Jump to content
Българският форум за музиканти

Вдигане на екшъна


krasito

Recommended Posts

А възможно ли е това дрънчене да се получава, защото струните са по-дебели? Не знам с какви бях, но когато бях с тях го нямаше дрънченето. Сложих си нови струни(девятки) и започна дрънченето само на 6та струна?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Краси, ще ми се да ти спестя гнева на по-напредналите в този форум като ти посоча няколко основни теми, които трябва да изчетеш от корица до корица дето се вика. Липсват ти основни познания, а хората тук са се постарали да ги синтезират, за да помагат на начинаещи като теб. Моля те бъди разумен и изчети всичко, сигурен съм че повечето ти въпроси ще отпаднат: 

 

http://forum.muzikant.org/topic/71080-eioidhiaoeeiiia-oaaia-ca-dhacaeaae-eeoadha/

 

http://forum.muzikant.org/topic/152022-%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D0%B5-setup-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F/

 

+ още доста теми за устройство на китара и сетъп от хора като Evtim Djerekarov. Всичко е изговорено многократно и търсачката работи перфектно

. Като научиш основните термини и ситуации ще ти е доста по-лесно да си намираш сам информацията, а такава повярвай ми има с тонове в интернет.

 

Успех!

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А възможно ли е модераторите да тръкнат такава тема..май не..,

след като Кирил е обяснил и показал  нагледно нещата,като за малоумници,които не могат да включат за какво са седлата и инбусите там,следващ въпрос е някаква форма на кретения май,

Се едно да питаш как да си избършеш г@зо..,

в тоя форум се вихри напоследък някаква невиждана простотия и готованство,чак се чудя как знаещи хора си дават труд да обяснявт неща,които са елементарни..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

:offtopic-001: ^ Всичко това идва от там, че вече не карат младите да четат и да мислят, а да зубрят, и да чакат всичко да им е сдъвкано и изплюто, а както съм казвал това е гадно на вкус!

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с казаното дотук - само да добавя за нуждите на младежа, че 9ките (9-42) са общо взето тънки и меки струни - съответно са по-лигавки и повечко дрънчат от 10-46, например (поне според мен). Най-вероятно не си бил с по-тънки при покупката - никой производител не слага по-тънки, най-често слагат 9-42. Струните, с които си я купил, вероятно са били стари - съответно по-глухи - като си сложил новите струни се е раздрънчала. Така, че или нагласяй от седлата, както ти е описано по-горе или пробвай с 10-46 (като компромис може с 9-46) Съответно пак ще трябва да нагласяш от седлата - операцията е неизбежна - най-общо китарата трябва да се интонира добре, като не са само седлата, има най-различни възможности за корекции - имаш варианта да прочетеш в нета как се прави (вкл. в you tube да погледаш клипове) или да я занесеш на лютиер да ти я нагласи. Зле интонираната китара свири лошо (невярна е, дрънчи, бръжди и т.н.) дори когато самата китара си е хубава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.