musicman Публикувано Юни 5, 2014 Публикувано Юни 5, 2014 Колеги, някой да е ползвал това нещо и да иска да сподели впеатления? Цитирай
ciriljhonson Отговорено Юни 5, 2014 Отговорено Юни 5, 2014 Всъшност мога да коментирам по-голямото му братче - Fishman Aura Spectrum DI Много трудно намерих звук/бленда която да ми хареса. Това обаче далеч не зависи от качеството на процесора, а от трудното му и доста чуствително управление (визирам разширените настройки). Вероятно при Fishman Aura Sixteen, няма да имаш такъв "проблем". Ако имаш нужда, не го мисли, това може би са едни от най-добрите симулации, които съм срещал. Важно е да отбележа, че как и с какво е озвочена самата китарата, също много влиае на крайният резултат. При три различни китари се държа коренно различно. Вроятно знаеш, а може би не, но продукти на Fishman в това число и Aura Sixteen, се предлагат в http://almar.bg/. , дали са в наличност, обаче не мога да кажа. 1 Цитирай
Jordan_J Отговорено Юни 5, 2014 Отговорено Юни 5, 2014 Аз не бих ползвал подобно нещо, пък било то и Фишман. Имаш прекрасна акустарка - сега вземи си хубаво акустично кубе и приключваш с търсенето Поздрави! 2 Цитирай
musicman Отговорено Юни 5, 2014 Автор Отговорено Юни 5, 2014 ^ Да ама имам и още една дето не е от този клас и за нея питам. А питам за това първо защото е по-леко и ако може да се мине без кубе... Цитирай
oneiroi Отговорено Юни 13, 2014 Отговорено Юни 13, 2014 И аз съм се нагледал на тези 2 машинки, но все ми се струва че да дам 500/700лв за емулация е малко неоправдано, при положение че това може да се постигне и софтуерно. Друг въпрос е че такива алтернативи(софтуерни) почти не съществуват, а тези които ги има въобще са меко казано разочароващи. И все пак мисля че този вариант е по-добър ако записваш на компютър и имаш добри монитори/саунд карта пред алтернативата да дадеш маса пари за да направиш микрофонен запис. Някои има ли идея за друг добър вариант за записване с компютър на ел-акустик? Изпробвали ли сте нещо от рода на гореспоменатите джаджи в софтуерен вариянт? Цитирай
PlamenM Отговорено Юни 14, 2014 Отговорено Юни 14, 2014 На мен поне не ми е известен софтуер който да прави нещо подобно на Фишман Аурата. А пък и основно преимущество на Аурата е си е ДИ бокс освен всичко и е добър компромис, ако например на концерт не ти се мъкне кубе за акустична китара. От това което успях да извадя като заключение след разцъкване на машинката в магазин, добавя нещо към звука, но не е точно "натуралния звук" който описват Фишман. Моя избор засега е да инвестирам в по-добър усилвател и може ми в акустичен предусилвател, без обаче моделираща функция. Цитирай
Recommended Posts