Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
отиди на опшънс - има една отметка CORRECT DRIFT IN RECORDS - или нещо от сорта

сложи я

и като запишеш трака, след това трябва да изчакаш малко за да го пресметне

изнервящо е но го оправя и няма забавяне :P

:)

Мдаааа. всичко е на 6 вече, а и correcting-а не е толкова дълъг и дразнещ.

10х!

:P

Отговорено (Редактирано)

за мен е удоволствие да помогна :P

като си спомня какви ядове бяха при мен преди да открия тази хава......

рязах трака на всеки 10 секунди и го намествах :)

Редактирано от stratocaster
Отговорено (Редактирано)

е добре

само дето сетингс не е при опшънс... на всичкото отгоре не било сетингс ... ами префърънсис ...

и пак не мога да открия нищо... аз ли съм зле ? що ли ?

Редактирано от hellfire
  • 2 months later...
Отговорено

Приятели,

не помня какви АСИО драйвери съм инсталирал, трил и мазал, но вчера сложих един VST и при настройването му открих че имам повече от една опции относно АСИО:

- ASIO4ALL

- ASIO DirectX Dulpex

Може ли някой да каже каква е разликата м/у двете, кое е по-добро и при какви случаи?

Това всъщност различни нещица ли са?

Мерси предварително :)

Отговорено

directX драйвера има много висока латентност, а като се опиташ да му я намалиш почва да пука

асио4алл е определено по добрия избор, особено ако имаш някакви амбиции да свириш с ефекти в реално време

ако имаш тежък сетъп и ти хълца има вероятност directX ASIO драйвера да ти даде по стабилна работа и звук, само че на цената на 1 секунда закъснение

най добре взимай някъв саунд бластер, тяхното асио е много по добро от асио4алл - при мен ГР2 върви с 5 мсек закъснение, с 10 мсек мога спокойно да пусна 50 компресора примерно - няма проблеми с буферите, стига да ти е по як процесора

Отговорено (Редактирано)

Аз съм с ASIO2All, обаче не мога да сваля латенцията под 12 мсек. Всъщност 10, като направя битрейта на 48000. Има ли някакъв чалъм да се свали още?

Редактирано от metalmaniak
Отговорено

Аз съм с Creative Live-24 bit, която определено не е върха нито като възможности нито като цена, с процесор семпрон на 2,4 G и с 768МВ RAM. С АСИО4АЛЛ и ГР2 докарвам 5 мс закъснение което изобщо не се усеща като такова. Звука е повече от приличен. С по-хубава звукова карта трябва да е още по добре

• 2 weeks later...
Отговорено

Всички софтуерни приложения и драйвери, обикновено компенсират хардуерните такива, които повечето от нас нямат. Конкретно самия драйвер, предлага тези две опции, в зависимост от това с какъв хардуер разполагаш. Имайки предвид, че процесора е основното действащо лице :headbang: всичко останало само улеснява работата му, ако е слаб. Съдържа определени инструкции и предлага опция за буфериране, така че предварително изчислява какво да просвири в реално време и го пуска със закъснени - нещо, като да играеш на развален телефон ;)

Отговорено

ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ!!!

Купих си лаптоп. С вградената му карта карах с ASIO4ALL на 1мс БЕЗ ПРОБЛЕМ!!!

Да, обаче самата карта вкарваше доста шум, затова реших да си взема

audigy 2 ZS. Сложих я, всичко точно, обаче с нея при свирене на 1мс пука и накъсва, минимума с който върви добре е 5мс. Съгласете се, че това е смешна работа... Навсякъде пише че този Креатив работи без проблем на 2мс. И на толкова съм доволен, само дето имам проблем и с 2... Пробвах пак с АСИО4АЛЛ и открих, че не дава верни резултати - например пише че е 1мс, но всъщност изглежда е около 5...

Или пък дайте идея - може аз да не правя нещо като хората (ама ме съмнява) - с последните КРЕАТИВ Драйвери съм...

Отговорено (Редактирано)
ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ!!!

Купих си лаптоп. С вградената му карта карах с ASIO4ALL на 1мс БЕЗ ПРОБЛЕМ!!!

Да, обаче самата карта вкарваше доста шум, затова реших да си взема

audigy 2 ZS. Сложих я, всичко точно, обаче с нея при свирене на 1мс пука и накъсва, минимума с който върви добре е 5мс. Съгласете се, че това е смешна работа... Навсякъде пише че този Креатив работи без проблем на 2мс. И на толкова съм доволен, само дето имам проблем и с 2... Пробвах пак с АСИО4АЛЛ и открих, че не дава верни резултати - например пише че е 1мс, но всъщност изглежда е около 5...

Или пък дайте идея - може аз да не правя нещо като хората (ама ме съмнява) - с последните КРЕАТИВ Драйвери съм...

моята карта е същата и с по-малко от 4 мили секунди не може да се свири в реално време изобщо,така че примири се с действителноста приятелю :)

по принцип сме си прецакани хората с такива карти най малкото заради това че по начало предендираха за тези карти че са 24 битови но уви,само плейват но не запизват изобщо на такава резолюция,е те и за това ги осъдиха (creative) ама ние си оставаме прецакани :singer:

Ама да не ти пука.

Ако искаш ниска латенция и добър звук се бръкни с 100-ина доларчета повечко и ще си доволен но не и ако става за професионална работа. :headbang:

Редактирано от Sir Alfred
Отговорено (Редактирано)

Та след като ми изгоря SB-Live - ЪТ поради известни затруднения от външен характер не можах да го подменя с нещо по-така непретенциозно и вършещо работа сиреч с друг.

Та реших да се пробвам на Асиофорал драйверчета и картата на дъното тръгна с някаква латенция от около 4 милисек, което си е направо върхът и си викам ей сега шси пусна някой Бекинг от плеърчето и ш'си посвиря с ГитарРиг-а (Stand Alone). Обаче ГРЕДА - Или рига или медиа плеъра се чува. Aре в нуендото е ОК ситуацията, но се трупат доста ресемплирани WAV - ове в харда, които няма нужда да са там по 2 пъти (1 МП# и един ВАФ работен за нуендото).

Та въпросът ми е малко нагъл: Има ли опция да стане "Хем Т'ва в он'ва - хем душата в рая" ако може безплатно. :D:D:)

Ако някой е по-запознат с ползването на тия драйвери, да ми обясни възможно ли е да свирят 2 програми с един ресурс и ако е как става?

Не знам дали е точно зададен въпроса ама толкова са ми хард/софтуерните познания в/у терминологията.

Редактирано от RockoBG
Отговорено

Че в ГРиг-а нали затова има вграден плеър. Даже 2 пеъра има, които могат да се синхронизират. Зареди в него бакинг трака и си свири на воля.

Там обаче има една опция (на горния), която ти позволява заредения в момента ефект (пресет) да "оцветява" просвирвания трак. Трябва да я махнеш.

Дани съм помогнал.