cultureSHOCk Отговорено Октомври 21, 2006 Отговорено Октомври 21, 2006 Важното е да свирим в името на музиката и да се наслаждаваме!Хората сами ще кажят дали им харесва или не!!!
kitaratapesho Отговорено Октомври 21, 2006 Отговорено Октомври 21, 2006 П.П. Не ми давайте за пример Ерик Клептън. Вярвам, че ще се съгласите с мен, че той не енито виртуозен музикант, нито майстор на вокалното изкуство. не се съгласявам ни най-малко - викаш нищо особено а само дето такова звукоизвличане и фраза имат много малко хора братле, ама нали не е шред - кво ти пука по темата - по-трудно е да се свири бавно - защото с малко тонове се налага да кажеш много...... а шред е точно обратното..... според мен.... айде със здраве
synchu Отговорено Октомври 21, 2006 Отговорено Октомври 21, 2006 ^ и аз не съм съгласен с твърдението за Клептън. Клептън има страхотна техника. Още повече, че съм гледал едно шоу записвано на видео касета преди около 14-15 години, което си беше чист шоу офф с некъв шредър и му показа откъде изгрява Слънцето. Това, че свири бавно в повечето случаи не означава, че не може да свири бързо. П.П. ...и докато сме на темата китаристи от поколението на Клептън - Джеф Бек е бог - поздрав с "Надя" ...нема такъв изрод. Искам и аз така да се науча...
Otveqn Отговорено Октомври 21, 2006 Отговорено Октомври 21, 2006 Пробвайте да свирите триоли в темпо 32 ;-)
Otveqn Отговорено Октомври 21, 2006 Отговорено Октомври 21, 2006 Зверски трудно е на супер бавна скорост. Но каквото и да си говорим,както повечето хора вече казаха-най-трудно е да свириш на 32 темпо така както свириш на 160.
BlueZone Отговорено Октомври 22, 2006 Отговорено Октомври 22, 2006 Пет ноти, които се свирят за времето, за което се свирят четири от същия вид - Например при размер 4/4 в един такт да изсвириш пет четвъртини (които вече не са съвсем четвъртини дефакто) вместо четири.
Hillbilly Отговорено Октомври 22, 2006 Отговорено Октомври 22, 2006 ^ и аз не съм съгласен с твърдението за Клептън. Клептън има страхотна техника. Още повече, че съм гледал едно шоу записвано на видео касета преди около 14-15 години, което си беше чист шоу офф с некъв шредър и му показа откъде изгрява Слънцето. Това, че свири бавно в повечето случаи не означава, че не може да свири бързо. мдам..,може да се добави и с кво темпо свири в ранните си години в Крийм..все още с Гибсън ,или е одРътел вече? :green:
Carpe_diem Отговорено Октомври 22, 2006 Отговорено Октомври 22, 2006 Абе я вървете да свирите, стига сте пълнили форума с глупости Трудно им е на тия, дето не могат да свирят... Тия, дето имат талант и свирят по много, накрая понякога се научават...
dug_aldrich Отговорено Юли 7, 2008 Отговорено Юли 7, 2008 (Редактирано) Естествено, че всеки се сртеми към бързината. Още в началото като започваш да свириш си казваш, че трябва да станеш като Malmsteen, Vaughan, Pat'O'Brian и т.н.(в повечето случаи точно заради тях започваш да свириш на китара). Като ходих на уроци учителят немалко пъти ми е казвал, че бързината изобщо не е най-важното в свиренето, солата и импровизирането. Когато се стремиш към бързина се появяват феномените затягане на китката, движението да идва от лакътя, а не от китката (което е грешно и води до осакатяване на музиканта), нечисто и некачествено изпълняване на тоновете и други (поне в повечето случаи). Ако си започнал по този начин е почти 100% сигурно, че ще ти е по-трудно изпълнението на даден ритъм, мелодия или соло в по-бавно темпо. Например (давам се за пример ) 16-тини в 180-190 bpm ми заемат 2/3 от ежедневното свирене (защото свиря метъл или поскоро траш) и като дойде време за 16-тини в t 120 bpm някак си се усеща едно нарастващо напрежение в ръката. Затова има едно много хубаво фимче на Jon Petrucci - Rock Discipline, на което Петручи ти казва изришно като се свирят разни сола например по някоя гама да се започва бавно и постепенно да си вдига темпото и казва, че както свириш тоновете по гамата на четвъртини в темпо 120, така по същия начин трябва да ти излязат и 16-тините, 16-тините триоли и 16-тините в т180, 200, 220 и така........... Редактирано Юли 7, 2008 от dug_aldrich
Recommended Posts