Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 6, 2006 Отговорено Ноември 6, 2006 (Редактирано) Tова са просто насоки за използване на еквилайзера, познати от тонрежисьорската практика. Плитността се крие в ниските честоти, и ниските среди, също така, за да е плътна китарата, не трябва да фучи много във високите честоти. Иначе ефекта отива на кино. Това имам предвид за баланса. При семпъла, който е дал за пример, с тези така усилени честоти около 600-800 Хз, които,оставени сами, биха звучали почти като камбанария, няма как да се направи плътен звук. Друго не мога да му кажа, тъй като техниката, с която свири си е в него, а не е вмен, и нямам идея кои честоти му коригират еквилайзерите, нито динсмичен ли му е драйва, или сплесква звука. Редактирано Ноември 6, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
7thString Отговорено Ноември 6, 2006 Отговорено Ноември 6, 2006 ))) Сега ще се окаже, че всеки под "плътност" разбира различно нещо и ще стане дискусия стил "левски/цска" Цитирай
liquid_death Отговорено Ноември 6, 2006 Отговорено Ноември 6, 2006 Първо искам да споделя че като говорителя ти е 12 инча не значи че трябва постоянно да е усилен на макс.......както и да е... !!!! Имам ново предложение - нека всеки запише как според него трябва да звучи "плътната" китара и да каже как го е записал и с какви настройки.Мисля си че така ще помогнем най-добре на автора на темата(ако още не сме го отказали от темата му ). Нека той си избере нещо. Цитирай
LOE Отговорено Ноември 6, 2006 Отговорено Ноември 6, 2006 Айде един семпъл от мен (необработван) http://media.putfile.com/g2-29 Цитирай
maringtr Отговорено Декември 1, 2006 Автор Отговорено Декември 1, 2006 (Редактирано) Я чуйте новия ми звук и кажете как е в сравнение с този от първите постове. http://dark-gtr.hit.bg/newsound.mp3 P.S. не оценявайте изпълнението, а самият звук. Редактирано Декември 1, 2006 от dark Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 (Редактирано) Става....зависи от тук нататък какво ще сложиш...в смисъл кубе. Я кажи и какви са ти настройките на процесора на блендата.... Редактирано Декември 1, 2006 от liquid_death Цитирай
maringtr Отговорено Декември 1, 2006 Автор Отговорено Декември 1, 2006 (Редактирано) ами то е през кубе и мик в саунд картата. по-късно може да пробвам с пулт. преди малко пробвах да го вкарам в микс тоя семпъл - ами става нещо от рода на приличен демо запис. тъй че за демота май е добър звука, пък вече за професионален звук - ясно, че трябва студио Редактирано Декември 1, 2006 от dark Цитирай
Mephistofel Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 За "професионален" звук трябват знания,и умения да ги прилагаш.В този форум има немалко хора,които създават достатъчно добър звук и на домашните си PC-та,без студийна техника за десетки и стотици хиляди долари. Цитирай
stratocaster Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 виж сега, гледам да не вземам твърди позиции по противоречиви въпроси, но според мен с един хубав амп ще изкараш в пъти по-добър звук. а такива ампове много Цитирай
maringtr Отговорено Декември 1, 2006 Автор Отговорено Декември 1, 2006 (Редактирано) Проблемът не е в ампа. Забелязвам, че като записвам, нещо от звука ми се губи. Сякаш нещо не е същото, на живо той звучи по съвсем друг начин, а на запис звучи, сякаш животът му е угаснал. Може би начина по който записвам прецаква звука ми? Аз не разбирам много от запис, но позиционирам микрофона правилно и т.н. Къде може да греша? Все ми се струва че нивото на звука е супер тихо. Редактирано Декември 1, 2006 от dark Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 Оооо според мене....ич не съм некъф супер компетентен.......просто казвам какво мисля........Един Ефект има - Компресор.....с който се получава ного плътен и приятен тон!Лично на мен доста ми допада тона! Цитирай
makatol Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 Едно сампълче и от мен sample според мен звучи "плътно" Цитирай
maringtr Отговорено Декември 1, 2006 Автор Отговорено Декември 1, 2006 Да супер звучи. Точно такъв звук искам. Как го постигаш? Как осъществяваш самия запис? Цитирай
stratocaster Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 Оооо според мене....ич не съм некъф супер компетентен.......просто казвам какво мисля........Един Ефект има - Компресор.....с който се получава ного плътен и приятен тон!Лично на мен доста ми допада тона! и убива всякаква динамика......щом ви кефи.... Цитирай
Recommended Posts