Evtim Djerekarov Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 Нека дитроникс да каже дали се залепва. Ако не - пак не е проблем - двойнозалепващата лепенка не е никак скъпа... Цитирай
ditronix Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 Има двойнозалепваща лента-тънка като обикновено тиксо.Іирината е стандартна-около 30 мм.Става перфектно!Тъй като фолиото не е от най-тънкото,иска малко повече играчка,но пък се запоява перфектно!Залепването към корпуса зависи и от качеството на фрезоване на кухините.Виждал съм перфектно фрезовани китари,просто като отлят е отвора.На нашата обаче имам чувството че китаецът е дълбал със счупена вилица Беше отврат!Все пак лепих по тоя начин,а където не можеше да хване-задействах едни малки пирончета.Технологията,която ползвах за лепенките-изрязвах парчето фолио,което ми беше необходимо и след това залепвах лепенката.Изрязвах излишното от нея-и в дупката.Оставях 1-2 мм. за припокриване-и с поялника едно тънко шевче.Та това е.Всякак стават нещата.Ще може и само с пирончета,но ако се лепи,мисля,ще е по-лесно.А и лепенките вече навсякъде ги има. Цитирай
Rammkopf Отговорено Януари 28, 2008 Отговорено Януари 28, 2008 Въпрос, малко гламав, относно екранирането. И аз съм си разглобил талпата с идеята да измисля екраниране. Обаче ми е малко неясно как става самият процес на полагането (разгледах и посветената на това тема). Играете си да разкроявате фолиото, докато направите обемна развивка на кухините на китарата, или просто го натъпквате по дупките, прибирате го по ръбовете и изрязвате излишното? Цитирай
ditronix Отговорено Януари 28, 2008 Отговорено Януари 28, 2008 (Редактирано) Ами по-естествено е да се разкрои!Едва ли някой като лепи тапети у тях ги "натъпква" по стените!С малко старание нещата добиват твърде добър вид!С двойнозалепваща лента,добро разкрояване и търпение резултатите са много добри!Нямам представа как могат да се качат снимки,ако някой желае мога да му ги изпратя и той да ги постне тук. Редактирано Януари 28, 2008 от ditronix Цитирай
liquid_death Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 Прати, аз ще ги кача тук pensiqtabg@abv.bg Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Декември 16, 2009 Отговорено Декември 16, 2009 ...малко да поосвежа темата като добавя, че има самозалепващо алуминиево фолио ето ТУК. Еър Трейд Сентър България ООД. Една ролка е към 6,80лв...доста е по-евтино от медното... Цитирай
JOKICH Отговорено Декември 16, 2009 Отговорено Декември 16, 2009 Извинявай,но не намерих седалище в станата/София. Би ли бил така добър да ме открехнеш как да се сдобия с лентичка от ATC? Благодарско предварително! Цитирай
tednet Отговорено Декември 16, 2009 Отговорено Декември 16, 2009 Аз пък си взех от BadValue и няма по-голяма радост... за пръв път без шум..... и доста евтино ми излезе Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Декември 17, 2009 Отговорено Декември 17, 2009 (Редактирано) ^^ бул. Цариградско шосе 301...пада се веднага вдясно след Практикер, в посока центъра...сиво червена сграда...ето Контакти ...ролката е 5см х 45м, лошото е че не може да се запоява върху алуминиевата лента... ...а медно фолио в е-бей колкото искаш...най-евтиното е на ролка с размер 5х30см, и излиза 5,50$ (около 7,50лв)... Редактирано Декември 17, 2009 от Packo Packomirov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 17, 2009 Отговорено Декември 17, 2009 ....лошото е че не може да се запоява върху алуминиевата лента... Може, с малко повече мерак. Цитирай
Niqzi Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Извинете за тъпия въпрос но какво е екраниране на китара и за какво служи. Благодаря за отговорите предварително. Цитирай
noflip Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 ^попитай търсачката. по темата - днес пак обикалях за лепенка и не намерих. в конрад нямаха дори алуминиева. някой да има нова информация относно медна лепенка или фолио? Цитирай
ditronix Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Медно фолио все още има!Не е самозалепващо,но това е най-малкият проблем.Достаъчно двойнозалепващи ленти има във всяка книжарница,с които плюс малко усилия фолиото става самозалепващо.Скоро тук ще се появят снимки от екранирането на една китара с такова фолио.Разходът по операцията възлиза на около метър и половина (малко по-малко!) фолио с ширина 82 мм. и цена 9 лв. за метър. Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 Малко се позабавих, за което се извинявам. Ето ги, доста са, но мисля че ще са полезни всичките. Страхотни снимки,@ditronix и страхотна работа по китарата! Цитирай
bir4o Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 Добре , корпуса на екранировката не би ли трябвало да не опира в корпуса на потовете , а да е изрязана около тях и корпусите да бъдат свързани към маса с отделна жица? Цитирай
Recommended Posts