Mandalay Отговорено Ноември 11, 2006 Отговорено Ноември 11, 2006 Простено ти е, Пиле Все пак си се постарал да го напишеш, за което заслужаваш , а относно грешката, понеже си го написал 2 пъти така и за това се зачудих дали е техническа грешка, та реших да изясня, знаеш че не съм от "чакалите" Цитирай
AlFiA Отговорено Ноември 12, 2006 Отговорено Ноември 12, 2006 Абе, само да питам... това шоршлаг, изхождайки от немския, не трябва ли да е форшлаг (Vorschlag), от vor - пред и schlag - удар? Само да допълня. В руския език думата "форшлаг" е често използвана немска чуждица. По същия начин както руснаците използват немското "бюстгалтер" /нямат дума за сутиен/, така и в кухнята ползват "форшлаг" /тоест на бълг. "гивгир" - в смисъл едра цедка/. П.С. разбирате нали? че смисловите асоциации са неизбежни и в крайна сметка доста интересни Цитирай
AlFiA Отговорено Ноември 12, 2006 Отговорено Ноември 12, 2006 (Редактирано) А можете ли да кажете нещо за изпълнението с глас на мелизми, необходумо ли е да се "удря" с диафрагмата, как трябва да се прави. Как да се "удря" с диафрагма, какво искаш да кажеш? Моцарт е писал много украшения, и то специално за да помогне на певците там където скок в интервал придружен с преход. /прекрасно е разбирал рационалните функции на трилерите / . Интересно че буквално ти посочва и къде трябва да ти е дъха. Улеснява те. Когато се усетих даже го сънувах Моцарт... Аз му казвам: ама то било елементарно!, а той ми отговори : "Ти едва сега ли го разбра?" /и даже ме плясна приятелски по бузата / Редактирано Ноември 12, 2006 от AlFiA Цитирай
IgnitesGirl Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 Хе хееее, Много се забавлявах докато четях темичката ... То едни спомени ме налегнаха от детството... Упражнения за диафрагма, трилери, вибрато ... Моята учителка ме караше да бутам пияното в кабинета, съсках на една свещ и още куп неща :wall: от които май успях да пропея и смятам, че вибратото ми е доста добро aaа~a~a~aa! Сега малко по- сериозно, много се съмнявам, че точно началните солфежи са добър пример за усвояване на мелизми специално за вокалите ... :think: Но да си призная в момента не се сещам за нищо по- подходящо освен слухоподръжателния метод. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 15, 2006 Отговорено Ноември 15, 2006 (Редактирано) ^ Това е човекът с най-страхотното вибрато, когото съм чувал!!! Така че слушайте я какво говори - много хляб е изяла, па и хубави сандвичи прави ( ). Не мога и да не се съглася с нея - слухоподръжателния метод е оптималният в случая. Едит - онова за сандвичите много перверзно прозвучало... НЯМАХ ТОВА ПРЕДВИД! Редактирано Ноември 15, 2006 от CorvusCorax Цитирай
Ivan Отговорено Ноември 17, 2006 Отговорено Ноември 17, 2006 Здравейте,банда Хубав диалог сте спретнали..да,@АlFiA,Моцарт е бил велик и си остава. @Corvus,много готино инфо си спретнал по въпроса :exclaim: ...иначе за трилерите....аз имах преди време затруднения с това да намеря обяснение и разбира се пример за това що е трилер,имам предвид пример който да те накара да го слушаш,попиваш...и досега,убеден съм,че по добри изпълнители и учители за трилери от славеите няма. Обикновено,най са активни лятото рано сутрин към 4,5,6 ...ходех някога и в Борисовата градина,само за да мога да ги слушам как пеят...такива ми ти работи...поздрави на всички трилеропоследователи в трилогията "аз пея " :inlove: Цитирай
IgnitesGirl Отговорено Ноември 18, 2006 Отговорено Ноември 18, 2006 ...поздрави на всички трилеропоследователи в трилогията "аз пея " :inlove: :hello: ТРИЛЕРОЛОГИЯ... Айде аз да бягам, че закъснявам... Отивам да дебна някой премръзнал славей в Борисовата. Мисля да го черпя със сандвичи в замяна да ми изцирика най- добрия си "трилър" ... П.С Споделеният опит ще бъде описан под формата на трилър! Цитирай
Ivan Отговорено Ноември 18, 2006 Отговорено Ноември 18, 2006 ..и аз си мислих "трилерология" да е накрая,но ми идваше като повторение... със сандвичи се пробвай на някоя гризли,да я чуеш как диша диафрагмално,споделения опит ще се радвам да го прочета,проздрави Цитирай
Recommended Posts