KeRRANGKid Публикувано Октомври 26, 2006 Публикувано Октомври 26, 2006 (Редактирано) Привет! Прииска ми се да си поиграя със "скоростния лост", който събира прах в кашона на китарата откак я купихме. Става дума за обикновен Squier Strat [с 22 прагчета, ако има значение] с фендерски тип тремоло бридж - под него има дупка с резба, в която, очевидно, трябва да завия whammy-то. нъл тъй. Въртя пръчицата по посока на часовниковата стрелка и стигам до светлия миг, в който нещото почва да се навива все по-трудно и по-трудно и бая ме дострашава за бриджа. За да не направя глупост, ще ми обясните ли как точно да си сложа тремолото? Редактирано Октомври 26, 2006 от KeRRANGKid Цитирай
PRIMO Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 ами навиваш го докрай да не е много стегнато и готово самото звучене се получава като го дърпаш кум тебе или го натискаш надолу, така се опъват струните - завиеш ли го веднъж не го въртиш повече. :violin: Цитирай
Telerig Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 Аз го завивам до край и връщам един оборот назад да се движи свободно...ако това ти върши работа. Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Октомври 26, 2006 Автор Отговорено Октомври 26, 2006 Значии.. Като усетя, че натяга здраво, го връщам назаде да сочи надолу към пода и то вече ще си бачка? Цитирай
chlen Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 Да, това е. Но имай предвид, че твойта ръчка най-вероятно само може да сваля, не и да вдига тона. При по-евтините модели е така. Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 Да, това е. Но имай предвид, че твойта ръчка най-вероятно само може да сваля, не и да вдига тона. При по-евтините модели е така. Е що за глупост е тва,тремолото е на "кантар" и бачка в 2-те посоки,е няма диапазон като флойд-роуз,но става. Цитирай
DYLGIQ Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 Да, това е. Но имай предвид, че твойта ръчка най-вероятно само може да сваля, не и да вдига тона. При по-евтините модели е така. Е що за глупост е тва,тремолото е на "кантар" и бачка в 2-те посоки,е няма диапазон като флойд-роуз,но става. На кантар е ако си регулирал пружините, или си махнал едната, иначе фендерското тремоло само сваля. @KeRRANGKid - Внимавай да не прецакаш резбата като навиваш, а най добре: тук Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 ми,естествено че ги регулираш,те за кво са.Ако само сваляш става едно разстройване.. Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 (Редактирано) чудно ми е защо хора, които не знаят пишат глупости само да объркат четящите? навий ръчката, докато леко затегне - после я върни 1 оборот. в зависимост от натягането може да я направиш да стои където я завъртиш или скед пускане да си увисне надолу пружините регулирай само ако тремолото не е водоравно и ти давам гаранция, че ще останеш разочарован от ефекта - ужасно разстройване Редактирано Октомври 27, 2006 от stratocaster Цитирай
RockoBG Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 Според мен защото въпросите, биват зададени по най-идиотския възможен начин. Освен това лостове и пружини се учат в 7-ми клас по физика. Освен това в разни издания на Фендър (включая и онлайн) е обяснено мега подробно как изобщо се сетъпва тоя тип китара - от ъгъла на закачане на струните към ключа, до притягането на винтовете, които държат тремолото. Като ей тази статийка Stratocaster® -- Adjustment and Care Същото важи за почти всички китари Освен това ако е водопроводчик (примерно) би ли пре*бал резбата? В крайна сметка нещата опират адо "Вал" и "Отвор" (Трудово обучение - 5-ти клас) Ако иска да му слага кълчища на тремолото К'во има да се обърка геният при навиването на един винт. Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Октомври 27, 2006 Автор Отговорено Октомври 27, 2006 Освен това, колкото и да искам, нова китара не мога да си позволя и едно е да четеш туториали, написани на почти академичен английски и съвсем друго е да поставиш проблема си пред човек, вече минал през този път, който да ти обясни простичко и директно стъпките на майчин език. Благодаря на примо, телериг цхлен и страт-а, които комай единствени спуснаха нещо конструктивно в тази проста темичка в arogant.org Цитирай
drizzt Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 ми аз си я бях навил ръчката една седмица след като си взех китарата и поизядох резбата... поне съм прост и не знаех тогава за ко иде реч иначе на мен поне за момента на ми трябва но все пак бива да я има и защо пък да не може да вдига тона? Цитирай
RockoBG Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 Значи образованието в БГ верно е западнало Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 искам да уточня - понеже сигурно криво са ме разбрали някои хора - изказванеот ми, че някои хора пишат глупости и бъркат останалите не се отнася за мнението, предишно на по-горното ми Цитирай
kazimbutt Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 KeRRANGKid, за да ти се върти по-мазно ръчката и да не ти се скапва резбата, можеш да й сложиш малко смазка (само че не грес или масло, а нещо на силиконова или тефлонова основа) преди да я навиеш. Цитирай
Recommended Posts