The_voice Публикувано Август 11, 2014 Публикувано Август 11, 2014 SENNHEISER MD 421-II Electro-Voice RE 320 NEUMANN BCM 705 AKG C3000 Ще се ползват в малко студио за глас. Характеристиките са ми ясни, както и предимствата и недостатъците, но на "хартия". Кофтито е, че първите три ги няма налични, за да ги пробваме. Единствено мнение имам за кондензаторното AKG. Някой с някакви насоки? Отворен съм и за други предложения до 999лв. Благодаря! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 11, 2014 Отговорено Август 11, 2014 Sennheiser-а не се ли използва за китари? Подходящ ли е за вокали? Цитирай
axel Отговорено Август 11, 2014 Отговорено Август 11, 2014 Кажи какво точно ще се записва с този глас? Защо си се ориентирал към динамичен микрофон (освен АКГ-то)? В съвременната музика (а и не само) рядко се ползва динамичен микрофон за вокали освен ако не са за брутален метъл с много крещене или ще се записва в помещение без акустично третиране, но пък при този случай обикновено първия избор е Shure SM7. Не че няма достатъчно примери за обратното, но все пак ако ще е за поп, лек рок и подобни, според мен ще е по-добре да се насочиш към кондензаторен. 1 Цитирай
The_voice Отговорено Август 11, 2014 Автор Отговорено Август 11, 2014 (Редактирано) Sennheiser-а не се ли използва за китари? Подходящ ли е за вокали? "as well as group vocals or radio broadcast announcers" Axel, ще се ползва за broadcast и принципно няма да се записва с него. Трябваше да уточня. Спрял съм се на динамичен, заради динамиката на кондензатора - идва повече и влизат страничните шумове. Студиото е звукообработено, но (особено) когато има гости на ефир влизат скръцвания на стола, дрехите се чува как шумолят. Понякога влиза и цъкането на бутоните на мишката на водещия Днес в Динакорд ми похвалиха Electro-Voice. Имат го наличен и тези дни ще ходя да "попея" Редактирано Август 11, 2014 от The_voice Цитирай
axel Отговорено Август 11, 2014 Отговорено Август 11, 2014 При това положение си прав. За съжаление не съм много в час с broadcast-a, но все пак ти препоръчвам да погледнеш Шур-а, който споменах,той си е broadcast микрофон, както и Зенхайзер MD441, който е извън бюджета, но пък е легендарен . Цитирай
pulse Отговорено Август 11, 2014 Отговорено Август 11, 2014 Аз също ще се застъпя за 57цата - здрава, изпитана, предсказуема, а и американския президент държи речите си на нея все пак Цитирай
The_voice Отговорено Август 11, 2014 Автор Отговорено Август 11, 2014 Дам, работил съм с MD441 и мога да кажа, че е уникален! До преди седмица "пеехме" на Beyer M201, който също МНОГО ми харесва(ше). За съжаление капсула просто отказа, при това без да е удрян или нещо от сорта... Сега сме с един от многото SM58, които имаме. Всички го знаем, но не става за мястото, на което е в момента В "продукция" записваме с Neumann KM184mt (в БНР ползват такива), но за ефир не ставам поради проблемите, за които споменах по-горе. Другия вариант е да търся кондензаторен с голяма мембрана, но повечето надхвърлят бюджета, някои и в пъти... Цитирай
axel Отговорено Август 11, 2014 Отговорено Август 11, 2014 Аз също ще се застъпя за 57цата - здрава, изпитана, предсказуема, а и американския президент държи речите си на нея все пак Аз съм написал СМ7, не 57 Цитирай
The_voice Отговорено Август 11, 2014 Автор Отговорено Август 11, 2014 Pulse, SM57 е типично инструментален микрофон. Axel, разгледах го. Малко му е "къдрава" кривата между 5 и 12 kHz, но това не значи, че не може да е "нашия" микрофон. Сега остава да намеря и къде да го "чуя"... Цитирай
