Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Колеги помагайте!Закупих си флопи емулатор от Ebay.Пристигна с един диск със software за форматиране на usb flash памет.Мислех че е лесна работа да го закача към моя Roland G600...но се оказа непосилна задача за мен.Като го закача към клавира и още с пускането ми изписва че иска форматиране...но в момента в който дам Format и изписва DISK NOT READY Please insert disk.Какво ли не пробвах и не можах да го подкарам.Ако има някой който си е слагал такова чудо на клавира нека помага и подробно да опише как става номера.Ще съм ви много благодарен.

• 3 months later...
Отговорено

Колеги помагайте!Закупих си флопи емулатор от Ebay.Пристигна с един диск със software за форматиране на usb flash памет.Мислех че е лесна работа да го закача към моя Roland G600...но се оказа непосилна задача за мен.Като го закача към клавира и още с пускането ми изписва че иска форматиране...но в момента в който дам Format и изписва DISK NOT READY Please insert disk.Какво ли не пробвах и не можах да го подкарам.Ако има някой който си е слагал такова чудо на клавира нека помага и подробно да опише как става номера.Ще съм ви много благодарен.

Отговорено

Колега ако още е актиално твоят проблем аз патих същото с емилатора от Gotek но вече стигнах до успех и разработих двата синтезатора Роланд Е86 и G600 и мога да съм Еи полезен като мисе обадите на тел.0886976845 Вати

Отговорено (Редактирано)

Форматирането на флашката, която ще използваш става под уиндоус, а софтуерът необходим за това е приложен в диска - usb-floppy-format-tool_v123_sfd
Флашката се форматира в избран от теб формат на 100 тома(дискети), които се виждат като отделни папки.
Ако са форматирани на 1.44 МБ съдържанието в тях не трябва да надхвърля този обем. С единия от бутоните избираш номера на "дискетата", а с другия - номера на миди файла, който ти е необходим - той ще излезе с името си. Ако срещнеш затруднения - имам ISO файл на целия диск, ще ти пратя кактото ти трябва. :thumbs_up:

Редактирано от steeltanto
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
Отговорено

Аз имам същия проблем.Ако си намерил решение ще съм благодарен да помогнеш

Отговорено

ТУК  сложих папката, с която преди години инсталирах флопи емулатора.

За да не губиш време ти препоръчвам да направиш следното:

-закачи флопи емулатора на стационарен компютър.

.инсталирай софтуера за форматиране на флашката и за качване на фойловете.

-форматирай флашката през usb-порт на компютъра./има някаква последователност, която ако не спазиш нищо няма да се получи/

-провери дали има 100 папки.

-качи няколко файла от различен вид, които трябва да чете синтезаторът.Напълни например 1, 2, 3 папка от флашката.

-извади флашката от usb-порта на компютъра и я сложи във флопи емулатора.

-Компютърът трябва да вижда флопи емулатора като устройство за дискети.Натискаш бутончетата и гледаш дали съдържанието на 1, 2, 3 папка е както си ги заредил.

-ако това не стане, пак отиваш на форматирането на флашката през компютъра  докато улучиш последователността и успееш да видиш фойловете през флопи емулатора.

-когато флопи емулаторът покаже правилно   папките и файловете, разкачаш от стационартия компютър и закачаш на синтезатора.

-ако там нещо не е наред трябва да си поиграеш с джъмперите.Не бих могъл да кажа конфигурацията за Roland G600.

Успех!

• 2 weeks later...
Отговорено

Здравейте на всички! Пак проблем, за н-ти път... В момента имам два модела при мен емулатори съвместими с Roland G600, всичко съм изпълнил както се вика по книга но G600 така и така не вижда файловете от виртуалните 100/1000 дискети. Ако някой има идея или притежава тайната да я сподели, пък ако е нужно се плаща, черпи и т.н.

Поздрави!

Отговорено

Така готово ето тук е решението на проблема при Roland G600

https://tastiere.wordpress.com/2014/07/22/sostituire-lunita-floppy-disk-di-roland-e-86-con-un-lettore-di-memorie-flash-usb/

с тази разлика че лентовия кабел трябва да се постави обратно на снимката! И готово!

• 3 months later...
Отговорено

Здравейте, закупих си USB емулатор за роланда,сложих го ,тръгна няма никакъв проблем.Инсталирах и програмата, с която ми го пратиха, но сега немога да разбера как се качват файловете.Пробвах както се качват на стандартна флашка (Copy-Paste).Първоначално клавира ги прочете, но после се прецака нещо.Показва ми unreadible data.Хайде ако някой знае моля да помогне.Благодаря!

• 1 month later...
Отговорено

здравейте и от мен и аз имам същия проблем. Купих си Roland G 600 всичко беше много добре до преди синът си да разбие флопито купих си флопи емолатор и не мога да го подкарам става една седмица лошото е че се намирам във Германия и няма много сервизи или подобно затова ако някой помогне ще съм много благодарен 

• 2 weeks later...
Отговорено

Ако още важи проблема за флопи емулатора,аз се оправих.Качваш си Virtual floppy format програмата ,след това форматираш флашката и като влезеш в програмата,избираш нея.И тук вече ти дава 100 папки в зависимост от това какъв е емулатора -Copy to floppy и избираш какво да качиш.НО флашката,(поне при мен беше така) трябва да е поне 8 GB.Иначе не става! Надявам се да съм бил полезен.