evernas Отговорено Октомври 7, 2014 Share Отговорено Октомври 7, 2014 Абсолютно съм съгласен с това,че моя вкус и т.н. не са определящи по никакъв начин за никого.Така е,за всеки е различно.Не използвам екзотични устройства,а най-нормалните и достъпни "кутийки" и електроники (он-борд преампове и т.н.) за всеки.Екзотиката се простира за някой до таван от 100 лв (според разбиранията им за тон),за други повече,както и от информираноста им.Затова и получваш това за което си платил.Пиша по принцип,че според мен,пак казвам според мен,ако имаш добър бас с хубави адаптери и не търсиш специфично оцветяване на тона от еди-коя си марка или някакъв характерен за еди-коя си марка звук и искаш да го запазиш и "закараш" до конзолата такъв,можеш да си вземеш пасивен или активен DI без еквалайзер в него.Защо ли?Ами най-вече,че ще вкараш в конзолата възможно най-чистия звук от баса,като ще си отвориш място за достъчно еквализиране в последствие подчинено на микса,разбора се това не означава.че с другите типове Di ай няма да стане-въпрос на виждане и търсене на звук.Ето тук е мястото да се посочи,че има "екзотични кутийки с еквализация,он-борд преампове и т.н.",които са по-добри от други и не оцветяват драстично тона или ако го правят,то е в рамките на 10 % най-много,затова и ма и друг тип DI боксове,които не "къртят мивки" по нашите ширини,защото за екзотични и струват повече от инструментите на самите басисти и т.н.Колкото и да не ви се вярва има такива,за жалост на мнозина в този форум,т.е.няма как да си купиш Х6 за 10 000 в добро състояние, на 5 000 км без да е блъскано и да удариш гъза в тавана.Същото е и с басове,преампове и т.н.,всеки си гледа в джоба и си купува според него звука.Не съм рекламно лице на никой и не вземам пари за това,така че,всеки си има право да свири и да звучи както си иска,както правя и аз.Абсолютно подкрепям някои юзери писали в подобни теми,че форума става от глупав по-глупав,защото никой не ползва търсачката,второ всеки се мъчи да докаже,че с може да направи с пръдня боя.Успех на всички. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Октомври 7, 2014 Share Отговорено Октомври 7, 2014 Бицев, може ли малко инфо за устройството на BZ Amps? Не са ми познати като производител и ми е любопитно. BZ Amps са дело на Борислав Димитров - Боро, но надали може да се намери някоя бройка. Повече от 10 години ползвам една от разновидностите на това хитро устройство, аналогов бас симулатор. От година свиря и с лампов предусилвател на Владо Балев - VMB. Може да се намери някоя изостанала бройка, цената е около 120 лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Бицев Отговорено Октомври 8, 2014 Share Отговорено Октомври 8, 2014 Това и аз щях да отговоря, че трудно се намират, защото вече не се произвеждат, не знам от колко време. Моето е на близо 15 години. Понеже са издържливи, бройките в обръщение още работят, но от друга страна собствениците си ги харесват и ползват, та едва ли има много за продан. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Октомври 8, 2014 Share Отговорено Октомври 8, 2014 Благодаря за поясненията. Не смятам да купувам, просто ми беше интересно какво е устройството. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordaniy Отговорено Октомври 12, 2014 Share Отговорено Октомври 12, 2014 Само да вметна - за втори път ми се случва безпроблемно да се озвучавам на живо участие чрез балансирания изход на Darkglass B7K директно в централното. Проблеми - никакви. Звук - покъртителен (и озвучителят пипна майсторски все пак). "Хладилника" го влача повече за мониторинг... 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dzwer Отговорено Октомври 13, 2014 Share Отговорено Октомври 13, 2014 http://www.thomann.de/gb/harley_benton_bdi2000.htm Драйв опцията му била зле, но като DI box се справял чудесно. Потърси мнения - има тук-таме писано по форумите за него. За 100лв. мисля ще ти свърши перфектна работа, за това което си намислил. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts