но вероятно ще има вече щастливи и недоволни... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много на отзовалите се може би ще се спра на Беринджъра ,но не съм решил окончателно зависи от парите които ще отидат за компа :) защото като се знам какъв китарист съм не ми се инвестират повече пари в звуков хардуеър 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.