G.Varbanov Публикувано Октомври 9, 2014 Публикувано Октомври 9, 2014 Статия: http://www.guitarworld.com/little-thunder-pickups-play-guitar-and-bass-simultaneously-demo-video Видео: https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/1370071/video-446954-h264_high.mp4 2 Цитирай
Akerfeldt Отговорено Октомври 31, 2014 Отговорено Октомври 31, 2014 Хехехе, сега като почнат да го слагат това по 9-струнните китари и ще настане Армагедон :D 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Октомври 31, 2014 Автор Отговорено Октомври 31, 2014 http://forum.muzikant.org/topic/161219-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D1%81-%D1%81-a-little-thunder-%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80/ Щом е Extended range, веднага съм там :> Цитирай
Бицев Отговорено Ноември 1, 2014 Отговорено Ноември 1, 2014 (Редактирано) Това го бях 'изобретил' (в главата си : ) още преди години, но никога не го опитах, а човека го е патентовал, направил е работещ прототип и набира инвестиции за серийно производство - браво! Заради стара любов към баса (и неугасващ инстинкт) често свиря басови партии на китарата, записеал съм така бас - октавно свален с процесор. Но с такава верига останалата китара вече не е китара, макар да е използваема за 'интересни' звуци (а някои процесори имат и режим унисон със смесване на сваления и 'сухия' сигнал). Но тая джаджа опростява нещата и добавя интересни комбинативни възможности... Може и да я опитам. Някой ден... Редактирано Ноември 1, 2014 от Бицев 2 Цитирай
Fats Отговорено Ноември 1, 2014 Отговорено Ноември 1, 2014 Басистите искат да свирят сола като китаристи, на много струни. Сега китаристите на зор да свирят "дебело"... Остава само по една халка да си турите на свирките, за пискюл. Хората са рекли нещо за жабата и гьола, ама кой да слуша... И още нещо ми идва на ум, как ще реагира китарният говорител като му набиете ния ниски тонове? 2 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Ноември 1, 2014 Автор Отговорено Ноември 1, 2014 (Редактирано) Ще се учудиш колко добре реагира, докато не ти издъни говорителите :> Освен това до колкото разбрах прототипът има два аутпута за свързване в китарна и бас апаратура. Редактирано Ноември 1, 2014 от G.Varbanov Цитирай
Бицев Отговорено Ноември 2, 2014 Отговорено Ноември 2, 2014 Точно това намирам за полезно в случая: отделна верига за всяко от двете. Иначе октавно разделен бас си имам с процесор, но е голям компромис: или баш баса 'го няма' в звука, или го изкарваш някак, но си трепериш за говорителите... С подходящи DI кутийки в централното или при запис е друго, но и там този 'адаптер' (той е нещо повече) ще е полезен... Колкото до жабите и гьола съм съгласен: в присъствието на басист не го правя, но често съм в отсъствието Цитирай
Бицев Отговорено Ноември 3, 2014 Отговорено Ноември 3, 2014 ^ Yeah - let's all go Flintstones [emoji12] Цитирай
Recommended Posts