Jump to content
Българският форум за музиканти

Странен Въпрос


Spoocter

Recommended Posts

Абсолютно нищо,но признавам ,че не мога да обясня защо,а и дано съм разбрал правилно да ползваш диста за ефект към микрофона нали???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има си специални ефекти за микрофон. Не мога да те ориентирам къде можеш да намериш, но мик с дистър би трябвало да се получи какафония и нищо да не излезе. В смисъл такъв - не би трябвало да може да се използва иначе че ще се получат звуци - уха... ще се получат.. :blink: Един познат китарист ми го беше разказвал, че ставало дъндания и за нисхто не ставало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На микрофона му е много слабичък сигнала за да захрани линейния вход на камиончето. Може да се включи(ако смяташ за необходимо да правиш глупости) микрофона в микрофонен предусилвател, и от линейния изход на предусилвателя - в камиончето.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има си специални ефекти за микрофон. Не мога да те ориентирам къде можеш да намериш, но мик с дистър би трябвало да се получи какафония и нищо да не излезе. В смисъл такъв - не би трябвало да може да се използва иначе че ще се получат звуци - уха... ще се получат.. :) Един познат китарист ми го беше разказвал, че ставало дъндания и за нисхто не ставало.

/офф

:) ние едно време лъжехме нашия вокал, че сме видели микрофон за 700 $, дето само си отваряш устата и сам си пее....

 

/он

 

включвали сме микрофон в дистер и наистина нищо не става.... не се чуваше нищо при нас....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз понеже вече имам микрофони и миксер ще пробвам да включа един ТюбСкриймър в АУХ-а и ще тествам довечера! :green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е доста използван ефект за много вокалисти - Мерилин Менсън, Трент Резнър, Мейнърд от Туул, Чино Морено от дефтоунс и много много други използват дисторшъна като ефект към гласа...естествено зависи как е записан как е смесен и с какви микрофони и какви точно ефекти. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз съм чувал ефекта,с един дист от ония едновремешните българските.Кърти мифки.аа микрофона беше някъв обикновен..май от автобус(дету шофьорчето обявява коя е следващата спирка) :rolleyes: Ефекта си е дисторжънски ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитайте следното: в един канал на смесителя микрофона, за чист, нормален звук; от direct out на този канал в line in на съседния. В insert на втория - -ефекта. Сега вече може да се експериментира с всички възможни варианти от само чист звук до само изкривен, с плавно преливане между двата, като нивата се контролират с фейдърите. Ако има phase бутони, също могат да влезнат в употреба, а различните тон-корекции и панорамата са задължителни. Естествено това може да се прави с всички ефекти.

Този вариант го бях чел преди 20-25 години в документите на audio&design (recording) ltd, които правеха системата Scamp, и прословутите F300, F360. Tам примера беше с компресор/лимитер във втория канал, за запис на вокал и на барабани.

Дано тази информация ви даде инспирация за експерименти.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.