Jump to content
Българският форум за музиканти

Китари Матон и Тейлор в България


Recommended Posts

Някой знае ли нещо,относно къде мога лично да пробвам голямо количество Матон и Тейлор
китари? До колкото знам,Матон са най-добрите за свирене на живо,а Тейлор за акустично,но както с всеки инструмент

е най-добре да бъде пробван от първа ръка,само че не съм сигурен къде мога да намеря магазини, които са добре оборудвани.Възможно е в София да се намерят някои добри магазичета,благодаря.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха :) И аз искам да има, ама няма. Така, като гледам повече си чел в (един или повече) интернет форуми, отколкото да знаеш, но Maton са австралийски китари и по принцип наличността им извън Австралия е доста слаба. Тейлър са относително масова марка и в по-добрите немски/френски/английски и други европейски магазини са налични за проба.

Иначе и за двете - чак пък най-добри.

Мaton са популяризирани от (св. св. и преп.) Томи Еманюел, и имат много добра система на озвучаване, но такива има и при други марки. Като инструмент не представляват нищо особено.

Има стотици клипчета снимани с телефон, на които Томи с някое Такамине (на фен) от 500 долара, звучи също толкова добре, колкото с Матон (и AER усилвател - който има доста съществена роля в уравнението :) ).

А Тейлър пък да са най-добри акустично? Да кажем, че просто са предпочитани от някой, както други предпочитат Martin, Larrivee, Lowden, Collings, Santa Cruz, Petros, Ryan, Beneteau, Traugott, Somogyi, Matsuda и много други вариращи от 2К до 50K USD, а и много други, които вероятно не си чувал (както предполагам и от тези също).

 

А лично бих посъветвал, ако човек не е много уверен в това, което иска да направи, една кратка визита до UK и да мине през няколко магазина, преди съществена инвестиция в акустичен инструмент, освен ако не може да си позволи да я направи без да е пипал инструмента.

 

Иначе Тейлър имат консистентно производство и качество, така че ако имаш представа от техните инструменти (което както разбирам не е съвсем точно така), може да се поръча и онлайн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се прехласвай по Мейтън(Maton)толкова,още повече да изписваш.Пробвал съм ги често в Jam(магазин в Стокхолм).Голямо разочарование почти в всички модели.Свиря над 30 години китара и познавам добре почти всички наложени марки акустични китари.Едно време имах голями очаквавия за тази марка именно заради Т.Емануел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мейтън се ползват предимно на живо, защото ползващите ги звезди предпочитат да не съсипват по турнета китари за по $10-15 000...

Просто прилично изработени и звучащи китари, нищо особено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря,за мненията..от тези в саита мога да си позволя само мини матона,така че това не е добре,(това с матон китарите,така или иначе,беше доста амбициозна цел)иначе са ми известни горепосочените марки като мартин и тн.,(това за такаминито за 500 долара ще го имам в предвид със сигурност),само че биуджета ми много трудно ще позволи патуване до Англиа(но кои зне мове и да се случи)причината да искам матон е иманно защото съм чувал за техният адаптер(матон ми беше препоручан всущност от един не чак толкова прочут като Т.Е. китарист Адам Рафърти след като му пратих имеил по йутуб,но маи едно такамини ще бъде наи добре имаики ж предвид че ми трябва основно за озвучени ситуации,и честно казано моят 6 годишен стаг за 160 лв може да звучи доста на ниво,ако се постарая де,но причината да се спра конкретно на теилор е че ми се струва че за 1300 лв мога да  си купя доста качествена китара и за озвучени и за акустични ситуации(Въпреки че може и да не е идеален озвучено),мисля че матрин и подобни не правят чак толкова добри китари на тези цени,но реално това което ме интересува са така по добрите музикални магазинчета в софия за да мога да пробвам защото свиря от 13(сега съм на 19)и даже не съм пипвал мартин.
Благодаря отново за мненията и ако някои знае коде мога да хвана някоя яка кухарка-супер защото мисля,че вече искам нещо по траино и по качествено.:)
ще направя малко по подробен пост относно каква е ситуацията ми...дано този не беше твъде дълъг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако си от София, задължително иди в Икономов и чуй Ibanez AW3000 струва 1220лв (или нещо такова) има лакирана и не лакирана версия, лакираната звучеше убийствено, вчера с един приятел пообиколихме :)

 

едит: ето какво представлява като спецификации http://www.ibanezguitarcentre.com.au/Ibanez-Acoustic-Guitar-AW3000CE-687.aspx

Редактирано от M17cH
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.