Jordan_J Публикувано Октомври 8, 2006 Share Публикувано Октомври 8, 2006 (Редактирано) Моля някой спец по хардуер и дигитални аудио инерфейси да ми каже S/PDIF същото ли е като COAXIAL интерфейс?? Понеже искам да вържа моя интерфейс TASCAM FW-1884 със лампов преамп DBX. И двата интерфейса са с чинч. Но едно и също нещо ли са ?!?!?!? Предварително благодаря за помощта!! Редактирано Октомври 8, 2006 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Октомври 9, 2006 Share Отговорено Октомври 9, 2006 в този случай са едно и също. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Октомври 9, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 9, 2006 Мда ... Така излезе ... Мерси за помощта! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Da_Fuse Отговорено Октомври 15, 2006 Share Отговорено Октомври 15, 2006 Искам и аз да попитам нещо във връзка със S/PDIF - Coaxial. В кои случаи могад да се свързват един към друг и в кои не. И по конкретно взех си Behringer Ms40 те имат Coaxial, а звуковата ми карта има S/PDIF дали мога да ги свържа и да се чува като хората. Благодаря предварително!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 15, 2006 Share Отговорено Октомври 15, 2006 По принцип S/PDIF е цифров интерфейс с две разновидности - коаксиал и оптикал. Коаксиалния кабел е един какъв да е кабел, дет' се вика лозарска тел да сложиш пак ще работи. Ако и двете ти устройства имат коаксиален вход/изход няма проблем да работят, освен ако имат някакви различия в честотите на семплиране. Примерно едното да е фиксирано само на 44.1 кХц, а другото само на 48 кХц - в такъв случай ще има супер гадно пращене и почти ник'ав полезен сигнал... В твоя случай гледам, че Берито е 24-бит/192 кХц. Ако звуковата ти карта не ги поддържа тия стойности ще трябва да ползваш аналоговия път. А дали това е кофти вариант - зависи кои конвертори са по-добри. Аз лично не мога да кажа, че на Аудиджи 1 конверторите са добри, защото най-ниския модел ресийвър на Пайниър вади несравнимо по-як звук когато до него закарам диджитал сорс и си ползва собствените декодери... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Da_Fuse Отговорено Октомври 15, 2006 Share Отговорено Октомври 15, 2006 Много, Много, Благодаря!!! Сичко е ток екстра много благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Октомври 17, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 17, 2006 ... дет' се вика лозарска тел да сложиш пак ще работи ... С това не мога да се съглася. Ако кабела не е като хората постоянно вкарва пуканки-муканки ... Не става ако е некачествен кабел, от опит го установих. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Da_Fuse Отговорено Октомври 17, 2006 Share Отговорено Октомври 17, 2006 И аз съм съгласен с теб но важното е че проработи То така е приказката уам си значение кабела но не такова като при аналоговите входове и изходи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 17, 2006 Share Отговорено Октомври 17, 2006 С това не мога да се съглася. Ако кабела не е като хората постоянно вкарва пуканки-муканки... Не става ако е некачествен кабел, от опит го установих. Казах го само образно. Моят кабел е китайски от лев и двайсе и нямам никакви грижи. Не ми се дават нек'ви луди пари за хубав кабел май... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Октомври 17, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 17, 2006 Мисля, че при ниски семпъл-рейт нямах проблеми с обикновен кабел (от видео ), но после като вдигнах нагоре, взе да пука. Що не пробваш? Мисля, че при висок семпъл-рейт стават грешки по "трасето" вече ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts