iashor Публикувано Февруари 4, 2005 Share Публикувано Февруари 4, 2005 http://www.netzmarkt.de/thomann/sovtek_roe...r_prodinfo.html еи тия ми се струват евтини4ки.. да знаете някой да внася такива 4удеса и къде може да се поогледа.. мен конкретно ме интересуват EL84 и ECC83 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Февруари 4, 2005 Share Отговорено Февруари 4, 2005 Аз поне (с изключение в некой магазини за електронни чаркове по единична бройка) не съм виждал в БГ. Е те тук http://www.thetubestore.com/ има доста голям избор и описание на различните видове и "марки" лампи. Са реално погледнато основната част от лампите по света се произвеждат на 3-4 места - Русия, Китай, Чехия, Югославия. Марките от друга страна са доста повече - но разлика определено има даже и в един завод да са прозиведени. Явно има разлика в спецификациите например. п.с. Един луек съвет - избягвай Совтек Тези лампи, които на мен ми харесват са: Крайни лампи от типа на ЕЛ84 и ЕЛ34 са добри много Светлана и JJ, предусилвателни ЕЦЦ83 (12АХ7) на Електрохармоникс или JJ (Тесла демек). Югославските Ei предусилватлени са много много добри за хай-гейн приложения, лошото е че трябва да нацелиш добра партида иначе са мноо шумни и "микрофонни". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Февруари 4, 2005 Share Отговорено Февруари 4, 2005 провери на ул. Поп Богомил в началото от Мариа Луиза има 2 магазина за електроника. Има и 1 магазин ТАНКО, пада се по улицата която минава покрай халите и пресича Аариа Лузиа, по която минават трамваи, като вървиш към чешмите продължаваш направо на 200 метра някъде по-натам се пада от ляво този ТАНКО. Та там се сещам за лампи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iashor Отговорено Февруари 4, 2005 Автор Share Отговорено Февруари 4, 2005 Благомерси за инфото! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Февруари 4, 2005 Share Отговорено Февруари 4, 2005 man в магазинчето в 1 блок на техническия университет има EL34 2 vida i май имаше ecc83 . EL34 гледах едните са светлана другите елетрохармоникс и двата вида са руски. 32 или 34 лв бяха парчето иначе ако намериш ЕL 84 обади се и аз търся такива. Ти да не се занимаваш с DIY лампови машини? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wolfgang Отговорено Февруари 4, 2005 Share Отговорено Февруари 4, 2005 аз пазарувам лампи от Боб (Eurotubes) Той предлага тествани и калибрирани (вкл. чифтове и квартети) с марката JJ (бившите заводи на Тесла). Скоро ще си поръчвам от него 2 квартета EL84 грейд #36. Ако някой желае мога да го включа в моята поръчка. На Поп Богомил гледат странно ако поискаш калибриран чифт или квартет :-)) А цената на 1 лампа е колкото на 2 от щатите вкл. шипинга. Не се хабете да търсите по магазините за електроника - няма да намерите Мулард, а предимно руски и вероятно предимно употребявани - свалени от някаква техника и работили неизвестен брой часове. А NOS лампите си струват само ако са Мулард или Телефункен - даже и употребявани ECC8x да намерите - взимайте и бягайте! В момента освен в Чехия лампи се правят и в Русия и май от скоро отвориха пак завод в Китай (това вероятно е само слух). Югославия не прави такива откакто НАТО бомбандира завода им. Гореспоменатите Електрохармоникс (търговска марка на Совтек) 12AX7 (ECC83) са доста добри за хай гейн приложениия - дават драйв богат на хармониции в областта на високите честоти. От този тип лампи имам известен запас от разнооразни производители и като цяло предпочитам JJ за чист канал и драйвери и Philips JAN NOS за кривоч. Китайските ми също са доста транспарантни и балансирани (за чист канал с много хеуруум или драйвер), но са подбирани и преетикирани от Меса Буги, затова вероятно и вероятно са толкова добри. Peavey от поне 5-6 години слагат Совтек, защото дават доста консистентно качество на партидите. Меса, както споменахме купуват партиди, тестват и преетикират. Groove Tubes и останалата маса марки предлагащи нови шишета (но не NOS) също преетикират - защото действащите заводи на света се броят на пръстите на 1 ръка. Светлана, Совтек и JJ са единствените потвърдено действащи заводи за вакуумни тръбички и шишенца към днешна дата :-)) офтопик: Да отворим един тред за DIY / Homebrew amps :-) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Февруари 4, 2005 Share Отговорено Февруари 4, 2005 (Редактирано) аз пазарувам лампи от Боб (Eurotubes) He's da man За Югославия мисля, че завода си го възстановиха или поне се продават ламби с техния знак, може и да са стари запаси. Лично аз съм твърде доволен за хай-гейн ламби от тях. Много добър състейн, нисък шум и микрофонии (ако нацелиш партида, както споменах). А от Светлана ЕЛ34 за Маршали специално (освен ако не е с КТ или 5881) по-добри не съм чувал, наистина страхотни. хм...