dantech Публикувано Април 21, 2014 Публикувано Април 21, 2014 Здравейте професионалисти! Искам да си взема синтезатор за в къщи и за лично егоистично удоволствие, че да си цъкам по клавите когато ми е кеф. Въпреки че грам идея нямам кое какво е си имам изисквания: 1. Клавишите да са големи като на истинско пиано и усещането от натискането да е същото или поне близко до. 2. желателно е да си има говорители 3. 5 октави 4. звука на пианото да е реалистичен 5. Цената 2-3-400 лв. Друго сигурно има, но нямам идея какво да изискавам. В продавалник и подобни има огромен избор, а аз не зная какво да гледам. Бих предпочел истинско пиано, но се спрях на нещо преносимо. Моля помогнете на невежата с избора на оптимален вариант (усещане за пиано, цена, качество и тн ). Поздрави Дан Цитирай
bate Отговорено Април 21, 2014 Отговорено Април 21, 2014 Сasio - ако искаш нов - отиди във Фактор или Технополис. Те имат истински клавиши в този ценови диапазон. Yamahите в Динакорд имат по-добри параметри, но пък клавишите им са типични за синт и са далеч от усещането на пианото. Имаше някакъв модел стейдж пиана в Динакорд от NP серията, но те са над 500лв. А вече ако на старо - там гледай и пробвай на място. Цитирай
Fashion Отговорено Април 21, 2014 Отговорено Април 21, 2014 Yamaha NP-V60. Лек,6 октави,много приятна клавиатура и бленди. Малко е над бюджета ти, но определено си струва парите(като нов около 560лв.).Ако го намериш втора ръка ще е в рамките на твоя бюджет. Цитирай
dontwarrior Отговорено Април 21, 2014 Отговорено Април 21, 2014 До 400 лв има читави миди пиано клавиатури само на старо. Ако не си пианист, и полутежка клавиатура щр ти свърши работа, а ако си съвсем в началото, тогава това не е от много значение. Естествено е важно къде се виждаш след 5 години - като пианист/клавир или EDM/електронен музикант/продуцвнт. Писах наскоро в друга тема, да бе ползвал търсачката : http://www.thomann.de/gb/m-audio_venom.htm - синтезатор с арпеджатори и 4 различни бленди, по скоро за електронни музиканти http://www.thomann.de/gb/casio_lk_240.htm - това е пиано за начинаещи с учебна система на три нива, има си и вградени колонки Успех Цитирай
miro2bg Отговорено Април 22, 2014 Отговорено Април 22, 2014 (Редактирано) Ако беше написал в търсачката "синтезатор начинаещ", щяха да се покажат темите пускани по този въпрос. Може да откриеш нещо интересно. Въпрос към феновете на клавирите със самоучител: - Да сте виждали някой, който е научил нещо повече от котешкия марш с вградения самоучител??? Редактирано Април 22, 2014 от miro2bg Цитирай
bate Отговорено Април 22, 2014 Отговорено Април 22, 2014 http://www.technopolis.bg/b2c/details/157544/P11070901/SINTEZATOR-CASIO-CTK-3200 Ето го Цитирай
miro2bg Отговорено Април 24, 2014 Отговорено Април 24, 2014 Само че условието "усещането от натискането да е същото или поне близко до" го няма в тези клавири, нищо, че размерите на клавишите са като на истинско пиано. Трябва ти нещо с хамър механика, каквато в 61 клавишните клавири липсва! Затова първо виж кое как и какво, и като се ориентираш, направо купувай! Цитирай
Vassi Kaneva Отговорено Май 4, 2014 Отговорено Май 4, 2014 http://bad_link/sintezator-yamaha-psr-e413-i38282601 Виж този, обявата отговаря и на бюджета ти (нови са доста по-скъпи) . Аз лично се прях на него след дълги години класическо пиано, именно търсейки звук,усещане и динамика, близки до класическото пиано. Препоръчаха ми този модел и съм много доволна Дано мнението на колега непрофесионалист ти е било полезно Цитирай
CyberGene Отговорено Май 5, 2014 Отговорено Май 5, 2014 Не съм сигурен, че това е по какъвто и да е начин близо до истинско пиано, но всеки с мнението си. Цитирай
miro2bg Отговорено Май 12, 2014 Отговорено Май 12, 2014 (Редактирано) Да се твърди, че PSR E413 има "звук,усещане и динамика, близки до класическото пиано" и то от човек който дълги години бил свирил на класическо пиано, е направо подигравка!!!!! Вземете един дърводелски метър и премерете 61 клавиша на спомената самосвирка, след това премерете 61 клавиша на класическото пиано или клавир (или миди клавиатура) с 88 хамър клавиша, изчислете разликата и... приключваме въпроса с пианистичната клавиатура на самосвирките от клас "детски играчки за пораснали". Клавиатурата на PSR E413 и подобните и, няма грам съпротивление при натиск - нищо общо с класическото пиано! Не можете да препоръчвате подобни инструменти на някой, който е решил да свири на класическо пиано! Освен ако през цялото време сте свирили на пиЯно, а не на пиАно! Дано мнението на човек който лично е минал по този път и то по най-болезнения начин, да е полезно на някого!!! Редактирано Май 12, 2014 от miro2bg Цитирай
Recommended Posts