Jump to content
Българският форум за музиканти

nplus

новаци
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

nplus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Аха. Поне се разбрахме. Край с офтопика.
  2. Нямах предвид писане на шльокавица. Имах предвид, че не мога въобще да пиша латински букви. Един вид, всичко което пиша е на кирилица и не мога да пиша имена, например (затова и горе съм писал Бизон Метал на кирилица, а не както е името - на английски)
  3. То хубаво, ама в Габрово се намира само поксипол и евентуално капчица. Преди време мярнах Бизон Метал, ама... П.П. Защо не мога да пиша на латиница във форума?
  4. Пукна се (и после се счупи) едно парче от фингърборда. То е към 10х2 мм, точно преди нулевото прагче. Имам ли шанс да го залепя и с какво?
  5. В магазина за крепежни елементи на Николаевска, срещу ДСК гледа ли? Стори ми се, че имат. Не знам обаче какъв размер търсиш.
  6. Търся прагчета, но не от тези нарязаните, а има едни, които са под формата на едно голямо прагче (дълго) и за всяко отделно си отрязваш колкото ти трябва. Имах такова вкъщи и почнах да сменям всички прагчета на китарата, но няма да ми стигне за 3-4. И понеже старите са малко по-широки от новите, предпочитам да ги сменя всички. Някой да има идеи къде мога да намеря? Преди имаше в магазина на Николаевска, но сега собственикът работи само по поръчка и не знам колко време ще чакам да ми достави (ако въобще се навие).
  7. "Повреденият" адаптор в същност се оказа наред... Проблемът беше в една студена спойка (единствената, при която държах кабела с тъка - явно съм мръднал). Някакви препоръки какви струни да си взема?
  8. Целта ми не е да направя перфектна китара от тази, а просто някаква учебна, ако мога въобще да се изразя по този начин. Фингърбортдът изглежда добре и изключение на 5,7,12 и 17-та позиция, които трябва мако да бъдат изравнени, защото някой ги е боядисвал с четка :wow: и не са равни. Прагчетата са за смяна, но както вече казах - това не е проблем, и преди ми се е налагало. Грифът е прав, така че поне него няма да го пипам. Ключовете засега няма да ги сменям, това остава за по-къден етап. Относно адапторите - въпросът ми беше дали да взема единични или двойни и дали да се стремя към определена марка.
  9. Малък ъпдейт. Смених почти цялата електроника и открих, че нек адапторът не работи... Някакви препоръки към какво да се насоча? Също и препоръки за струни, какъв комплект да взема?
  10. nplus

    Усилвател

    Ясно. А каква е ползата тогава от отделен усилвател за китара спрямо неспециализираните?
  11. nplus

    Усилвател

    Колко канала по принцип са усилвателите за китари? Това "за китара" означава ли, че е само моно и може да се използва само за китара, а не и просто за слушане на музика, която е повече от едноканална?
  12. Според мен, ако се разминеш само с 2 настройвания ще си късметлия Поне аз не успявам.
  13. Тоя до глинените не ми е любимият магазин, ама... Не останаха ли други вече? Само на пазара продаваха хубави (външен вид) кабели. Иначе за тремолото си мислех и за екраниране, ама няма медно фолио...
  14. Я габровците да се изкажат къде мога да намеря женска 6,8 мм букса? В магазина на Бранска няма, магазина на пазара изчезна нанякъде (също помага и ако някой знае къде се е преместил). Някъде другаде?
  15. Боята е от първия собственик. А за 500-те килоома е ясно, само не разбрах само за усилването ли трябват логаритмични или и за тона? И колко степенно копче да взема - изкл.,бридж,нек добре ли е или трябва да има и бридж+нек ?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.