TheNextDimension Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Ето го и моя проблем !!! Имам АМД процесор ХР на 1800+ ... Като сложа обачи гитар риг-а без ъпгрейда се чупи самата програма (аз съм с КХ драйвери), като сложа ъпгрейд-а и ми казва че СРУ-то ми не поддържа някакви си инструкции ... някаква помощ как да се реши това без да се купува нов процесор ? Цитирай
Rust Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Ето го и моя проблем !!! Имам АМД процесор ХР на 1800+ ... Като сложа обачи гитар риг-а без ъпгрейда се чупи самата програма (аз съм с КХ драйвери), като сложа ъпгрейд-а и ми казва че СРУ-то ми не поддържа някакви си инструкции ... някаква помощ как да се реши това без да се купува нов процесор ? Ами включи си ги. отиваш в БИОС-а и пускаш Athlon 4SSE - enabled нов процесор не ти требе Цитирай
Rust Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Можете ли да ми кажете колко приблизително струва една подходяща за целта саунд-карта и какви точно показатели/особености трябва да има, за да може да се свири в реално време? Директна извадка даже : Creative Audigy2, 6.1, PCI, OEM -> 53.0 USD Цитирай
TheNextDimension Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Ето го и моя проблем !!! Имам АМД процесор ХР на 1800+ ... Като сложа обачи гитар риг-а без ъпгрейда се чупи самата програма (аз съм с КХ драйвери), като сложа ъпгрейд-а и ми казва че СРУ-то ми не поддържа някакви си инструкции ... някаква помощ как да се реши това без да се купува нов процесор ? Ами включи си ги. отиваш в БИОС-а и пускаш Athlon 4SSE - enabled нов процесор не ти требе Ммм благодаря..но в Биоас-а ми единственото нещо което може да се пипа по натсройките на процесора е тактовата му честота... нищо друго... Някакви други идеи как да стане това ? Цитирай
Rust Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 (Редактирано) Toва не е в настройките на процесора .... при всеки биос е различно ,но при мен е в Advanced BIOS Features , точното наименование е Athlon 4 SSED Instruction. Потърси го , само това е начина да се оправи хавата ! това е при EPOX дъно със КТ333 чипсет ... при теб може и другаде да е , но мисля 100% не е там където ти е настройката на честотата на шината, волтажи, множители. Редактирано Февруари 3, 2005 от Rust Цитирай
TheNextDimension Отговорено Февруари 4, 2005 Отговорено Февруари 4, 2005 Може би трябва да си сменя биос-а с по нов. Нищо такова няма при мен "мамка му и прасе...". Иначе дъното ми е от комбинираните Елит-групове на 266 КТ7С5а или нещо такова Цитирай
Rust Отговорено Февруари 4, 2005 Отговорено Февруари 4, 2005 :killyou: тия елитегрупове ! съвета ми е за добро да си сложиш някво друго читаво .... ако имаш възможност разбира се ! .... не само заради guitar rig-а ! препоръчвам - epox , asus , dfi (2ра ръка можеш да си намериш за 20-30$) избягвай - gigabyte , zida , pcchips иначе ако нямаш възможност за една смяна на дънце пробвай с по-нов биос .... дано се пръкне тая опцийка ! успех ! Цитирай
Steve_Vai Отговорено Февруари 7, 2005 Отговорено Февруари 7, 2005 Имам проблем - невероятно забавяне на звука!!!! Свиренето далече не е в реално време! Идеи? Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 7, 2005 Отговорено Февруари 7, 2005 (Редактирано) ами много лесно се оправя. ето ТУК ще разбереш как лесно да оправиш проблема Редактирано Февруари 7, 2005 от stratocaster Цитирай
Steve_Vai Отговорено Февруари 7, 2005 Отговорено Февруари 7, 2005 Имах предвид конструктивни съвети. Така или иначе, през моето РС няма как да се получи свирене в реално време май... АХЕ, изтрий ги глупостите ми заедно с цялата тема, моля. Отказах се. Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 8, 2005 Отговорено Февруари 8, 2005 ае сериозно ся еми нинко, няма ко да се лъжем. ако ти е малко RAM-a мисля че неможе да стане така както искаш. не знам. не съм съм спец ама мисля че трябва поне 512 рам. той налбантов е писал. Цитирай
Elmo Отговорено Февруари 8, 2005 Отговорено Февруари 8, 2005 мм баш от паметта ич и не виждам закко дай. Значи, факторите са 2. Процесор и звукова карта. Специално за тая програмка с по-силен процесор латенцията пада доста. Разбира се в един момент процесора вече е достаточно силен да си смята, но остава латенцията от звуковата карта. Тя се преодолява по 2 начина. Първия е, като потърсиш по-добри драйвери на настоящата си карта, което е възможна причина иначе хубави и скъпи звукови карти да имат голяма латенция. Вторият е просто да си смениш звуковата карта с по-хубава. Специално Guitar FX Box иска бая процесор. Аз лично ползвам GuitarFX 3 и латенцията ми е около 20мс, като това е при 800МХз процесор с онборд аудио, а със старата ми звукова карта с тоя процесор латенцията беше около 3мс. Цитирай
wolfgang Отговорено Февруари 8, 2005 Отговорено Февруари 8, 2005 Ами аз и без Direct Box вадя добър звук без шум. Трябва да внимаваш да включиш китарата в Line In, а не в Mic. Виж, за адаптерите - друг въпрос на няколко пъти май срещам подобен съвет из тези форуми, някой може ли да ме светне защо мислите така? технически разликата между майк и ниво входове ми е ясна, но ми се струва, че точно китарата се включва във вход с висок импеданс, сиреч - микрофонен. Цитирай
IvanDTr Отговорено Февруари 9, 2005 Отговорено Февруари 9, 2005 Ами аз и без Direct Box вадя добър звук без шум. Трябва да внимаваш да включиш китарата в Line In, а не в Mic. Виж, за адаптерите - друг въпрос на няколко пъти май срещам подобен съвет из тези форуми, някой може ли да ме светне защо мислите така? технически разликата между майк и ниво входове ми е ясна, но ми се струва, че точно китарата се включва във вход с висок импеданс, сиреч - микрофонен. Ето отговор на въпроса ти! Цитирай
AwXy Отговорено Февруари 10, 2005 Отговорено Февруари 10, 2005 ако някой даде link за Guitar rig 1.2 ще сам много благодарен Цитирай
Recommended Posts