soundcare Публикувано Април 23, 2014 Публикувано Април 23, 2014 Кой е по-добрият вариянт да се свърже миди контролер с компютър - през USB кабел или с 5пинов миди кабел през саунд картата? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 24, 2014 Отговорено Април 24, 2014 Аз като пробвах беше все тъя. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 24, 2014 Отговорено Април 24, 2014 Ако е едно MIDI устройство наистина е все тая. В зависимост от контролера обаче може да е по-удобно да се ползва USB защото то предлага и захранване ("съвременните" MIDI контролери им трябват захранващ блок ако искаш да ги ползваш с DIN конектора).. 1 Цитирай
dontwarrior Отговорено Април 25, 2014 Отговорено Април 25, 2014 (Редактирано) Имам мастър киборд, който беше свързан през USB към компютъра и от миди интерфейса на саундкартата изпраща миди сигнали към един саунд модул. Забелязах че Cubase ми заби няколко пъти докато препращаше сигнал към модула (симултанно записвайки около 8 писти аудио) и сега вече изкарвам миди сигнал от киборда директно от миди изхода, а записвам миди сигнал в компютъра като го сплитвам от миди изхода на киборда. Малко трудно е после веднага да се просвири записаната миди информация защото миди входа на модула е зает, но оттогава няма крашове, а и аз преслушвам записаното аудио. Може би се дължи на проблем в системата ми, но USB буса не е зает с аудио запис (записвам през FW), там има само KVM суич, екстра мишка и връзка към семплер за трансфер на файлове. Странно е че сега USB връзката от мастър киборда към PCто се ползва от microkorg xl синт, и като миди интерфейс, и за по разширен editor без никакви проблеми. Не мога да си го обясня, но не смятам и да дълбая. Този 8 bit протокол (миди) си е направо древен в днешните компютри, въпреки че на теория би трябвало да работи. Може и да преинсталирам драйвери в близко бъдеще и ако го направя ще пиша за резултати, засега заобиколих проблема, ще опитам скоро да вкарам миди сигнала на мастър киборда към миди входа на корга и да го препратя през същата USB връзка към PCто и модула, но ще го направя в тестова ситуация, защото не ми се търси аудио от пуула за да сглобя записаното (който му е крашвал компютър по време на запис ще ме разбере) Редактирано Април 25, 2014 от dontwarrior Цитирай
мегатон Отговорено Септември 18, 2014 Отговорено Септември 18, 2014 С 5 пинов миди кабел през саунд картата Цитирай
Recommended Posts