на мен ми се намираха Siemens NOS ECC83 (е и 4 ЕЛ34 пак Сименс - ама отдавна издухани)...верно си е уникална работа за съжаление доста скъпичко удоволствие, ако искаш да снабдиш с каквито и да е НОС. Китайските не ми 'аресват. Твърде много високи и неконсистенти пък ми е мойто впечатление от тях. Така е за Електрохармоникс, обаче все пак избягвай Совтек и гледай да пише EH Marshall-ката доде със Совтек и мислех да го продавам, докато не ги смених с ЕН/Светлана съответно. Сякаш друг усилвател егати... JJ EL34 са в другата "машина" - matched quartet - и също съм много доволен. "Чисти" и "топли" лампи. Редактирано Февруари 4, 2005 от synchu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wolfgang Отговорено Февруари 4, 2005 Share Отговорено Февруари 4, 2005 аз пазарувам лампи от Боб (Eurotubes) He's da man За Югославия мисля, че завода си го възстановиха или поне се продават ламби с техния знак, може и да са стари запаси. Лично аз съм твърде доволен за хай-гейн ламби от тях. Много добър състейн, нисък шум и микрофонии (ако нацелиш партида, както споменах). сърбите са правили много "музикални" шишета, но с много неконсистентно качество. основен проблем - микрофонни. обаче намериш ли екземпляр без грешки - екстра е. поне така пише из уеба :-) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Февруари 4, 2005 Share Отговорено Февруари 4, 2005 аз пазарувам лампи от Боб (Eurotubes) He's da man За Югославия мисля, че завода си го възстановиха или поне се продават ламби с техния знак, може и да са стари запаси. Лично аз съм твърде доволен за хай-гейн ламби от тях. Много добър състейн, нисък шум и микрофонии (ако нацелиш партида, както споменах). сърбите са правили много "музикални" шишета, но с много неконсистентно качество. основен проблем - микрофонни. обаче намериш ли екземпляр без грешки - екстра е. поне така пише из уеба :-) Toшно така Все пак, ако типовете по сайтовете, които продават, декларират, че ги проверяват шанса да попаднеш на скапана е твърде малък ( в противоречие на писанията в нета ). Сега малко вероятно е навсякъде да ги проверяват, всичките стотици или хиляди лампи, които са им в наличност вероятно, но аз си бях купувал от един немски сайт преди две години 6 парчета югославски Ei, предусилвателни, 12АХ7 и всичките бяха много добри. За съжаление преди няколко месеца реших да си взема едни други пак от там, ама ниц, бяха го закрили, че и тънкана беше. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wolfgang Отговорено Февруари 4, 2005 Share Отговорено Февруари 4, 2005 .....но аз си бях купувал от един немски сайт преди две години 6 парчета югославски Ei, предусилвателни, 12АХ7 и всичките бяха много добри. За съжаление преди няколко месеца реших да си взема едни други пак от там, ама ниц, бяха го закрили, че и тънкана беше. тюх, язък имам желание да изпробвам сръбското творение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 4, 2005 Share Отговорено Февруари 4, 2005 ...EL34 гледах едните са светлана другите елетрохармоникс и двата вида са руски. 32 или 34 лв бяха парчето ... Толкова ли вървят по принцип??? Щото на мен множко ми се вижда това - преди време бях вземал две EL 34 на Tesla в комплект - много добри се оказаха - нови, двете за 20лв. Само че магазинчето го закриха скоро след това, да не би затова да са продавали на безценица? :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Февруари 4, 2005 Share Отговорено Февруари 4, 2005 ...EL34 гледах едните са светлана другите елетрохармоникс и двата вида са руски. 32 или 34 лв бяха парчето ... Толкова ли вървят по принцип??? Щото на мен множко ми се вижда това - преди време бях вземал две EL 34 на Tesla в комплект - много добри се оказаха - нови, двете за 20лв. Само че магазинчето го закриха скоро след това, да не би затова да са продавали на безценица? :think: Изключително евтино и на безценица... Сметай го за голяма далавера Нормално са поне по 15-20 Евро на парче Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 4, 2005 Share Отговорено Февруари 4, 2005 Да бех взел още 1-2 чифта тогава, ама късно... Сега си ги пазя като сувенир, щото усилвателят се затри и потурчи някъде... Но по принцип в Пловдив всичко е възможно. Ако изпадне някой Jem за 200лв ще се обадя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
circles Отговорено Февруари 5, 2005 Share Отговорено Февруари 5, 2005 Много полезна тема! Аз в момента търся EL34... много шум се вдига и им се скъсява живота Ама много цифра бе... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iashor Отговорено Февруари 7, 2005 Автор Share Отговорено Февруари 7, 2005 аз пазарувам лампи от Боб (Eurotubes) Ама моля, ви, къде е това? Да погледнем, да видим, тва онова, нали..малко да се ориентираме.. Много ще е полезно :green: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts