Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, понеже съм новак във форума, имам един въпрос, на който бих се радвал да получа отговор:
Нека по-запознатите, който са били в магазина на завод Кремона да споделят как ви се видяха китарите, от колко лева започват цените и за колко горе-долу може да се купи една сносна китара за начинаещ?

Отговорено

От 250-280 левчета нагоре тръгват, като дори най-евтините модели са с капак от масивна дървесина. Като прехвърлиш няколко китари в завода, ще си намериш добра бройка.

Отговорено

Включвам се и аз в темата. А някой знае ли дали са близки до тези от сайта цените в завода и има ли достатъчно в наличност, за откриване на правилната бройка? Ако някой скоро е ходил, нека сподели мнение. :)

Отговорено

^sikofit

най- ниския им клас е около 300лв и характеристиките са като за ПРЕКАЛЕНО СНОСНА китара като за НАЧИНАЕЩ .....

не вярвам Начинаещ да може да си избере сам(а) китара освен по цвят !!!

П.П.  нека да не изпадаме в крайни случай като " 'найсе см екшън" и т.н.

Отговорено

badValue, съгласен съм с теб на 100%, но ще има кой да ми даде професионално мнение :)

И друг въпроса, какво мислите за класическите китари на Camerton? 

Отговорено

В момента Кремона продават в България на 70% от цената например в Америка - тоест за първи и единствен път май ние сме на далавера. Дори и ниските модели за под 300 лв са си съвсем истински инструменти ( за разлика от Стаг и Киркланд - китайска мебел) и са подходящи за начинаещи. Следващия клас за около 400 лв получавате царга от масив и чудесно изработен инструмент. Аз лично планирам закупуване на фламенко модел от тях, за който във фламенко форумите има не лоши отзиви ( е, няма сравнение с Конте , но)

Силно препоръчвам

Отговорено

В интерес на истината , аз лично не мога да се оплача от отношението на Кремона към нашия пазар. Дори и да приемем че за българския пазар отиват по долнокачествените китари ( а аз лично съм пробвал Кремони в щатите и не мисля че се различават от тези тука) пак цената там в долари, е тук в лева ( че и по малко).

Така че само може да съжаляваме че Кремона не правят и други инструменти ( а класическата им серия вече е доста сериозна, имат над 30-40 модела)....защото се очертават като много приятен малък производител на читави нисък и среден клас инструменти на много конкурентни цени. И това не е само мое мнение а и на доста хора по форуми за фламенко и класическа китара извън България.

Отговорено

Инструментите са читави, няма спор но можеше да отворят един магазин в София :)

Преди можеше да си купиш Кремона от всеки магазин.

Отговорено

Прав си, могат да имат по добро представяне в София, в Динакорд има само 3-4 модела налично. Но пък и музикалните магазини следва да се усетят..след като на 42 улица в Ню Йорк продават Кремона ( и друг път съм го казвал , но - единствената българска марка, която съм видял в Америка), би следвало да може и тук...

А пазарът е малък, но след като св внасят класическите модели на Ибанец и Фендер ( който не са нищо особено) на подобни цени , сигурно може и нашто родно производство( почти не ми се случва да кажа " купувайте българското", ама в случая си е факт)

п.с нямам нищо общо с Кремона, освен че притежавам техни инструменти :)

Отговорено

Ами то е малко оффтопик, но на мен не ми е известно друг известен музикант ( а Луло си е име в стила си ) да е поръчал инструмент някъде в България - говорим за все пак серийни инструменти ...