fluti Отговорено Ноември 1, 2006 Share Отговорено Ноември 1, 2006 Хубаво е с метронома да се упражняваш да разделяш такта на части - на две, три, четири, пет, шест, седем, осем. Специално неравноделните тактове (3, 5, 7) може да са по-трудни и заради тях да се губи ритъма. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Ноември 1, 2006 Share Отговорено Ноември 1, 2006 (Редактирано) абе са ме е срам да си га кажа ма аз не тактувам .та това ми и голяма пречка и се опитвам да го преодолея тоя проблем ма се като тръгна да тактувам и кат диде някоя по-бърза част[свиря SA] и просто спирам да тактувам и после немога да почна пак. и затва кажете Вие които сте по музиканти некви начини да си справя с тоя гаден "недъг". Аз също не си тактувам. Когато свиря у нас няма нужда - музиките които си пускам могат преспокойно да свършата тази работа. На репетиции нещата са други защото барабанистите с които свиря нямат проблем с тактуването. Сам - сигурно клатя ритъма, не нога да преценя. едит: едно време на уроците по пиано яко ни учеха да тактувам, може да съм добил чувсто за ритъм, и затова да пропускам потупването с крак например. едит2: мисля че такава тема е имало... Редактирано Ноември 1, 2006 от MDFk Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dead_Macabre Отговорено Ноември 3, 2006 Share Отговорено Ноември 3, 2006 Аз мога да кажа, че най - трудната песен за тактуване и за спазване на времена, тактове и т.н е "Lazy" на Deep Purple. Тъй като там основната мелодия влиза на слабо време и всичко се объркава в следващите влизания. Аз тактувам от време на време с крак и тая песен ми е кошмар. А иначе съм забелязал, че най - лесно е когато са наредени барабани отзад на някоя програмка. Но изисква много работа това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
One_Voice Отговорено Ноември 4, 2006 Share Отговорено Ноември 4, 2006 мен с крачето са ме учили да тактувам, свириш нещо без значение какво и крачето си върви от долу в един такт и така Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Ноември 4, 2006 Share Отговорено Ноември 4, 2006 Аз мога да кажа, че най - трудната песен за тактуване и за спазване на времена, тактове и т.н е "Lazy" на Deep Purple. Тъй като там основната мелодия влиза на слабо време и всичко се объркава в следващите влизания. Аз тактувам от време на време с крак и тая песен ми е кошмар. А иначе съм забелязал, че най - лесно е когато са наредени барабани отзад на някоя програмка. Но изисква много работа това. Не искам да те разочаровам,ама има страшно много и много по трудни неща за тактуване. <_> Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eL_NinYo Отговорено Ноември 4, 2006 Share Отговорено Ноември 4, 2006 (Редактирано) Извинявам се,че се меся,но не издържах !!!!!!! Нямам по-любимо от това да гледам как китаристите си тактуват на сцена Това е много спец. момент за един барабанист Редактирано Ноември 4, 2006 от eL_NinYo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
X_eNeMy Отговорено Ноември 4, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 4, 2006 Ел Нинйо - то в такива случаи или барабаниста е много неритмичен или китариста е много... хм.. не знам такава дума... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Ноември 4, 2006 Share Отговорено Ноември 4, 2006 и аз не си тактувам....то с времето човек си си изгражда чувство за ритъм и явно има в главата един безшумен и постоянно включен метроном.......свирене му е майката и то не сам а с хора!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Ноември 4, 2006 Share Отговорено Ноември 4, 2006 а дали тактуването се прави само, за да сме в темпо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wessy Отговорено Ноември 4, 2006 Share Отговорено Ноември 4, 2006 аз НЕ тактувам ... мързи ме не мисля, че ми пречи особено Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Ноември 4, 2006 Share Отговорено Ноември 4, 2006 И аз не си тактувам, понякога си броя разни неща наум... Дори съм забелязал, че ако се опитвам да си тактувам с крак, обърквам цялата работа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Ноември 5, 2006 Share Отговорено Ноември 5, 2006 Тактуването, как го правите ? Тактуваме с крак. При солфеж може и на ръка, иначе при свирене няма как - с крак. Много е гадно с кубинка- почва да боли един мускул по дължината на пищяла. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
X_eNeMy Отговорено Ноември 5, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 5, 2006 Аз като съм с кубинка и свиря значи съм я обул за да ида да свиря с барабанист, тъй че не ми се налага да си моря крачето Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aladin Отговорено Ноември 5, 2006 Share Отговорено Ноември 5, 2006 (Редактирано) Аз го правя с крак бях 4ел някаде 4е е ползно със левия да се тактува така 4е ми остана като навик, а когато съм на барабаните и китаристите прават простотии спирам и по4вам да блъскам касата на 4 /ако е в 4/4 пър4ето/ и броя на глас когато вси4ко се оправи пак по4вам да свиря. :green: Редактирано Ноември 5, 2006 от aladin Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Ноември 5, 2006 Share Отговорено Ноември 5, 2006 С десния крак! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts