nplus Публикувано Октомври 23, 2006 Публикувано Октомври 23, 2006 (Редактирано) Ето снимки: Какво трябва да бъде направено задължително: - подмяна на електрониката с изключение на адапторите - ремонт на тремолото - нови прагчета - нови струни - нов капак за електрониката Какво може да бъде направено на по-късен етап: - нови адаптори - нова боя - нови ключове - ново тремоло И понеже досега съм свирил (и свиря) само на класическа китара имам няколко въпроса: Как да разбера дали адапторите са единични или двойни, тъй като са капсуловани? Как да ги свържа и кое е по-добре - два моно жака или един стерео? Ето и историята на китарата - купена е от някой преди години. После брат му я пребоядисва, добавя трети адаптор (който не беше свързан и смятам да махна) и я закача на една стена :green: След това баща ми я купува и почва да се подмята вкъщи. Някъде по етапите е счупена "ръчката" на тремолото и ще трябва да си намеря нова. Освен това не знам каква е китарата. Не ми се е налагало да купувам струни за ел. , защото не съм и свирил и ще ми трябва помощ и за това. Капакът за електрониката все ще го направя, а прагчета съм сменял и друг път. Мога и да запоявам, но все пак да попитам - какъв тинол използвате, че моят и без това е на свършване? И... от Габрово съм и понеже единствения магазин за музикални инструменти наскоро се превърна в магазин за дрехи :wow: :evil: ми е малко трудно намирането на части. Редактирано Октомври 23, 2006 от nplus Цитирай
vlex Отговорено Октомври 23, 2006 Отговорено Октомври 23, 2006 Азе скоро сам ще пускам тема в която ще отговоря на въпросите ти доста изчерпателно, но тъй като ми остава още известно количество работа да видим на какво мога да ти отговоря: 1. Какво искаш точно да подмениш по електрониката? (адаптерите 99% съм сигурен че ще се наложи да ги сменяш за някакъв по-сносен звук ) 2. Е те такова тремоло досега не съм виждал. Може ли още няколко снимки в близък план от всички страни. Предполагам че е някакъв вид соц-двупосочно тремоло, но малко ме озадачи вида му 3. 'Капака за електрониката' инако казано пикгарда можеш да замениш с почти всеки вид пластмаса. Тъй че пробвай смело стига да ти харесва на външен вид За адаптерите не мога да ти отговоря, но би ли ми обяснил какво е практическото приложение на 2 моно жака о_О Свириш си на нека и по едно време спираш за да си извадиш кабела и да го прехвърлиш на бриджа? Ако не друго ще си колоритен изпълнител Има за тази цел ключета за бленди, които определят сигнала от кои адаптери да отива към изхода Ако имаш път към софия имам едно от един стар бас кремона мога да ти го дам :read: Ми мисля че това е в общи линии. Успех Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 23, 2006 Отговорено Октомври 23, 2006 Адаптерите са ти единични. Ако искаш да се правиш на Били Шиин си сложи 2 моно букси. Той така има на свойте ямахи. за свръзването погледни темата за екранирането. Там има и схема. А схеми в нета бол... А за кое е по-добре: моно жака или 1 стерео това сам си прецени А защо не използваш стандартна схема на китара. Гледам имаш 3 потенциометъра. Направи ги 2та да са ти усилване и третият -тон. И с 1 моно изход. Цитирай
nplus Отговорено Октомври 23, 2006 Автор Отговорено Октомври 23, 2006 (Редактирано) @vlex: Засега ще оставя адаптерите, а всичко друго ще се наложи да бъде сменено, защото е счупено. Снимки на тремолото по-късно, а пикгарда не ме притеснява. И не, няма да местя кабела от единие на другия жак. Просто сега е свързано (или е било свързано) на два канала и затова питам кой кабел е по-разпространен 2*моно, 1*стерео или 1*моно. @Адаша a.k.a. Nikifena: Май да взема да я направя моно,а? :green: А пък за потенциометрите - тези са за смяна, изпочупени са им крачетата. Edit: Какви да потенциометри да купя? Редактирано Октомври 23, 2006 от nplus Цитирай
