Jump to content
Българският форум за музиканти

Директно озвучаване на баса през централното


grizzlogfob

Recommended Posts

Абсолютно съм съгласен с това,че моя вкус и т.н. не са определящи по никакъв начин за никого.Така е,за всеки е различно.Не използвам екзотични устройства,а най-нормалните и  достъпни "кутийки" и електроники (он-борд преампове и т.н.) за всеки.Екзотиката се простира за някой до таван от 100 лв (според разбиранията им за тон),за други повече,както и от информираноста им.Затова и получваш това за което си платил.Пиша по принцип,че според мен,пак казвам според мен,ако имаш добър бас с хубави адаптери и не търсиш специфично оцветяване на тона от еди-коя си марка или някакъв характерен за еди-коя си марка звук и искаш да го запазиш и "закараш" до конзолата такъв,можеш да си вземеш  пасивен или активен DI без еквалайзер в него.Защо ли?Ами най-вече,че ще вкараш в конзолата възможно най-чистия звук от баса,като ще си отвориш място за достъчно еквализиране в последствие подчинено на микса,разбора се това не означава.че с другите типове Di ай няма да стане-въпрос на виждане и търсене на звук.Ето тук е мястото да се посочи,че има "екзотични кутийки с еквализация,он-борд преампове и т.н.",които са по-добри от други и не оцветяват драстично тона или ако го правят,то е в рамките на 10 % най-много,затова и ма и друг тип DI боксове,които не "къртят мивки" по нашите ширини,защото за екзотични и струват повече от инструментите на самите басисти и т.н.Колкото и да не ви се вярва има такива,за жалост на мнозина в този форум,т.е.няма как да си  купиш Х6 за 10 000 в добро състояние, на 5 000 км без да е блъскано и да удариш гъза в тавана.Същото е и с басове,преампове и т.н.,всеки си гледа в джоба и си купува според него звука.Не съм рекламно лице на никой и не вземам пари за това,така че,всеки си има право да свири и да звучи както си иска,както правя и аз.Абсолютно подкрепям някои юзери писали в подобни теми,че форума става от глупав по-глупав,защото никой не ползва търсачката,второ всеки се мъчи да докаже,че с може да направи с пръдня боя.Успех на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бицев, може ли малко инфо за устройството на BZ Amps? Не са ми познати като производител и ми е любопитно. 

 

BZ Amps са дело на Борислав Димитров - Боро, но надали може да се намери някоя бройка. Повече от 10 години ползвам една от разновидностите на това хитро устройство, аналогов бас симулатор.

 

 

 

138abf3822012da0.JPG

 

 

От година свиря и с лампов предусилвател на Владо Балев - VMB. Може да се намери някоя изостанала бройка, цената е около 120 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това и аз щях да отговоря, че трудно се намират, защото вече не се произвеждат, не знам от колко време. Моето е на близо 15 години. Понеже са издържливи, бройките в обръщение още работят, но от друга страна собствениците си ги харесват и ползват, та едва ли има много за продан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за поясненията. Не смятам да купувам, просто ми беше интересно какво е устройството. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна - за втори път ми се случва безпроблемно да се озвучавам на живо участие чрез балансирания изход на Darkglass B7K директно в централното. Проблеми - никакви. Звук - покъртителен (и озвучителят пипна майсторски все пак). "Хладилника" го влача повече за мониторинг... :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.thomann.de/gb/harley_benton_bdi2000.htm

Драйв опцията му била зле, но като DI box се справял чудесно.

Потърси мнения - има тук-таме писано по форумите за него.

За 100лв. мисля ще ти свърши перфектна работа, за това което си намислил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.