Jump to content
Българският форум за музиканти

Fishman Aura Sixteen - впечатления?


musicman

Recommended Posts

Всъшност мога да коментирам по-голямото му братче - Fishman Aura Spectrum DI

Много трудно намерих звук/бленда която да ми хареса. Това обаче далеч не зависи от качеството на процесора, а от трудното му и доста чуствително управление (визирам разширените настройки). Вероятно при Fishman Aura Sixteen, няма да имаш такъв "проблем".

Ако имаш нужда, не го мисли, това може би са едни  от най-добрите симулации, които съм срещал. Важно е да отбележа, че как и с какво е озвочена самата китарата, също много влиае на крайният резултат. При три различни китари се държа коренно различно.

Вроятно знаеш, а може би не, но продукти на Fishman в това число и Aura Sixteen, се предлагат в http://almar.bg/. , дали са в наличност, обаче не мога да кажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не бих ползвал подобно нещо, пък било то и Фишман. Имаш прекрасна акустарка - сега вземи си хубаво акустично кубе и приключваш с търсенето :) Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Да ама имам и още една дето не е от този клас и за нея питам. А питам за това първо защото е по-леко и ако може да се мине без кубе... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

И аз съм се нагледал на тези 2 машинки, но все ми се струва че да дам 500/700лв за емулация е малко неоправдано, при положение че това може да се постигне и софтуерно.

Друг въпрос е че такива алтернативи(софтуерни) почти не съществуват, а тези които ги има въобще са меко казано разочароващи.

И все пак мисля че този вариант е по-добър ако записваш на компютър и имаш добри монитори/саунд карта пред алтернативата да дадеш маса пари за да направиш микрофонен запис.

Някои има ли идея за друг добър вариант за записване с компютър на ел-акустик? Изпробвали ли сте нещо от рода на гореспоменатите джаджи в софтуерен вариянт?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен поне не ми е известен софтуер който да прави нещо подобно на Фишман Аурата. А пък и основно преимущество на Аурата е си е ДИ бокс освен всичко и е добър компромис, ако например на концерт не ти се мъкне кубе за акустична китара.

От това което успях да извадя като заключение след разцъкване на машинката в магазин, добавя нещо към звука, но не е точно "натуралния звук" който описват Фишман. Моя избор засега е да инвестирам в по-добър усилвател и може ми в акустичен предусилвател, без обаче моделираща функция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.