fluti Отговорено Октомври 23, 2006 Отговорено Октомври 23, 2006 То това - стерео-китара - трябва да е някаква соц. измишльотина - да сме модерни за времето си сложи и един моно жак и превключвател, както правят белите хора и готово. Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 23, 2006 Отговорено Октомври 23, 2006 Edit: Какви да потенциометри да купя? Ами 500 килоома ако няма логаритмични за усилването вземи линейни Цитирай
TONY Отговорено Октомври 23, 2006 Отговорено Октомври 23, 2006 виждал сьм скьпи капиталистически стерео китари например Карвин -уви не е соц измислица Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 23, 2006 Отговорено Октомври 23, 2006 Кой я е пребоядисал така,ако знаеш? Цитирай
nplus Отговорено Октомври 23, 2006 Автор Отговорено Октомври 23, 2006 Боята е от първия собственик. А за 500-те килоома е ясно, само не разбрах само за усилването ли трябват логаритмични или и за тона? И колко степенно копче да взема - изкл.,бридж,нек добре ли е или трябва да има и бридж+нек ? Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 23, 2006 Отговорено Октомври 23, 2006 ами по принцип се слагат линейни за тон и логаритмични за усилване, ама аз слагам навсякъде линейни... се тая А за какво ти е ключ, при условие, че имаш 2 адаптера и съответно 2 потенциометъра за усилването им ? Цитирай
Paldi Отговорено Октомври 23, 2006 Отговорено Октомври 23, 2006 Адаптерите са ти единични. Ако искаш да се правиш на Били Шиин си сложи 2 моно букси. Той така има на свойте ямахи. за свръзването погледни темата за екранирането. Там има и схема. А схеми в нета бол... А за кое е по-добре: моно жака или 1 стерео това сам си прецени А защо не използваш стандартна схема на китара. Гледам имаш 3 потенциометъра. Направи ги 2та да са ти усилване и третият -тон. И с 1 моно изход. а аз да попитам Никифена предполагам си видял че имам същата трошка от писанията ми из форума , та днеска за пореден път запойвах и разпойвах и я насрах тотално ,сега съм махнал всите жици и се чудя какво да правя , става въпрос за 2 двойни адаптера от китайски произход си взех от райзинг форса , и ги слагам на орфейката ,2 волумета и един тон както си написал , с 500 кОм потенциометри ,всикчко точно и екран уж съм правил но не е много работещ понеже правих дупки за тези адаптери и го съсипах ,доколкото знам не е нужен при наличието на хъмбъкери , ета вадеше ми шум при схемата дето Евтим ми даде в този пост и тази : http://img216.imageshack.us/my.php?image=orfeishemalt1.jpg и къде може да ми е грешката , дали в калпавото запойване или в това ,че я проверявам без да я сглобя за брума ??? дайте някоя схема за такова свързване с 2 волумета и 1 тон и 2 хъмбъкера , ще подчертая още един път ,че съм правил някакъв екран на китарата , благодарим мноу за атентионе Цитирай
Paldi Отговорено Октомври 23, 2006 Отговорено Октомври 23, 2006 опс , малко обърках темите ,но и тука става , ето я темата с другата схема ,която днес пробвах грубо и вадеше шум , http://forum.muzikant.org/index.php?showto...15entry173441 Цитирай
vlex Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Бе екрана и на хъмбъкерите помага Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Ето куп информация за китарите и връзването на адаптери и тн.. http://www.stewmac.com/freeinfo/ Цитирай
nplus Отговорено Октомври 24, 2006 Автор Отговорено Октомври 24, 2006 Я габровците да се изкажат къде мога да намеря женска 6,8 мм букса? В магазина на Бранска няма, магазина на пазара изчезна нанякъде (също помага и ако някой знае къде се е преместил). Някъде другаде? Цитирай
Recommended Posts