maringtr Публикувано Октомври 28, 2006 Share Публикувано Октомври 28, 2006 Все се чудя, откъде да започнем с подобрението на звука, на мен това ми се вижда като някакъв безкраен път, защото зависи от адаптерите, от ефектите, от главата, от самите кабинети. Според вас кое е по-важно от 3те неща ако може изобщо да се степенуват по важност? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 Все се чудя, откъде да започнем с подобрението на звука, на мен това ми се вижда като някакъв безкраен път, защото зависи от адаптерите, от ефектите, от главата, от самите кабинети. Според вас кое е по-важно от 3те неща ако може изобщо да се степенуват по важност? според мене най важното е кабинета от него зависи 70 % от саунда след тва идва хубавия лампов амп след тва идва китарката и адаптерите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 Определено амп-а и говорителите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 Всичко тръгва от главата и ръцете... Иначе за мен най-важното (след горепосочените) звено в тази верига е инструмента. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 най-важното според мен е звукоизвличането на тоя дет свири, после идва китарата и след туй ефекти и ампове... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 Влатко Стефановски има една мисъл, че когато човек е подготвен, знае какво иска и може да го направи - само му трябва подходящото настроение и би могъл да изкара тон и от тенис ракета. В тоя ред на мисли според мен на първо място човек трябва да знае какво иска и тогава да тръгне да прави покупки...защото има много хора които имат супер скъпи неща, а не свирят нищо със тях и обратно - със що годе евтини неща може да се постигнат чудеса ако човек знае как...затуй нека да приемем по-нататък в дискусията, че човекът който ще ъпгрейдва звука си знае какво иска и задава конкретни въпроси. :hello: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ventsi Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 Ухото и рутината. И с мършава техника може да се извади читав звук, но трудно и не от всеки! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bigjav Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 Първото не6то е да си прегледаш връзките в инструмента, дали всичко е запоено както трябва и дали потовете са в ред. После може да решиш и да не упгрейдваш за момента. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 Читаво кубе и ефект! Дори и китарата да не е толкова добра и с толкова добри адаптори, като имаш хубаво кубе/хубав бокс и качествен ефект можеш да почувстваш че свириш! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 Да и аз мисля така.Хубаво е да имаш хубава китара,но ако трябва да избирам мисля,че кубето е по важно за начало Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shadow Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 най-важното според мен е звукоизвличането на тоя дет свири, после идва китарата и след туй ефекти и ампове... Точно така , и аз съм съгласен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Октомври 29, 2006 Share Отговорено Октомври 29, 2006 Абе ти се пусни през тонколонки за уолкмен примерно, прецакани кабели, дисторжън мое производство ( ) и захранване за 2 лева от циганския пазар, пък после ми говори кое е по-важно - звукоизвличането или техниката... Кое ще звучи по-добре според теб - някой относително добър китарист пълно окомплектован с качествена техника и със старата ми Пълдинка, или Сатриани с уникалното му звукоизвличане и яките китари в гореспоменатата комбинация ? Айде със здраве Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Satanirian Отговорено Октомври 29, 2006 Share Отговорено Октомври 29, 2006 1.хубави кабели + хубав ефект и добро захранване 2.инструмент 3.амп подредил съм ги по важност според мен аз лично мога да ви докарам доста приличен саунд на домашна уредба ефекта е важен е ...... като се замисля в музиката маи няма маловажни неща ... но това е моята класация за подобряване на звука Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Октомври 29, 2006 Share Отговорено Октомври 29, 2006 Всичко тръгва от главата и ръцете... Иначе за мен най-важното (след горепосочените) звено в тази верига е инструмента. Абсолютно съгласен...стратокастера звучи убийствено и през Лариос 20 с овърдрайв на бос.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Октомври 29, 2006 Share Отговорено Октомври 29, 2006 Ако говорим за наистина хубав саунд почти всичко е еднакво важно.Но ако ще правим компромиси аз лично предпочитам Скуаиър с Меса Буги.отколкото Фендер с Лариос. Но наистина огромната част от саунда идва от ръцете на свирача. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts