JacksonSoloist Отговорено Май 9, 2014 Отговорено Май 9, 2014 (Редактирано) Да разбирам ли, че в София няма от къде да се купи такова нещо? Дайнакорд, Икономов или Телесаунд ? Другия вариант поръчка от Томан през Дайнакорд. Замислям се да си взема и аз такава джаджа. Определено за тапинга през струна и на всички струни помага много. На една и две струни свиря чисто, но примерно, ако има String Skipping, адски трудно е да е чисто и тия джаджи трябва да помагат много. Малко или много това се явява шорткът и чиитйнг, и ако трябва да сме честни трябва да се свири без такива неща, за да ти бъди перфектна техниката, а не да се заблуждаваме и да свиква мускулната памет с "лесното". Определено състейна ми е много важен. Любопитно ми е да видя именно при бързо свирене на една струна как ще се представя, защото нещо забелязвам леки шумуве, които ме дразнят при опредлени пасажи на първа струна, въпреки че наблюдавам техниката си и се опитвам максимално да се заглушава и да е чисто. Аз съм на принципа по-добре по-бавно и чисто, отколкото бързо и слопи. Но определено при тапинг най-би било полезно и там най-вече виждам предназначението на джаджата. Редактирано Май 9, 2014 от JacksonSoloist Цитирай
musicman Отговорено Май 9, 2014 Отговорено Май 9, 2014 Томан продават по 3 броя еднакви за 25Е. А от щатите си купуваш 3 различни за 25$. Нямам представа защо така правят от Томан. В България също не съм ги виждал. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Май 9, 2014 Автор Отговорено Май 9, 2014 ^^Абсолютно прав си за чийтинга, за това при упражнения без него, а на живо или записи можеш да си позволиш да го сложиш Иначе за наличности musicman ти каза как стоят нещата, аз се надявах от томан да стане, но цените им са много по-високи и нямат баш най-изгодния пакет. Ще им драсна един мейл тези дни да ги питам дали няма да направят нещо по въпроса, но дори да направят пак ще е 25 евро и при положение че за 29$ + 6,50$ доставка ти идват за 1-2 седмици от официалния сайт е по-добре от там. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Май 11, 2014 Автор Отговорено Май 11, 2014 Нова цена в thomann - 28E http://www.thomann.de/gb/search_dir.html?sw=gruvgear&bn=&gk= Цитирай
anomandrus Отговорено Май 11, 2014 Отговорено Май 11, 2014 Те и на мен от Щатите ми стъпиха на толкова. Paypal цакат и в момента не мога да се сетя дали имаше и някаква доставка... Но за мен беше важно комплектът да е за 6, 7 и 8 струнна китара. Пуснах мухата в Телесаунд да поръчат. Ще видим... 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Май 11, 2014 Автор Отговорено Май 11, 2014 (Редактирано) А дано, мен ми стъпаха на 56лв общо с доставката - Sampler Pack, за седмица по пощата, ама може и да съм уцелил момент в който изпращат икономичните пратки. Но, като гледам най-вероятно на някой етап ще е добре да се вземе поне още един pack, изглеждат податлви на разнищване и накъсване. Редактирано Май 11, 2014 от G.Varbanov Цитирай
Trysth Отговорено Май 11, 2014 Отговорено Май 11, 2014 Ай сиктир ве, 20 кинта за такава шитня. На мен лично ми се струват много. Нека чичо Стъмпи да помисли все пак, де, може да си променя мнението 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Май 11, 2014 Автор Отговорено Май 11, 2014 (Редактирано) Около 15лв излиза като махнеш доставката и си струва всеки лев :> При всяко положение ще е по-добре от колкото в томан. Редактирано Май 11, 2014 от G.Varbanov Цитирай
G.Varbanov Отговорено Юни 28, 2014 Автор Отговорено Юни 28, 2014 Добре че са изкарали XL размер, защото Large, който се води за 6 струнен бас едва пасва на 5 с доста опъване :> Цитирай
Wulferin Отговорено Януари 2, 2015 Отговорено Януари 2, 2015 Идеята на качването на fretwrap-a/ластик/шал/чорап по-нагоре по грифа е че се заглушават струните като цяло, а не само зад нъта и тва е доста полезно ако свириш с висок гейн. Работите излизат по-чисто. Аз лично използвам тая врътка ако ми се налага да sweep-вам, тъй като не съм се научил да заглушавам както трябва и sweep-овете не излизат достатъчно чисто. Само целия филм на тва нещо както аз го правя е да не става обертон, а ако удариш свободна струна да излиза ghost note(учил съм се от gp5). Цитирай
JacksonSoloist Отговорено Януари 17, 2015 Отговорено Януари 17, 2015 (Редактирано) Единственото за мен специално предназначение е при много гейн и Тapping със String Skipping, и при свирене на първа струна рънове alternate picking. Местя си ъгъла на ръката заглушавам и все на моменти чувам едно звънливо гадно звуче като тръгвам от 24-то прагче посока към първо и между 13 и 6-7-мо го чувам. Не знам прекалено ли съм педантичен, това неизбежно ли е, праговете са за смяна ли(което няма да ме изненада, пиля 2г., но се подравняваха веднъж), не знам. Иначе всичко друго ми е чисто. Колега, не знам sweep-а как и от колко време се упражняваш, но си трябяа бая упражнения и анализ на двете ръце и синхронизация. Заглушаването идва най-вече от дясната ръка, като трябва да е съвсем леко на повърхността на струните и лявата ръка като сменя струна дясната вднага заглушава горната. При високи скорости това е автоматизирано и общо взето от много свирене го правиш на автопилот, както си се учил в ранните си месеци и години. Има видеа в ютууб и то много добри, предполагам си гледал? Та някой ден дано и по тукашните магазини има и може да купя да пробвам тези джаджи. Все пак, ако имате информция текуща или за в бъдеще мернете било в Икономов, Дайнакорд, Телесаунд или други, свиркайте . Редактирано Януари 17, 2015 от JacksonSoloist Цитирай
Recommended Posts