pulse Отговорено Август 11, 2014 Отговорено Август 11, 2014 Pulse, SM57 е типично инструментален микрофон. Съгласен съм, че нещото в картинката е един типичен инструмент, но не в музикантския смисъл Every U.S. president since Lyndon B. Johnson has delivered speeches through an SM57.[1] It became the lectern microphone of the White House Communications Agency in 1965, the year of its introduction and remains so.[4] Така, че нека не въплътяваме митовете, които сме чували някъде така настойчиво. См57 е един от най-универсалните съществуващи микрофони. Извинявам се за офтопика. Цитирай
axel Отговорено Август 12, 2014 Отговорено Август 12, 2014 Разбира се, че е универсален микрофон, но това, че американските президенти изнасят речи с него, не го прави най-добрия за целта на The_voice, нито пък за каквато и да е друга цел. Има и записани емблематични вокали с него, но и това не го прави най-добрия вокален микрофон, дори е последния, за който бих се сетил ако записвам вокали. И единствения "въплътен мит" е, че СМ57 е най-добрия микрофон и то за всичко. Едва ли не като си купиш едно микрофонче за 200лв и си готов тон-инжинер и почваш да бълваш супер звучащи хитове, което според мен е страшна глупост. Той е просто задоволителен, но винаги има по-добре звучащ микрофон във всяка една ситуация или поне в 99% от случаите. Това е моето мнение и като притежател на 57-ца и като човек, имал възможност да се докосне до доста микрофони. 1 Цитирай
The_voice Отговорено Август 12, 2014 Автор Отговорено Август 12, 2014 Тръгнах да пиша един дълъг пост в отговор на мнението ти, но го изтрих. Axel го е казал достатъчно добре! Pulse, не ми помагаш. SM 57/58 не ми вършат работа, независимо, че Обама пее на такива... Цитирай
aarab Отговорено Август 13, 2014 Отговорено Август 13, 2014 Ако трябва да се избира един микрофон измежду всиките. Само 1, универсален - то SM57 е този един за мен. На всичко, което съм го слагал звучи добре. Така че спрете да го срвнявате с Neumann за 5 бона и да се изтъквате....звучи по-добре от всеки "китаец" за 200лв. Рзликата между SM57 и SM7B е, че вторият няма трансформатор. Една и съща глава. Сходен звук. SM7B има по-ясно изразен Low end. Ако знаеш как да го ползваш, определено ще свърши работа за всичко - от соло барабанче до вокали..... Най-популярни за Broadcast са RE20, SM7B, Rode Broadcaster, Procaster, Padcaster, RE27, PR40, BCM104....и други. Ако имаш парите - RE20 е ок. Ако не - търсиш нещо по джоба и така. Поздрави. Цитирай
axel Отговорено Август 13, 2014 Отговорено Август 13, 2014 Първо, човека не търси универсален микрофон, а такъв за broadcasting. Второ, никой не е сравнявал см57 с Neumann за 5 бона. Трето, търси се микрофон до 1000 лв - ако имате 1000 лв за един микрофон, см57 ли ще изберете? Наистина? Четвърто, не виждам някой да се е изтъквал а само излагане на факти и гледни точки. Пето, "главата" на см57 е по-малка от на см7. Характеристиките също се различават. И въобще докато си мислим, че трябва просто да "свърши работа" и родната продукция ще е на това ниво на което е. Цитирай
aarab Отговорено Август 13, 2014 Отговорено Август 13, 2014 Ако имам 1000лв ще взема sm57 и остатъка ще вкарам в преамп и конвертер и пак ще имам по-добър звук от микрофон за 700лв и нискобюджетен интерфейс all in one.... Така или иначе и за SM7B и за RE20 ще му трябва среден клас преамп,аникой не каза какъв има на разположение..... Цитирай
Recommended Posts