Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Абсолютно нищо,но признавам ,че не мога да обясня защо,а и дано съм разбрал правилно да ползваш диста за ефект към микрофона нали???

Отговорено

Има си специални ефекти за микрофон. Не мога да те ориентирам къде можеш да намериш, но мик с дистър би трябвало да се получи какафония и нищо да не излезе. В смисъл такъв - не би трябвало да може да се използва иначе че ще се получат звуци - уха... ще се получат.. :blink: Един познат китарист ми го беше разказвал, че ставало дъндания и за нисхто не ставало.

Отговорено (Редактирано)

На микрофона му е много слабичък сигнала за да захрани линейния вход на камиончето. Може да се включи(ако смяташ за необходимо да правиш глупости) микрофона в микрофонен предусилвател, и от линейния изход на предусилвателя - в камиончето.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
Има си специални ефекти за микрофон. Не мога да те ориентирам къде можеш да намериш, но мик с дистър би трябвало да се получи какафония и нищо да не излезе. В смисъл такъв - не би трябвало да може да се използва иначе че ще се получат звуци - уха... ще се получат.. :) Един познат китарист ми го беше разказвал, че ставало дъндания и за нисхто не ставало.

/офф

:) ние едно време лъжехме нашия вокал, че сме видели микрофон за 700 $, дето само си отваряш устата и сам си пее....

/он

включвали сме микрофон в дистер и наистина нищо не става.... не се чуваше нищо при нас....

Отговорено

Това е доста използван ефект за много вокалисти - Мерилин Менсън, Трент Резнър, Мейнърд от Туул, Чино Морено от дефтоунс и много много други използват дисторшъна като ефект към гласа...естествено зависи как е записан как е смесен и с какви микрофони и какви точно ефекти. :)

Отговорено

и аз съм чувал ефекта,с един дист от ония едновремешните българските.Кърти мифки.аа микрофона беше някъв обикновен..май от автобус(дету шофьорчето обявява коя е следващата спирка) :rolleyes: Ефекта си е дисторжънски ;)

Отговорено

Опитайте следното: в един канал на смесителя микрофона, за чист, нормален звук; от direct out на този канал в line in на съседния. В insert на втория - -ефекта. Сега вече може да се експериментира с всички възможни варианти от само чист звук до само изкривен, с плавно преливане между двата, като нивата се контролират с фейдърите. Ако има phase бутони, също могат да влезнат в употреба, а различните тон-корекции и панорамата са задължителни. Естествено това може да се прави с всички ефекти.

Този вариант го бях чел преди 20-25 години в документите на audio&design (recording) ltd, които правеха системата Scamp, и прословутите F300, F360. Tам примера беше с компресор/лимитер във втория канал, за запис на вокал и на барабани.

Дано тази информация ви даде инспирация за експерименти.

Успех!